E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBorsalarda dengeleri değiştirecek üç önemli başlık---

Borsalarda dengeleri değiştirecek üç önemli başlık

Borsalarda dengeleri değiştirecek üç önemli başlık
16 Kasım 2020 - 10:15 borsagundem.com

Hisse senetleri yatırımcıları üç önemli geçiş sürecinden etkileniyor. Bu süreçte yaşanacak kısa vadeli volatilite değişimleri yatırımcıları üzebilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalar eşsiz bir döneme girmeye hazırlanıyor. Önümüzdeki süreçte borsalar sadece endişeden değil aynı zamanda üç farklı kaynaktan gelecek haberlerden beslenecek. Bu haberler yatırımcıların türbülansa girmesine neden olabilir.

Marketwatch’un haberine göre bu piyasa öngörüsü, yatırım danışmalığı firması BTIG’nin Hisse Senetleri ve Türevleri Baş Stratejisti Julian Emanuel’in ve Hisse Senetleri Ortağı Michael Chu’nun liderliğindeki araştırma sonucunda ortaya çıkan verileri ifade ediyor.

BTIG stratejistleri araştırma raporunda, “Volatilitenin yükseleceğini gösteren ve uzun vadeli ilerlemenin bir dizi kısa vadeli hareketle gerçekleşeceğini hatırlatan üç geçiş sürecini tecrübe ediyoruz. Bu hem yukarıya hem de aşağıya doğru kısa vadeli hareketler sıklıkla hayal kırıklığı yaratabilir” görüşlerine yer verdi.

Araştırmalılar borsanın karşı karşıya kalacağı geçiş sürecini üç başlık altında topluyor. Bunlardan ilki olan siyasi geçiş süreci Joe Biden’ın 20 Ocak 2021 tarihinde göreve başlama sürecini içeriyor. İkinci geçiş sürecinin toplumsal olduğunu belirten araştırmacılar korona virüs aşısı haberlerinin dünyaya 2021’in sonunda normale dönüleceği umudunu verdiğini belirtiyor. Üçüncü geçiş süreci olan biçimsel geçiş süreci ise borsalarda ekonomik büyümeye duyarlı değerinin altında kalan hisselerin (değer hisseleri) dev sermayeli büyüme odaklı hisselere (büyüme hisseleri) göre daha çok tercih edilmesi olarak açıklanıyor. Ancak bu hassas geçiş süreçlerine ilişkin oluşabilecek potansiyel sorunlar piyasaların hızlı bir şekilde dalgalanmasına sebep olabilir.

Ekonomik açıdan hassas düşük sermayeli şirketleri bünyesinde bulunduran Russell 2000 Endeksi cuma günü seansını tüm zamanların en yüksek seviyesinde tamamladı. Endeks Ağustos 2018’den bu yana ilk kez rekor kırdı ve yüksek sermayeli şirketlerin olduğu endekslerden daha iyi performans gösterdi. Russell 2000 hafta boyunca %6,1 oranında yükseliş gösterirken Dow Jones %4,1 ve S&P 500 %2,2 oranında yükseldi. Teknoloji ağırlıklı endeks Nasdaq ise haftayı %0,6’lık düşüşle tamamladı.

Bunun da ötesinde S&P 500’deki değer hisseleri de büyüme hisselerinden %5,86 oranında daha yüksek performans gösterdi. Dow Jones Market Data verilerine göre değer hisselerinin yakaladığı bu fark Mart 2009’dan bu yana en güçlü performansı ve tarih boyunca en güçlü ikinci en güçlü performansı ifade ediyor.

Milyarder yatırımcı: Korona virüs sonrası büyüme patlaması bekleyin

 

Citi'den hisse senedi önerisi: ABD'den İngiltere'ye

 

Küresel piyasalara Çin ve Japonya'dan pozitif etki

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)