E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiTek başına Çin’i devirdi---

Tek başına Çin’i devirdi

Tek başına Çin’i devirdi
08 Ağustos 2013 - 07:53 borsagundem.com

Türk şirketi, sanayi ürünlerinin güvenli paketlenip taşınmasında Avrupa’da rakipsiz kaldı

Türkiye’nin en eski ve belki de tek başarılı ‘işçi şirketi’ İşbir Holding’in amiral gemisi İşbir Sentetik Dokuma A.Ş., beyaz eşyadan, çimentoya birçok sanayi ürününün paketlenip güvenli taşınmasında kullanılan ‘big bag’ üretiminde Çin ile rekabeti kazandı. Bu ürün grubunda, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine, Çin’in yaptığı toplam ihracat kadar ihracatı tek başına yapan firma, şimdi gelişen pazarların sanayi şirketlerine odaklanacak.  
İşbir Sentetik Dokuma A.Ş. Genel Müdürü Metin Gültepe, Balıkesir’de üretim yapan firma ile ilgili şu bilgileri aktardı: “2007-2010 arası bu şirketimize 180 milyon TL’lik yatırım yaptık. 30 bin metrekare olan kapalı alanı 160 bin metrekareye çıkardık ve teknolojisini yeniledik. Aslında İşbir Holding’in en eski fabrikası. Şu anda yüzde 50 kapasite ile çalışıyoruz ve buna rağmen Avrupa’ya ihracatta Çin’in toplam ihracatı kadar ürün satıyoruz. Kapasitemiz aylık 4.500 ton. Ancak şu anda üretimimiz 2.200 ton civarında.
HIZLI BÜYÜME PLANI 
Big bag adı verilen endüstriyel ambalaj malzemelerinde; Bayer, BASF, Petkim gibi çok sayıda dev sanayici müşterimiz. Avrupa’daki gücümüzü de koruyoruz. Afrika pazarına da odaklanacağız ve hızlı gelişen ülkelerdeki sanayicilerin çoğu bizim müşterimiz olacak. Bu yıl 170 milyon lira ciro bekliyoruz. 5 yıl içinde ciromuzu 300 milyon liraya çıkarmak için hızlı büyüme planımızı yaptık. Bunun için şirkete öz kaynak aktarımı da yaptık. Holding’imizin iştirak şirketlerinden İşbir Optik’in yüzde 73 hissesini kısa bir süre önce Fransız Essilor firmasına sattık ve geliri İşbir Sentetik Dokuma A.Ş.’nin sermayesine ekledik. Şirketin sermayesi 110 milyon liraya çıktı. İşletme sermayemizi büyütmek için de bankalarla görüşmelerimizi tamamlıyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)