E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTCMB faiz kararı TL'nin seyrini belirleyecek---

TCMB faiz kararı TL'nin seyrini belirleyecek

TCMB faiz kararı TL'nin seyrini belirleyecek
12 Ağustos 2021 - 09:09 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD’de dün açıklanan enflasyon rakamları beklentiye paralel gelirken, veri sonrasında risk iştahının korunduğu görüldü. Bugün yurt içinde TCMB toplantısı yakından izlenecek olup, TCMB’nin faiz kararı ve karar metnindeki ifadeler TL varlıkların seyri üzerinde belirleyici olacaktır. Piyasadaki konsensüs beklentiler ve Gedik Yatırım olarak bizim beklentimiz faizlerde değişim olmaması ve politika faizinin %19,00 olarak korunması yönünde şekilleniyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

14:00 Türkiye – TCMB Faiz Kararı Önem: Yüksek

15:30 ABD - ÜFE / Çekirdek ÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’deki enflasyon verisi sonrasında küresel hisse piyasalarında yükseliş eğilimi devam etti. Salgın kaynaklı gelişmeler, ekonomik veri akışları ve Fed üyelerinin mesajları önemini koruyor. Son dönemde yükselişlerin izlendiği BIST-100 Endeksi dün ise yurt dışına kıyasla negatif ayrışarak günü %1,85’lik düşüşle 1.410,87 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında benzer bir görünümle sınırlı kayıplar hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,65 – 8,66 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 8,61’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Bugün 14:00’da sonlanacak TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde stresin boşaldığı sözleşmede 1.422 olarak takip ettiğimiz ilk desteğin altına sarkılmasıyla birlikte haftanın geri kalanı için en önemli destek bölgesi olarak izlediğimiz 1.400 – 1.410 aralığı da test edildi. Bugün yukarıda 1.422 aşağıda ise 1.400 gün içi referans seviyelerimiz olacak. Endekste tepki çabaları bugün PPK sonrası 1.422 üzerinde kapanış getirmezse teknik baskı devam ederek 1.400 altındaki rakamların görülmesine neden olabilir. 1.422 üzerinde kapanışlar satış baskısını hafifletse bile endekste hafta başında görülen en yüksek seviye olan 1.443’ün yakın vade için çok güçlü direnç oluşturacağını ve bu seviye aşılmadan yapılacak alımların riskinin yüksek olacağını düşünüyoruz.

Merkez öncesi kurlar yatay seyrediyor

Günün önemli şirket haberleri 12/08/2021

Piyasalar Merkez'i bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)