E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTBMM'de yeni yasama yılı başlıyor---

TBMM'de yeni yasama yılı başlıyor

TBMM'de yeni yasama yılı başlıyor
30 Eylül 2023 - 14:23 borsagundem.com

TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 2. Yasama Yılı için yarın Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplanacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 2,5 aylık aranın ardından yasama çalışmalarına yeniden başlayacak. 28. Dönem 2. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla ilk olarak Meclis Atatürk Anıtı'na çelenk konulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Anıttaki törenin ardından Meclis Genel Kurulu saat 14.00'te açılacak.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, birleşimi açmasının ardından sunuş konuşması yapacak. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Genel Kurula takdim edecek, ardından İstiklal Marşı okunacak. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kuruluna hitap edecek.

Meclis başkanlarının yasama yılı açılışı dolayısıyla geleneksel olarak verdiği akşam resepsiyonu düzenlenecek. Kurtulmuş'un ev sahipliğinde TBMM Tören Salonundaki resepsiyon, saat 19.30'da gerçekleştirilecek.

Yasama yılının açılışında devlet protokolü ile davetiye gönderilen izleyiciler dışında TBMM'ye ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Genel Kurul, yeni yasama döneminin ilk mesaisini 3 Ekim Salı günü yapacak. Meclis Genel Kurulu'nun öncelikli gündeminde, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üye seçimi, uluslararası sözleşmeler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye, Lübnan, Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki görev sürelerine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkerelerinin bulunması planlanıyor.

Salı ve çarşamba günü Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleşecek.

TBMM komisyonlarının tatilde çalışacak olması Resmi Gazete'de

 

TBMM kararı Resmi Gazete'de

 

TBMM tatile girmeyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fas fakir cevdet gıl boyar 02 Ekim 2023 07:28

    harika haber açılıyo .sahi gündeme baktınızmı anayasa diyolar.halk aç barınamıyor .ülke tarihin en sefalet dönemini yaşıyor.en karanlık aynı zamanda .akapa parti rejimi anayasa değişsin diyo başka gündem yok .muhalefet ne demiş tık yok .hödüpa napıyo kendine yakışanı toplamış gıllı  ir çok insanı yurt dışından getirmiş ülkemizde seminer yapıyo ya mahapa ses yok hala  vah memleketim vah .sahi bunlara oy atan kim aç olan emekli barınamayan halk .eğitimsiz okumakta zorlanan  gennçler markette yerlerde sebze ayıran insanlarımız.bize ne oluyorki zaten manyak para var bizde devammmmmm .efason da yarın yüzde 3 ü geçmeyecvcek .eski damadın tuikleme sistemi devam yani hauhauhuhauhauha fakirlik değil sefalette eşitkil akapa mahapa hödüpa rejimi .

  • Ahmet kaya 01 Ekim 2023 22:11

    Bağkur eşitleme sözünü yersen oy yok rte

  • Ali01 Ekim 2023 11:13

    Pkk sevicilerinin maaşını odemeye devam etmeyin

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI30 Eylül 2023 17:09

    Meclis açılsa ne olur açılmasa ne olur.Muhalefet partileri ülke menfaatleri konusunda zıt hükümet doğru yolda temelli kapalı kalsa daha iyi.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA30 Eylül 2023 17:08

    Milletvekilleri çalışanlar 80 000 TL, emeklileri ise süper emeklilikten 65 000 TL alıyorlarmış.Bazen basında öğreniyoruz maaşlarımız az geçinemiyoruz diye ya biz asgari ücret ile nasıl geciniyoruz biliyorlar mı acaba.

  • Vatandaş...30 Eylül 2023 16:00

    Ahhhh Erdoğan... Emeklilere bu haksızlığı nasıl yaptın? Hala aklım almıyor...

  • borsacı30 Eylül 2023 14:58

    Çok çalıştılar ama o aldıkları 2.3 yerden maaşla doymamışlardır yinede tatildede iş takipi yapıp bir kaç maaş almışlar çünkü adamlar para almaktan yoruldu ayrıca 600 vekil acaba halkın içinde gören oldumu bu ülkede harimilige son verilip vekil salatanatı kalkmalı siyaset rant degil ülke için yapılmalı.

  • E.g.30 Eylül 2023 14:40

    ANAYASAL BİR HAK OLAN BARINMA SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN BELEDİYELERE BETONARME PREFABRİK KONTEYNIR SOSYAL KONUTLAR YAPI AYLIK 30.000 TL VE ALTI DÜŞÜK VE ORTA GELİRLİLERE KİRAYA VERME MECBURİYETİ GETİREN KANUNLAR ÖNCELİKLE ÇIKARILMALIDIR