E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTartışmalı Kanal İstanbul'a ilişkin Bakan'dan yeni açıklama---

Tartışmalı Kanal İstanbul'a ilişkin Bakan'dan yeni açıklama

Tartışmalı Kanal İstanbul'a ilişkin Bakan'dan yeni açıklama
18 Aralık 2019 - 20:48 borsagundem.com

Bakan Murat Kurum, tartışmalı Kanal İstanbul projesiyle ilgili ÇED sürecinin tamamlandığını söyledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurul'nda, 'Kanal İstanbul Projesi' ile ilgili soru ve eleştirileri cevapladı.

"1 MİLYON AĞAÇ KESİLECEK"

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, Kanal İstanbul Projesi için 75 milyar dolarlık bir masraftan bahsedildiğini belirterek, "Her şey söyleniyor ama hiç dinlemiyorsunuz. Neden, çünkü tek yetkili kişi şu an Kanal İstanbul'un iyi olduğunu söylüyor. Çok parlak bir fikir var, Kanal İstanbul için en az 1 milyon ağaç kesilecek, şehirleşmeyle milyonlarca ağaç daha kesilecek" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Mengüllüoğlu'nun bu sözlerine ilişkin, "Biz 'Kanal İstanbul Projesi, Boğaz'ın koruma, kurtarma ve özgürlük projesidir' diye altını çizerek ifade ediyoruz. ÇED sürecini de tamamladık. Bu süreçte de gerçekten, sivil toplum örgütleriyle, belediyelerle, üniversitelerimizle, hocalarımızla bir çalışma grubu oluşturduk ve bu grup çerçevesinde, çevreye olan etkilerini en aza indirecek şekliyle bir çalışma yürütüyoruz. Proje gerçekleştiği zaman, Boğazımızın yükünü hafifleteceğiz, trafiğini azaltacağız ve hem hava hem de su kalitesini iyileştirmiş olacağız. Deniz canlılarımızı da koruyarak tüm bu değerlerimizi gelecek nesillere koruyarak aktarmış olacağız" dedi.

"Kanal İstanbul bölgeyi Basra Körfezi'ne çevirebilir"

Rus uzman Kanal İstanbul için uyardı: Yosun ve pis koku

Katarlı Şeyha Moza'nın Kanal İstanbul güzergahında arazi aldığı ortaya çıktı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Ya kanal ya İstanbul

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR19 Aralık 2019 00:33

    ÇED bir adet KANAL İSTANBULLU olsun, vatan evlatlarım coşsun, kaosçular, hizmet düşmanları kuytu köşelerde ağlayıp dursun.

  • Veli18 Aralık 2019 23:36

    Rezalet proje. Üstünede 8 tane köprü yapacaklar git gel 100 lira alacaklar. Yollarıda paralı olacak. İstanbulu terk etme zamanı geldi

  • abdullah19 Aralık 2019 00:05

    istanbul için yapılanları hazmedemeyenler için çözümü bulmuşsun helal sana ve senin gibiler istanbulu değil dünyayı terketmeli hiç bir şey yapmayın ölün gidin sizin gibiler için en iyisi insan imar etmek için vardır.

  • Melis18 Aralık 2019 22:59

    Biz prşkeşlerimizi çektik kanalı yapıcaz diyorlar. Yapmazsak o toprakları sattıklarımıza ne deriz diyorlar.

  • ekrem19 Aralık 2019 00:09

    elin oğlu görüyor alıyor sen alamıyorsan ne sen ne baban ne atan birşey üretememişsiniz demekki üretemediğiniz gibi milletin yaptıklarınıda kıskanmışsınız hased etmişsiniz anlaşılan hased tüm malı yakar götürür.

  • Taki Güngör 18 Aralık 2019 21:33

    Sizler önce ateş edip sonra nişan alıyorsunuz. Ankarada dinazorlara yatırdığınız paralar çöp oldu lâkin sorumlular volta atıyor ortalıkta .istanbul'lunun söz hakkı olmayacak mı? Hepiniz biliyorsunuz refrrandum yapılsa hayır çıkacak. Koca şehir depremi beklerken siz kanal istanbul diye diretiyorsunuz. Icinizden biri de muhalif bir söz soyleyemiyecek mi .

  • Bika18 Aralık 2019 21:56

    İstanbul İstanbullularındır, İstanbul doğumlu ve 18 yaş üzeri vatandaşların katılacağı referandum yapılırsa sonuca itiraz olmaz.

  • abdullah 5318 Aralık 2019 21:42

    şehir depremi bekliyor diyorsun iyi ya depreme dayanıklı yeni bir şehirleşme olacak yeni yapılar oluşacak istanbulun en az %15 i bu bölgeye taşınacak istanbul nefes alacak ayrıca boğaz gemilerin baca gazlarından atık (sistine) yağlarından azda olsa kurtulacak

  • hasan18 Aralık 2019 21:32

    birileri yangından mal kaçırır gibi oldu bitti yapacak. Baktılar Babacan a gidiyor herkes iktidardayken en çok ne yeriz diye bunu buldular son an

  • Lale18 Aralık 2019 21:29

    Katar istanbul istanbula ihanete devam

  • Alooo 18 Aralık 2019 21:24

    İhale ne zaman firmalar kimler Bide onları açıklayı verin gari

  • ekrem19 Aralık 2019 00:11

    ihale sana verilmiş haberin yokmu? yoksa elinden gelmiyormu? kanalını açmak.

  • nedim18 Aralık 2019 21:22

    Anlaşılan bu iş çetin geçecek.

  • Bika18 Aralık 2019 21:13

    Konstantinopolis İstanbul olalı böyle doğa katliamı projesiyle karşılaşmadı.

  • As18 Aralık 2019 21:11

    Şu çed den istanbullu olarak bizim neden haberimiz yok, kime sordunuz? Kiminle değerlendirdiniz? Çevre bakanı olarak bu kanal içine siniyor mu? Yangından mal mı kaçırıyorsunuz nedir bu inadınız ve aceleniz, alın bilim adamlarını, ama gerçek bilim adamları (akp trolleri değil) ekranlarda bu konuyla ilgili olarak artı ve eksileriyle halkı aydınlatın, neden oldu bittiye getiriyorsunuz, birilerine taahüdünüz mü var?

  • cingöz18 Aralık 2019 21:08

    helal be bakanım! sanki kanal güzergahında kendi arsanız var gibi savunuyorsunuz

  • ekrem19 Aralık 2019 00:17

    kanal güzergahında arsası olmasa bile türkiyenin herhangibir yerinde onun ve bizlerin arsası evi vardır. bu olayda türkiyenin kazancıdır herkes kazanır yapılan işten ancak uşaklar nasiplenemez hasedleri sebebiyle çünkü hased insanı yakar bitirir hasta eder.

  • Mustafa 18 Aralık 2019 21:04

    Gemilere boğaz yasaklanıp kanalı kullanması zorunlu olcakmı Kanaldan kaç gemi geçme garantisi verilecek