E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Ya kanal ya İstanbul---

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Ya kanal ya İstanbul

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Ya kanal ya İstanbul
13 Aralık 2019 - 22:26 borsagundem.com

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan Kanal İstanbul tartışmaları için "Ya kanal ya İstanbul" eleştirisini getirdi

Uğur Dündar'ın TELE1'de başlattığı Demokrasi Arenası programının ilk konuğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

İmamoğlu, 1 kuruşun hesabı konusunda sorumlu olduğunu belirtti ve İBB’deki çalışanların vatandaşı reddedemeyeceğini ifade etti.

2011-2019 arasında bütçe yönetiminin çok kötü yapıldığını açıklayan İBB Başkanı İmamoğlu, seçim ekonomisiyle bir şehrin getirildiği hali tanımladı.

“SUSMA ZAMANI DEĞİL”

‘Susma zamanı değil’ diyen İmamoğlu, 6 milyarlık bir borç devraldıklarını ifade ettiği açıklamasında 23 Haziran’dan önce 1 milyar liranın dağıtıldığını açıkladı. İmamoğlu, makama geldiklerinde kasada para kalmadığını, İBB’nin maaşları ödeyemeyecek durumda olduğunu söyledi.

Atıl durumdaki projelere de değinen İmamoğlu, durmuş projelerle ilgili eski yönetime sitem etti. Yıllarca Beylikdüzü’ne proje yapılmadığını belirten İmamoğlu, yatırımların geçtiğimiz dönemde yalnızca bir partinin belediyelerinde yapıldığını belirtti.

Ara dönem İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın ‘daha çok oy verene metro yapacağız’ sözlerini hatırlatan İmamoğlu, bunun belediye projelerini olumsuz etkilediğini açıkladı.

“YA KANAL YA İSTANBUL”

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Oturarak belediye başkanlığı yapılmayacağını en iyi kendisi bilir’ derken, Erdoğan’ın ‘İşine bak’ sözlerine ‘Zaten işime bakıyorum’ yanıtını verdi.

Başkan İmamoğlu, 1994 yılında Erdoğan’ın kendilerinin köfteci dükkanını ziyaret ettiğini belirtti ve döneme ait anılarını paylaştı. Kanal İstanbul projesi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaşadığı tartışmalara değinen Ekrem İmamoğlu, “Ya kanal ya İstanbul” ifadeleriyle Erdoğan’ın baskılarını eleştirdi.

“KANAL İSTANBUL’A BAZI KABİNE ÜYELERİ DE KARŞI”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Oturup işine bakanlar gitti. Bu millet bir daha öylelerini seçmez” dedi ve Erdoğan’ın geçmiş kabinelerinde de görev alan bakanların bu projeye karşı olduğunu belirtti.

Ekrem İmamoğlu, “Altınız çiziyorum, kalbimden söylüyorum kulağım da duydu geçmişten bugüne bazı kabine üyeleri de bu projeyi kabul etmiyor” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu “Otur işine bak dediler ya vallahi herkes işine baksın” sözleriyle yaşanan tartışmalara tepki gösterdi.

Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle;

* Bir gerçek var. İklim Değişikli. İstanbul'un ilgisini buraya çekmek durumundayız. Dünyanın kuraklığa doğru gittiği birçok konu dünyanın gündeminde. Şehirlerin ve ülkelerin birinci sıra gündemi. Bizde ilk ona girmese de.

* C -40 diye anılan büyük belediyelerin bir araya geldiği ve küresel ısınma için mücadele ettikleri birliğe katıldım. Bu mücadeleye dair taahhütnameyi şehir halkım adına imzaladım. Nasıl sorunlarımızı çözeriz? Birçok konuda etkin bir İstanbul var etme çabasını ortaya koyacağız.

* Bugün konumuz su. İstanbul 8-9 yılda bir kuraklık dönemi yaşayabiliyor. İstatistiklerle ortada. 2007-2008 döneminde İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 7'lere kadar düşmüştü. Büyükçekmece Gölü'nde göl manzarası kalmamış çekilmişti.

* Melen Barajı konuluyor. Rahmetli Özal'ın hükümet olarak karar alması Melen süreci başlangıcıdır. AK Parti döneminde teşekkür ediyoruz ciddi bir Melen yatırımı yapılmıştı. Istırancalar’dan gelen hat daha eski. Sözen döneminde başlatılmıştı.

* Ancak yaz döneminde Melen de kuruyor. Uzun bir dönem su basılamıyor. Melen Barajı düşünülüyor. Büyük bir baraj. Yaklaşık 9 buçuk milyon metrekarelik su toplama alanı var. Orta gövde alanı 110 metre.

* Niçin açılmadığını tespit amacıyla gitmiştir. Yanlış bir statik tercihten dolayı. 20 metrelik bir gövdede iki elimin sığacağı kadar derin çatlaklar var. Ne yazık ki su tutamıyor. Bitmesine rağmen su tutulamadı. Burası betonarme değiş de taş yığma tercih edilseymiş doğru olurmuş. Teknik bir konu.

* Revizyon projesi çalışılmış. 600 milyonluk bir ödenekle keşif istenmiş. Devlet Su İşleri'ne ödenek verilmemiş. Yaptıklarınıza teşekkür ederiz. Bitirilmemiş bu proje.

* İBB'ye devredilmiş. İSKİ de bunun parasını ödüyor. Bu baraj kurtarıcı bir barajdır. En kurak döneminde İstanbul'a su basma kabiliyetine sahip. Çağrıda bulunduk. Çözdük dediniz çözmediniz. Şu an bitse bile en erken 3 buçuk yılda devreye girebiliyor.

* Bugün itibariyle yüzde 36 doluluk oranı var İstanbul'da barajlarda. Bizim esas korktuğumuz 2 yıl üst üste kuraklık olduğunda yaşanacak su kıtlığı. 2020 için endişemiz yok, 2021 için. Devlet Su İşleri ile irtibat halindeyiz. Kaynağa rezerv konmuş. Ötelenecek bir mesele değildir. Milyarlarca liralık projeyi konuşurken her şey güzel. Biz takip ediyoruz. Suyu boşuna akıtmayalım. Su gerçekten hayat.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (59)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xx14 Aralık 2019 20:03

    Ak partinin İstanbul'a yaptıklarını chp'nin en akıllı adamı, hayal bile edemezdi...Vizyon meselesi bu işler...İçinde hdp aşkı da başka,,, bu kültürlü  insanların...

  • emre15 Aralık 2019 10:12

    evet sizin vizyonunuz hırsızlar tarafından soyulup soğana çevrilmiş istanbul...

  • hizmet.14 Aralık 2019 19:22

    İmamoğlu hizmet istiyor millet... belediyenin arazileri.. dükkanları.. ne var sat... yada kirala 25 yıllına.. elde ettğin aprayıda makarna bulgur millete her ay dağıt... bak nasıl alkışlıyor koyunlar : )) bunların hizmet anlayışı bu ahahah

  • AHMET ÖZBİR14 Aralık 2019 18:38

    TEK ADAM TAYYİP, ÖTESİ ACAİP!" Var mı bu sözün üzerine söz! Adam 14 seçimi eze eze kazanmış, iğrenç ittifakları parçalamış, vatanı roketlemiş adama "TEK ADAM" denir bizim lügatta!. KANAL İSTANBUL İLE T.C. HEP İLERİYE!..

  • Malkoçoğlu15 Aralık 2019 23:16

    AKMAL SENİ rumuzlu arkadaşım, sanırım TEK ADAM ları karıştırdın, sanırım sen de CHP nin başında 9 seçim kaybedip hala koltuğunu koruyan tek ve dik adamdan hoşlanmıyorsun, seçimlerde yenilip yenilip sahte dosyalarla asıl tek adamı salladığını zanneden bu gariban Rumların yaptığı gibi gidip gidip ülkesini BM ye AB ye ABD ye heryere şikayet edip içerde HDP-PKK lılarla dışarda Alman parlementosundaki PKK lı vekillerle kolkola fotoğraflar verip sırıtıyor sonra da utanmadan ülkeye gelip Atatürk ün partisiyiz biz diyebiliyor. Tek adam çkıp da sen bu partinin koltuğunda hala niye oturuyorsun diyemiyor bu Tek adama, rahatsız oluyorsun değilmi A-KAMAL SENİ...

  • akmal seni15 Aralık 2019 10:14

    memelektin satılmış sen neden bahsediyorsun? senin kafa tasına ben...

  • dost14 Aralık 2019 16:16

    herşey cok güzel oldu  kılınctar ve imamoglu  belediyeden attıklarınızı  insan degil oy vermediler diye başka görüşten diye attınız  hani sizin partinizi insan halkları degerleri nerde kaldı  

  • Garip14 Aralık 2019 19:08

    Ordu büyükşehir belediyesi geçmiş dönem ak Parti'nin ise aldıklarını şimdi ak parti attı biraz da bunları konuşsak mi ne dersin artık insanlar herşeyi görüyor boşver sen

  • halk14 Aralık 2019 16:11

    beyler imamoglu haklı  her şey güzel plcak dedi  yüzlerce işci işten atıldı hani hangi görüşten olursa  haklarını koruyacaktı  sözü vardı  sonuncta ne olursa olsun ekmek aş davası  attıklarını calıştıra bilrdi insani taraftan baksaydı

  • herşey çok güzel oldu14 Aralık 2019 15:20

    hdp elini sık oy için herşey beklenir sizden.allah chp sizlerden korusun :D  :D  :D 

  • önesinde daha güzeldi :)15 Aralık 2019 00:05

    bırak hdp yi öcalan ile pazarlık yapan partinin yandaşı diğerlerini pkk'lılık ile mi sucluyor hadi ordan

  • Münir 14 Aralık 2019 14:33

    İmamoğlu haklı beyler

  • ..14 Aralık 2019 12:19

    yapılır bitince ilk olarak chp kullanır .hep böyle olmuştur.önce bağır çağır sonra gelen paraları ....sömürü düzeni böyle birşey.birde kuran okuyorsun.tatine çık seversiniz yatlarda gezmeyi

  • fatih istanbul14 Aralık 2019 11:49

    DEĞİŞEN  BİR ŞEY  AYNI  KAFA  BOĞAZLALARI  AÇIK  DENİZ  OLARAK  KABUL  EDEN  PEŞKEŞ ÇEKENLER  KÖPRÜYE  TÜNELE  YOLA HAVA ALANINA  KARŞI ÇIKANLAR BU GÜN  KANAL  İSTANBULA  KARŞI  ÇIKIYOR  DÜNYADA  ÖRNEĞİ  OLMAYAN  BİR ŞEY   DOST DÜŞMAN GEMİLERİ  ELİNİ  KOLUNU  SALLIYARAK HATTA  İSTANBULU  YOK  EDECEK  SİLAHLARLA DOLU GEMİLER  BUĞAZI  RAHATLA  SORUSUZ  SUALSİZ  GEÇİYOR  SİLAHLA  KANLA SULANAN  ALINAN MASA  BAŞINDA  VERİLMİŞ  ŞEHİTLERİMİZİN  GAZİLERİMİZİN  KEMİKLERİ  SIZLATILMIŞTIR .BU GÜNDE   PİŞKİN  PİŞKİN  KANAL İSTANBULA  KARŞI  ÇIKIYORLAR  

  • Hass14 Aralık 2019 11:09

    İmamoğlu inş tasarrufu dahada gündemine alır. Bekleyecegiz abi otobus duraklarında dakikalarca. Çünkü hak ettik. Kredi ile yaşadık bizim olmayana el uzattık. Tasarruf kacınılmaz. Birileri bizim olmayını harcadı. Birileride ödeyecek. Bu borç bir dönemde ödenir mi bilmiyorum. Gündem tasarruf olsun, varsın hizmetler aksasın. Gündem tasarruf ve yolsuzlukla mücadele olduğu sürece oyum yine imamoğluna.

  • ersan14 Aralık 2019 11:00

    senın bahsettıgın arazıler i.İTALYANLAR ALDI :PARAYLA  SAVASAGEREK KALMADI????????????????????????????????????????

  • aklı selim14 Aralık 2019 10:47

    akp li arkadaşlardan rica ediyorum lütfen bu işi aklı selim inceleyin düşünün. erdoğanın propaganda cümleleri ile değil. 

  • xx14 Aralık 2019 20:09

    Sende otur şunu düşün; İmamoğlu hangi başka partinin ithal oylarıyla ibb başkanı olduğunu...mv seçimlerinin diyetini hatırladın mı.? hANİ 3 OYUN BİRİNİ İSTEDİNİZ YAAA.

  • kemal14 Aralık 2019 10:41

    Kanal,için,refarandum,yapılmalı,YOKSA,yapılan,otoyollar,gibi,bomboş,olur,o,yol,parasını,insanlar,vermek,istemiyor,otoyollar,bomboş

  • ...14 Aralık 2019 10:29

    askeri plan olarak ordu ne diyor bu duruma? deprem uzmanları ne diyor zemin ve dolma toprak için?  Deniz ürünleri ve bakan ne diyor, karadeniz suyu dip akıntıları ve balık nufüsü hakkında? anlaşma ve hukuki global boğaz kullanım anlaşmaları ne diyor ? İstanbul trafik problemi nasıl etikilenır? Boğaz köprüleri ve karşı ya geçişler kanal yüzüne haç köprü ile desteklenir?  Ne tür yapılanme düşünülüyor? ben vatandaş olarak merak ediyorum. bana hiç bir şey söylemeden, BEN YAPTIM OLDU, BİTTİ diyen zihniyetin yaptıklarının hiç birini kullanamıyorum. 25 yılda borçlandı çoluk çocuk. oraya trilyon aktarcana tüm illere 1 dev fabrika kur göç engellensin.  evsizemeklilere sigorta yap, 15 yıl kredi çekip ev ver adam evinde otursun, sonra çocuna kalsın. böyle saçma sapan proje devlete millete kazıktır. okadar para geri dönüşü olmayan yatırımdır. betona harcanan paraların dış borcu özel+devlet 400 milyar usd. hiç de düşmüyor hep artıyor. usd ihracat+turz+vb kazanç borcu çevirmiyor.

  • Aturkoz15 Aralık 2019 00:25

    Siz önce ÇED raporu nedir onu öğrenin .sonra bu proje için ÇED raporu varmı yada çalışılıyor mu onu öğrenin sonra gelip bura kelam edersin.hadi kardeşim hadi

  • sayın fedai.14 Aralık 2019 19:10

    tamam hesaplamışsa. buyursun açıklasın. bizd eonu istiyoruz. ben yaptım oldu dedikleri hep borç hep borç. hastaneye gittim dünya para verdim geldim. eskiden böyle değildi. açıklasın ikna etsin. yol dedi paralı yole girdim geri çıktım. böyle iş mi olur. her şeyimizide ödüyoruz. ama kullanamıyoruz. fabrika yapsında işsizlerimie iş çıksın. sonra kanal istanbuluda yapsın. ilk yapılacak şeyle rişsizlikle mücadeledir fatih. böyle kötü kötüne 80 milyar mayış alanların nesini alkışlıyorsun. Ortada bişe yok. ben cehape de akepede faydasını görmedim. ama enayide değilim. ne alkışlkıyım onu bunu. ekmeğime . çocukların geleceğine bakarım ben

  • Fatihin Fedâisi14 Aralık 2019 11:14

    T.C. herşeyi hesaplayarak karar alır, sen rahat uyu, hizmet düşmanı yobazların propagandasıyla beynini kirletme.

  • Emekci14 Aralık 2019 10:14

    Oradan arazi kapatılanlar yüzlerce daireye sahip olup torunlarının torunları bile zengin yaşayacak diye ne canhıraş savunuyorlar. Trakya işgal edilecek olursa kanalı aşırıp destek göndermek imkansız olur.

  • Bülent 14 Aralık 2019 10:09

    İmamoğlu da belediye başkanı olacağına o kadar inanmamışki ne bir plan ne programı var sadece boş konuşuyor ak partiye sallıyor sen ne yaptın ne yapacaksın belli değil İmamoğlu. Gelelim gerçeklere CHP zamanında su yok çöpler sokaklarda yol yok belediye otobüsü yok millet perişan belediye yok. Ak partinin yaptıklarını inkar edemeyiz. İmamoğlu geldi sular kesilmeye başladı belediye duraklarında bekleme süreleri uzamaya başladı otobüs metrobüs çakılı suya zan istiyor yatırım yok plan yok sadece iftira boş konuşma var ak parti İstanbul ve her ile hizmeti var at gözlüklerini çıkarın her şey bir yana Marmara bile başlı başına devasa bir hizmettir ağlayacağına hizmet etmeyi düşün İmamoğlu

  • Demir14 Aralık 2019 07:03

    Yorumlar pek gerçeği ifade etmiyor. Şu an referandum olsa İmamoğlu yapılmayacak dese 700.000 değil 7 milyon farkla kazanır, kaybettiniz arkadaşlar, 13.000 çaldı diyordunuz 700.000 geçti. İstanbul Türkiye’dir.

  • Malkoçoğlu16 Aralık 2019 00:30

    Sn.Türkoğlutürk senin düşündüğünü Putin düşünemediği için olsa gerek hala Sn.Erdoğanla iyi ilişkiler içinde ve bunu daha da nasıl geliştiririm diye düşünmekte, sakın tam tersi olmasın, açılan Kanaldan Rusya sıcak denizlere inip ABD nin direnini denizlerde Türkiye ile beraber kırmasın. Mesela yani..

  • ... 14 Aralık 2019 22:39

    Malum taraftarlar içlerindeki nefreti bırakıp gerçekleri görmek istese yararımıza olan her şeye zaten karşı çıkmazlar. Yatırım yapılmasını engellemek tasarruf değil ancak gerilememize sebep olacaktır.

  • Türkoğlutürk 14 Aralık 2019 09:08

    Kemik için çalışanlar belli. 30 TL ye mitinge gidip bağıranlar Bi sussun. Kanal bir abd projesi. Boğazdan geçemiyor, kanaldan Karadenize girip rusyayı sıkıştırarak. Tıpkı almanın Osmanlı'ya yaptırdığını abd Reise yaptıracak

  • Ziya14 Aralık 2019 08:21

    Yok yav   İmamoğlu sana kaç kemik verdi?  Sen kemiklerini ye de  sonra havla!

  • 298014 Aralık 2019 05:29

    Ulan ak koyunlular uyanin mallar gibi bir yere dogru gitmeyin, ulke batmis, ulke satilmis korler , uyanin, aklinizi diktiklerim, tutturmussunuz araplar filistin al bak filistinde seni kinadi, baris harekatinda, olm turk kurt kardes beraberler bu ulkede ayrimcikik yok hdp olacak anap olacak mhp olacak, ama ayrimcilik ypmayin

  • Malkoçoğlu14 Aralık 2019 02:06

    Sene 1973 Çetin Altan köşeyazısında Boğazköprüsü yapılma kararına : Sakın yapılmasın yapılırsa ülkeye faşizm gelir diye karşı çıkmıştı. Profösöründen sanatçısına aydın geçinenine kadar boğazköprüsü için neler yazmışlar neler aradan 46 yıl geçmiş üstüne 3 köprü daha yapılmış hala ihtiyaç var, şimdi kanal İstanbul için aynı şizofren mantık devreye dış güçler tarafından sokulmaktadır. Kanal istanbulun askeri ve stratejik avantajları görmezden gelinmekte, deniz trafiğinin riskleri yokmuş gibi davranılmakta konuyu sadece ranta getirmekteler, dış beyin programlıyor içerdeki tetikçilerin ağzı gündeme getiriyor. İpekyolu projesi tam hayata geçtiğinde Çin'e kadar uzanacak demiryolu ile oluşacak ticaret hattına yük taşıyacak her gemi bu kanal ile oluşturulacak güvenli deniz trafiğine para ödeyerek girecektir.

  • Malkoçoğlu15 Aralık 2019 23:32

    ...Teşekkürler, Google a baktım, Türkiye ekonmide bir basamak daha atladı Hollandayı altına aldı yazıyor, Google bunları yazarken Sözcü ve Fox da Türkiyenin sabah batacağını yazıyordu, ilginç değil mi. Haa bu arada Play Store demişsin ordan da İpekyolu adlı oyunu indirdim oynuyorum, iyi vakit geçirtiyor, eskiden de Türkler bu ipekyolunda cirit atıyorlarmış, şimde yeni ipekyoluna göz koyan olursa roketsan ın yaptığı yüzde yüz yerli CİRİT lerle vururuz diye küffarı caydırıyormuş bu çılgın Türkler gözümü açtığın için sağol isimsiz … kardeşim benim.

  • ..14 Aralık 2019 10:35

    o yıllarda silahlı askeri savaş vardı. Türk milleti hepsine direndi. bu yıllarda ekonomik siyasi kapalı kapılar arında savaş var.. hangisine direne biliyorsun? çuvalı başına geçirdiler sustun.. möektubu yazdılar sustun.. 2000 yıllarının savaşı böyle. o ipek yolu dedinde eskiden kervanlar, ürünler, 1 ayda geçermiş anadolunun heryerıne turzm, mal, urun alım satım olurmuş. konaklama tesisleri, millet, bir çok iş sahası ve ticari hayat olurmuş. çimdi çin den gelen tren 1 kaç günde ist ye geliyor. ordan avrupaya gidiyor. sana 5 kuruş faydası yok. çinden gelen vagon urunları türkiye ye bırakıyor. aynı urunleri sen ülkende o paraya üretemıyorsun. rekabet edemıyorsun. renın kobi ve urum tesislerin kapanmak zorunda kalıyor. tarihi bilmıyon. yaşadığın coğrafyayı tanımıyon. strateji okumon, nasıl bir cehaletsiniz ? google var, ordan oku google playden oku bir surü yabancı kauynakda var. araştır. vizyon ve misyonlarla yeni ipek yolu ne eder? cehalet kokuyorsun

  • AHMET ÖZBİR14 Aralık 2019 09:07

    GERİCİ CHP zihniyetini çok mükemmel özetlemişsin MALKOÇOĞLU! Eline, yüreğine sağlık.

  • 145314 Aralık 2019 01:07

    Yazın Bodrum’a tatile gidince yaparız haberin olmaz Dönüşte Boğaz’dan geçersin Bu benim projemde dersin Genel başkanın Marmaray benim projem dediği gibi

  • Serdar 14 Aralık 2019 00:54

    Kanal projesi boyunca arsaları kapmışlar her yerde saldırı halinde. Tabi havaalanı projesi öncesinde önce arsalar kapıldı. Yoka devam olayı

  • Seçmen MİŞ14 Aralık 2019 00:24

    Seçmen kardeş siz bu seçimde kaç kişisiniz kimliğiz belli değil utanmadan oy farkı diyon hey gidi hey

  • AHMET ÖZBİR14 Aralık 2019 00:03

    SİZLER stopçunun dibisiniz be. Bugüne kadar yapılan bütün hizmetler muhafazakâr demokratlara ait, siz sadece "İSTEMEYUZ KALSIN, STOO BİZİM İŞİMİZ" diyenlersiniz. Son söz hizmet erlerinin: "KANAL İSTANBUL YAPILACAK, DİĞERLERİ NASIL YAPILDIYSA!..

  • Ali13 Aralık 2019 23:58

    Emperyalizm, 1936 şartlarının devamını istiyor, kanal yapılmasın, yıllık 8 milyar dolar gelir kaybetsin,ilk 10 da yerini almasın,, diye, İmamoğlu bu engelin gönüllü! kahramanı!!

  • Proje13 Aralık 2019 23:40

    Senide muhatap alan yok ama kendini hdp yada iyi parti yada kimin oy verdiği beli olan bi kampanya diyorum ben ona işine bakmayıp fikir veriyonya şaşkınım vessaielam

  • Seçmen14 Aralık 2019 00:06

    kimin oy verdiği belli tabi, İstanbul halkının ezici bir çoğunluğu oy verdi. Ne hazımsız insanlarsınız ya, adam oy mu çaldı? Rekor bir farkla seçilerek o koltuğa geldi, hala çamur atıyorsunuz, ne karın ağrınız var sizin?

  • pompacı13 Aralık 2019 23:29

    bunlar ülkeye hiç bir yatırımı istemiyorlar,varsa yoksa hekel yapalım...put peres oldular hepten

  • Sakıp Sencan13 Aralık 2019 23:12

    chp NİN AĞZINDAN BİR TANE DAHİ PROJE DUYDUNUZMU BEN DUYMADIM.AMA İŞLERİ GÜÇLERİ 100-250 TL İŞCİYİ MEMURU KANDIRMAK.İŞLERİ GÜÇLERİ YALAN DOLAN ALAVERE DALAVERE KOAS.MUHALEFEDE MUHALEFET ETMEK.BİR TANE PROJE SUNSALAR DİŞİMİ KIRACAĞIM.SONRA SEN BELEDİYE BAŞKANISIN.SEN HÜKÜMETE BAĞLI BİR MEMURSUN.SANKİ ADAM KENDİ CUMHURBAŞKANI GİBİ GÖRÜYOR.BUNLAR İKTİDARA GELSİN DOLAR 15-20 TL, BORSA ENDEKSİ İSE BAKIN GÖRÜRSÜNÜZ 30 000

  • BENGIN14 Aralık 2019 09:50

    selçuk geçer diye bir ekonomist var o da aynen senin gibi dolar 15-20 tl olacak borsa batacak diyor yoksa akraba mısınız. adamın tüm özellikleri sana da bulaşmış.

  • Cem akar13 Aralık 2019 23:07

    İmamoğlu büyük projeleri yapmak senin işin değil çapın değil gerçi böyle bir derdin de yok sen tatiline devam et

  • Iyi yol13 Aralık 2019 23:04

    Ak havhavlar dolustugun gore basliga, iyi yolda imamoglu

  • Hüseyin 14 Aralık 2019 17:00

    Akpm ülkeyi kutuplaştırdı dersiniz ama sizin hiç bir farkınız yok. Sizin gibi düşünmeyen hemen ak koyun makarnacı değil mi. Bir tek siz kitap okursunuz tek siz modern aydınsınız değil mi. Size oy verdiği zaman hemen aydın modern. Ah ulan şu chp adındaki kadar halkçı demokrat her kesime her düşünceye saygı gösteren bir parti olsa belki iktidar olabilir ama bu gidişle zor göreceğiz. Senelerce yok laiklik elden gidiyor diye askere baskı yapıp bir arpa boyu ilerleyememişiz şimdiye kadar. Hadi bakalım kırmızıya basın neyi yanlış söyledim.

  • Malkoçoğlu14 Aralık 2019 01:38

    Erdoğan düşmanlığı gözünüzü göremez hale getirdiğinden At gözlüğünüzün anteni sadece Fox ve Sözcü ye göre ayarlandığından ülkede yapılan iyi şeyleri göremez hale gelmektesiniz. Senin tarzındakiler de ülkeyi yönetenlere sürekli havlamaktasınız, demek ki hükümet te doğru yolda,senin mantığına göre... ( karşı görüşte olup ta efendice siyasi görüşlerini savunan vatandaşlarıma saygılarımı sunarım, yorumum sadece yukarıdaki kardeşimizin tarzı için yazılmıştır)

  • pazarci13 Aralık 2019 22:54

    ne o kicini kurtarma derdinemi dustun  simdiden ,daha dur bakalim karpuz kescez dah be bu ne acelecilik.Ulkeyi yonetenler bu Ulkeyi daha cok nasil hizmet ederiz derdinde ,bu pasamiz yok su akmadi yok su gelmedi yok suyumuz kurudu,enerjinizi Ulkeye hizmet edenlerin onunde takozluk yapmaya harcayacaginiza Istanbula hizmet icin calisin.......

  • Misafir14 Aralık 2019 00:21

    Ne o pazarcı, burayı pazarcı tezgahı mı sandın? Asıl sana bir takoz lazım, dilinin zembereği kopmuş...

  • Vatandaş13 Aralık 2019 23:40

    Ne demek kıç filan? Halkın seçtiği başkana saygı göstereceksin. O kaddar.

  • Pala13 Aralık 2019 22:41

    Önce melen çayını yapsınlar sonra kanal istanbulu konuşsunlar

  • Vatandas13 Aralık 2019 22:37

    Mağdur edebiyatı yapma imamoglu, enkaz devralmadin.

  • Misafir14 Aralık 2019 00:29

    Vallahi sürekli mağdur edebiyatı yapan ve sürekli aldatılan erdoğan dan başkası değil, aşağıda densizin biri de seçilmiş başkanı ve chp yi vatan hainliğiyle suçlamış, AKP bu ülkede seviyeyi bu denli düşüren bir seçmen kitlesine sahip veya bu troller parayla tutulmuştur. Seviyesizliğin ve arsızlığın bu kadarına pes... bu ne hazımsızlık?

  • corleone13 Aralık 2019 23:43

    şurada bulgaristan var avrupanın en fakir  ülkesi   oranın vatandaşı türkiye ucuz diye edirneye alış verişe geliyor hatta ekmeği suyu bile edirneden alıyor bir düşün ne kadar fakirleşmişiz bulgaristan zenginlemedi onların geliri aynı bizim gelir döviz bazında afrika ülkelerinle neredeyse aynı düzeye geldi

  • Burak aydın13 Aralık 2019 23:13

    Yaw kardeş bunlar işine gelmeyince mağdur edebiyatı işine gelmeyince de Atatürkçü edebiyatı yaparlar bunlar Atatürkçü değiller yıllardır işlerine gelmediği zaman Atatürk’ü kullanırlar Atatürk mezardan kalksa bunları vatan hainliğinden asardı

  • referandum yapılsın13 Aralık 2019 22:37

    halk ne istiyorsa o yapılır...

  • Demir14 Aralık 2019 07:02

    Referandum yapılsada imamoğlu’nun dediği olur istanbulda 700.000 fark attı, burada yorum atanlarda çoğunluğu temsil etmiyor artık.