E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSaraçhane'de arbede: Çok sayıda polis yaralandı!---

Saraçhane'de arbede: Çok sayıda polis yaralandı!

Saraçhane'de arbede: Çok sayıda polis yaralandı!
01 Mayıs 2024 - 09:05 borsagundem.com

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Saraçhane Meydanı'nda toplanan sendika ve meslek örgütü üyesi gruplar ile polis arasındaki arbede yaşandı. Çok sayıda polis yaralanırken olay yerine ambulanslar çağrıldı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğünce Taksim Meydanı çevresinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü sebebiyle yoğun güvenlik önlemi alındı. Ekipler, Taksim Cumhuriyet Anıtı ve Taksim Meydanı'na çıkan sokakları demir bariyerle kapattı.

Ayrıca meydana çıkılan bazı yerlerde kontrol noktaları oluşturan ekipler, sivil vatandaşların meydana girişlerine izin vermiyor.

Öte yandan meydandan Tünel'e kadar İstiklal Caddesi'ne açılan tüm cadde ve sokaklar, demir bariyerlerle kapatıldı.

Her cadde ve sokağın başında polis ekipleri nöbet tutuyor. İstiklal Caddesi'ndeki esnaf ve turistlerin dışında geçişlere izin verilmiyor. Ayrıca Taksim'e çıkan tüm yollarda ve kavşaklarda trafik ekipleri hazır bekliyor.

VEZNECİLER İLE GAYRETTEPE ARASINDAKİ METRO İSTASYONLARI 05.30'DAN İTİBAREN KAPATILDI

Saat 05.30'dan itibaren, M2 Yenikapı-Seyrantepe-Hacıosman Metro Hattı'nın Vezneciler, Haliç, Taksim Meydan, Şişhane, Osmanbey, Mecidiyeköy ve Gayrettepe Zincirlikuyu metro istasyonları kapatıldı.

Metro istasyonlarında yapılan anonslarda hangi istasyonlarda durup durulmayacağı bildiriliyor.

Kabataş-Taksim Meydan ile Tünel Meydan-Karaköy arasındaki füniküler hatlarının seferleri ile İstiklal Caddesi'ndeki Nostalji Tramvay seferleri de durduruldu.

Ayrıca İETT'nin Taksim, Tarlabaşı, Ömer Hayyam ve Tepebaşı otobüs durakları Şişli ve Fatih istikametleri olmak üzere çift taraflı kapatıldı.

Bunun yanı sıra Taksim Meydanı'nda itfaiye ve ambulans ekipleri de hazır bekliyor.

Mecidiyeköy ve çevresinde ise Taksim yönüne giden cadde ve bazı sokaklar da alınan güvenlik önlemleri kapsamında kapatıldı.

SARAÇHANE'DE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Fatih Saraçhane'de de yoğun güvenlik önlemi alındı.

Saraçhane'nin çevresindeki yollar trafiğe kapatılırken, araçlar trafik polislerince alternatif güzergahlara yönlendiriliyor.

Saraçhane Meydanı girişine kurulan noktalarda, polis ekipleri bu bölgeye gelenlerin üst aramasını yapıyor. Aramanın ardından sivil girişine de izin verilen meydanda, TOMA gibi polis araçları konuşlandırıldı.

Öte yandan Unkapanı istikametinde Bozdoğan Kemeri'nin altına çevik kuvvet ve TOMA'lar yerleştirildi. Kapatılan Unkapanı istikametine geçmek isteyenlere izin verilmiyor.

Bu arada, CHP İl Başkanlığı ve bazı sendikaların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında kutlama yapacağı Saraçhane Meydanı'nda da hazırlıklar yapılıyor.

POLİS BARİYERİ

Alana girmek isteyen vatandaşlar, üst aramasından geçirildi. Valiliğin kararıyla yasaklanan Taksim Meydanı'na yürüyüş noktaları ise bariyerler ve TOMA araçlarıyla kapatıldı.

Bozdoğan Kemeri'nde polis adeta yığınak yaptı.

TOMA ve bariyerlerle yol kesilirken çevredeki keskin nişancılar dikkat çekti. Yüzlerce polis kemer çevresinde bekliyor.

BEŞİKTAŞ'TAKİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Tedbirler kapsamında Galata Köprüsü'nün Karaköy çıkışına yayaların geçebileceği noktalara bariyerler konuldu. Polis ekipleri yayalar ve araçların kontrollü geçişine izin verirken, Karaköy istikametine sadece esnaf ve turistler geçebiliyor.

Kapatılan Bomonti-Dolmabahçe Tüneli'nden de sadece görevlilerin geçişine izin veriliyor.

Beşiktaş'ta da Dolmabahçe Caddesi ve Taksim'e çıkan güzergahlar demir bariyerlerle kapatıldı.

TURİSTLERE GEÇİŞ İZNİ

Polis ekipleri sadece bölgede ikamet edenlerin, çalışanların ve turistlerin geçişine izin veriyor.

Öte yandan, normal zamanda megakentin en kalabalık noktalarından biri olan Dolmabahçe Caddesi alınan önlemler sonucu boş kaldı.

Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçişlerdeki vapur ve motor seferleri iptal edildiği için iskelelere gelen vatandaşlar da görevlilerin uyarısı üzerine buradan ayrılıyor.

Metrobüs hattında da Zincirlikuyu, Mecidiyeköy ve Çağlayan durakları kapatıldığı için bu bölgeye gitmek isteyen vatandaşlar en yakın Okmeydanı durağında inerek, D-100 kara yolunun kenarından yürüyüp gitmek istedikleri yerlere ulaşmaya çalışıyor.

Karaköy ve çevresinde güvenlik önlemleri alındı.

GÖZALTINA ALINDILAR

1 Mayıs'ta kısıtlamaya rağmen toplanarak Taksim'e yürümek isteyen grup, polis tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan göstericiler, polis merkezine götürüldü.

OKMEYDANI'NDA POLİS MÜDAHALESİ

Okmeydanı'nda sloganlar atarak yürüyen gruba polis müdahale etti. Gözaltılar var.

BEŞİKTAŞ'TAN TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYEN GRUBA GÖZALTI
Beşiktaş'tan da  Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Pankart açıp slogan atarak yürüyen grup, gözaltına alındı.

ŞİŞLİ'DE DE HAREKETLİLİK

10 kişilik grup da Şişli'de polis ekipleri tarafından durduruldu. Sloganlar atan grup üyeleri gözaltına alndı.

SARAÇHANE'DE 1 MAYIS GERİLİMİ

Saraçhane Meydanı'nda toplanan sendilka ve meslek örgütü üyesi gruplar meydandan Bozdoğan Kemeri'ne yürüyüşe geçti. Bozdoğan Kemeri'nde güvenlik önlemi alan ve yolu bariyerlerle kapatan polis ekipleriyle sendika ve meslek örgütleri arasında gerginlik yaşandı. Polis ekipleri, ellerindeki bayraklarla slogan atarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba müdahale etti. Polis ekipleriyle grup üyeleri arasında arbede yaşandı. Gruplar, kaldırım taşlarını sökerek polise attı. Çok sayıda polis yaralanırken olay yerine ambulanslar çağrıldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla kutlama yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen konfederasyon, sendikalar, işçi grupları ve siyasi parti temsilcileri Saraçhane'de toplandı.

Alana girmek isteyen vatandaşlar, üst aramasından geçirildi. Valiliğin kararıyla yasaklanan Taksim Meydanı'na yürüyüş noktaları ise bariyerler ve TOMA araçlarıyla kapatıldı.

Bozdoğan Kemeri'nde polis adeta yığınak yaptı. TOMA ve bariyerlerle yol kesilirken çevredeki keskin nişancılar dikkat çekti. Yüzlerce polis kemer çevresinde bekliyor.

SARAÇHANE'DEN TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYEN GRUBA POLİS MÜDAHALESİ

Saraçhane Meydanı'nda toplanan sendilka ve meslek örgütü üyesi gruplar meydandan Bozdoğan Kemeri'ne yürüyüşe geçti. Bozdoğan Kemeri'nde güvenlik önlemi alan ve yolu bariyerlerle kapatan polis ekipleriyle sendika ve meslek örgütleri arasında gerginlik yaşandı. Polis ekipleri, ellerindeki bayraklarla slogan atarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba müdahale etti. Polis ekipleriyle grup üyeleri arasında arbede yaşandı.

SARAÇHANE'DE KALDIRIM TAŞI ATILAN ÇOK SAYIDA POLİS YARALANDI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Saraçhane Meydanı'nda toplanan sendika ve meslek örgütü üyesi gruplar ile polis arasındaki arbede yaşandı.

Gruplar, kaldırım taşlarını sökerek polise attı. Çok sayıda polis yaralanırken olay yerine ambulanslar çağrıldı.

Bozdoğan Kemeri'nde güvenlik önlemi alan ve yolu bariyerlerle kapatan polis ekipleriyle sendika ve meslek örgütleri arasında gerginlik yaşandı. Polis ekipleri, ellerindeki bayraklarla slogan atarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba müdahale etti.

Polis ekipleriyle grup üyeleri arasında arbede yaşandı. Güvenlik önlemlerine destek için gelen alt geçitten Bozdoğan Kemeri'ne yürüyen Çevik Kuvvet ekiplerine alt geçidin korkuluklarında bekleyen grup tarafından kaldırım taşı atıldı. Olayda, çok sayıda polis yaralandı. Yaralı polisler için olay yerine ambulanslar geldi.

İstanbul ulaşımında 1 Mayıs tedbirleri açıklandı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs açıklaması

 

1 Mayıs'ta Ankara, İstanbul ve İzmir'de ücretsiz ulaşım kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı01 Mayıs 2024 23:53

    1 mayısın işçi ile ne alakası var terör örgütlerinin eylem günü olarak degişmeli.akp nin şimdi bu eylemelerde yaralanan güvenlik kuvetlerini görünce başı göge ermişdir çünkü 1.mayısı bayram ilan etmekle hayinlerin ekmegine yag sürmüşdür.

  • azmi01 Mayıs 2024 16:30

    Sınırlarımız da böyle cansiperane korunsaydı bu kadar sığınmacıya ev sahipliği yapılmaz, bir kırk ödenip bir kırk daha öderiz beyanında bulunulmaz idi. İki milyon hektar arazi ekmemişiz , çiftçi sayısı yarıya düşmüş , yirmi yılda 65 milyondan seksenbeş milyona çıkmışız , buna bir on milyon da sığınmacı ekle , 95 milyon  tüketici var demektir. Sonra da enflasyon neden düşmüyor , gıda fiyatları neden yükseliyor vs vs Bu ne ya

  • Mucise Reis : )01 Mayıs 2024 11:37

    1 mayıs baydamdır. Ülkemizde emekli işçinin oğlu memlekete polis oldu... ayşe teyzemiz kıt kanaat okuttu jandarma evladı.  Kredi borç çeken kamil amca kızınpolis komiseri yaptı. kadınlarımız emniyet personeli. İşçimiz 17 bın alıyor, emeklimiz 10 bin . bir sürü emekçi sigortasız çalışıyor. Polisde bizim kanımız, memurca canımız.emeklide büyüğümüz, işçide emektar alıneri döken abimiz, ablamız.Bizleri KARŞI KARŞIYA getirenler aldıkları kararlar ile toplumu geriyor.1 kişi göz yaşı dökse bu neneler üzülür, dedeler hüzünlenir. 1 mayıs barikat kurup, emniyet güçleri ile emektarların kavga ettiği gün deil. ülkemizde bu olayları ateşleyenler, empoze edenler , karar vericiler halk gözünde asla unutulmayacak. Herkesin kayder olduğu bu meydanlar, anayasal haklar ile hepimizin. Gerilimciler gerçek emektarların  gerçek taleplerini iletmeyi engelleyecektir. 1 tv de işçi roportaj gormedım. Hep 50 standar gazeteci, 10 siyasi. nerede emekli?işçi? memur polis görevli?