E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTarım dışı istihdam risk iştahında belirleyici olacak---

Tarım dışı istihdam risk iştahında belirleyici olacak

Tarım dışı istihdam risk iştahında belirleyici olacak
05 Ağustos 2022 - 09:09 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Global piyasalarda risk iştahının kısmen sınırlanmış olduğunu olduğunu takip ettik. Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşlerde talebe yönelik endişelerin artması resesyon ihtimallerini gündeme getirmesi nedeniyle kısmi geri çekilmeleri takip ediyoruz.

ABD endekslerinde karışık bir görünümle günü tamamladık. Enerji hisselerindeki değer kayıpları risk iştahını baskıladığını söyleyebiliriz. Öte yandan 2 yıllık tahvil faizlerinin 10 yıllık tahvil faizlerinin arasındaki getiri farkının da açıldığını takip ediyoruz.

Avrupa endeksleri ise kısmi alıcılı olarak işlemlerini tamamladı. Bölgede, ABD’de olduğu gibi enerji hisselerindeki kayıplar risk iştahını sınırladı. Öte yandan İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Banka, 50 baz puan faiz artışına giderek 1995 yılından beri en sert faiz artışını gerçekleştirdi. Aynı zamanda bu yılın son çeyreğinden başlamak üzere 5 çeyrek ülkede resesyon yaşanabileceği tahmininde bulundu. Banka, enflasyon beklentisini de %13 seviyesine yükseltti.

Dünkü yükselişini bugüne de taşıyan Asya endekslerinde teknoloji hisseleri önderliğinde kazanımlarına devam ediyor.

BİST100 endeksinde 2.723,67 puanla günü tamamlayarak yeni bir rekor kırdı. Yükselişlerde bankacılık sektörü ön plana çıktı. Kısa vadede 2700 seviyesinin korunması halinde yükseliş trendinin devam edeceği görüşündeyiz.

Günün en önemli verisi saat 15:30’da açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi olacak. Piyasa beklentisi Temmuz’da tarım dışı istihdamın 250 bin kişi artması yönünde. Önceki ay istihdam artışı 372 bin kişi olmuştu. Ayrıca ücret enflasyonunun önemli bir göstergesi olan ortalama saatlik ücretler artışının yıllık bazda %5,1’den %4,9’a gerilemesi, işsizlik oranının ise %3,6’da sabit kalması bekleniyor.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış olacağı görüşündeyiz.

Tüpraş ve Sönmez Filament sorusu

 

Piyasalar ABD'nin istihdam raporuna odaklandı

 

Borsada beş göstergeye göre durum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)