E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTarım dışı istihdam değişiminden ne beklenmeli?---

Tarım dışı istihdam değişiminden ne beklenmeli?

Tarım dışı istihdam değişiminden ne beklenmeli?
07 Şubat 2014 - 12:56 borsagundem.com

A1 Capital tarafından hazırlanan analiz raporunda ABD tarım dışı istihdam değişiminin piyasalara etkisi değerlendirildi

Döviz Destek by A1 Capital Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan analiz raporu

"Tarım Dışı İstihdam Değişiminden Ne Beklenmeli?

Piyasanın her ay merakla beklediği ABD tarım dışı istihdam değişimi ve işsizlik oranı verileri saat 15.30'da geliyor. Peki piyasa ne bekliyor, verilerde neye dikkat etmek gerek?

- Piyasa beklentisi 185 bin civarında,* Çarşamba günü açıklanan ADP tarım dışı istihdam değişimi 175 bin civarında gelmişti,
- Pazartesi günü açıklanan ISM imalat PMI verisinin istihdam bileşeni 52.3 ile önceki aya göre 3.5 puan düşmüştü,
- Çarşamba günü açıklanan ISM imalat dışı PMI verisinin istihdam bileşeni 0.8 puan yükselerek 56.4 seviyesinde gelmişti,
- Ocak ayı haftalık işsizlik başvuruları ortalaması öncesi aya göre daha düşük seviyelerde fakat önceki ay tatil mevsimi olması nedeniyle karşılaştırmak pek sağlıklı bir fikir vermeyebilir.

Bu beklentilerin yanında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Kötü hava şartları başta inşaat sektörü olmak üzere geçtiğimiz ay tarım dışı istihdam değişimi üzerinde baskı yaratmış olabilir.
Ayrıca geçtiğimiz yılki verilere toptan revizeler açıklanacak Ocak ayı verisiyle birlikte, 2013'teki istihdam gelişimi ile ilgili daha net bir tablo sunacak bu revizeler.

Bir diğer önemli nokta ise uzatılmış işsizlik tazminatı uygulamasının Aralık sonunda sonra ermiş olmasının işgücüne katılım oranında dolasıyla işsizlik oranı üzerinde aşağı yönlü baskı yaratma ihtimali.
Bu nedenlerden dolayı bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam değişimi rakamlarının beklenti altına gelmesi piyasayı çok fazla şaşırtmayabilir fakat beklentiden daha iyi bir veri ise büyük bir sürpriz olur piyasa için ve USD rallisine neden olabilir."
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)