E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTarihi seçimde gergin anlar---

Tarihi seçimde gergin anlar

Tarihi seçimde gergin anlar
02 Haziran 2018 - 12:41 borsagundem.com

Fenerbahçe yarın yapılacak başkanlık seçimi öncesinde yapılan kongrede konuşmacılar kürsüye çıktığında gergin anlar yaşandı

Fenerbahçe Kulübü, Seçimli Olağan Genel Kurulu başladı.

Kongrede yapılan ilk iki konuşma gerginliğe neden oldu. Fenerbahçe kongre üyesi Haluk Burcuoğlu'nun "Hiç kendi oyuncusuna küfür eden güruh gördünüz mü" sözlerine bazı üyeler tepki gösterdi ve "Taraftara kimse güruh diyemez" diye tezahürat yaptı. Tribünde bulunan Başkan Adayı Ali Koç da, gerginleşen tribüne gelerek sakin olmalarını istedi.

SINAV UYARISI

Öte yandan kongreyle aynı andan stadın yanındaki okulda LGS olduğu için Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ten defalarca uyarı geldi. Küçük "Yan okulda sınav var. Öğrencilerin velileri bizleri protesto etmeye başlamışlar. Lütfen sınav bitene kadar sessiz olalım" dedi.

İKİ BAŞKANIN DESTEKÇİLERİ AYRI TRİBÜNLERDE

Bu arada Ali Koç'u destekleyen üyeler Fenerium alt tribününde sağ tarafta yer alırken, Aziz Yıldırım sempatizanlarının ise Fenerium alt tribünü orta kısmında oturdukları görüldü.

YILDIRIM VE KOÇ SON KEZ KONUŞACAK

Hem Sarı-Lacivertliler’in hem de diğer futbolseverlerin yakından takip ettiği tarihi kongrede 20 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Aziz Yıldırım ile eski yöneticilerden Ali Koç, başkanlık için yarışacak... Son haftalarda karşılıklı yapılan açıklamalarla tansiyon iyice yükselirken, kongrenin ilk gününde adaylar, son kez üyelere seslenecek.

Son olarak 28 Nisan’da gerçekleştirilen Divan Kurulu’nda yan yana bulunan Yıldırım ve Koç, 35 gün sonra ilk kez karşı karşıya gelecek. Her iki ismin de yine sert eleştirilerde bulunması beklenirken, Türkiye’nin gözü Kadıköy’de olacak.

DİVAN BAŞKANLIĞINA VEFA KÜÇÜK SEÇİLDİ

Fenerbahçe'nin Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda Divan Başkanlığına oy birliği ile Vefa Küçük seçildi. Küçük, ''Hayırlı bir günde Ramazan Ayı'da yönetime talip olanların yarışını yönetmek, sandıklarda emniyeti sağlamak için Fenerbahçe tarihinin en geniş katılımlı Genel Kurulu'nda bizi göreve seçtiğiniz için teşekkür ediyorum'' dedi.

Sarı-lacivertli kulübün asbaşkanı Şekip Mosturoğlu kürsüde konuşma yaptı ve kongrenin camiaya hayırlı olmasını diledi. Mosturoğlu'nun konuşmasınadn sonra kürsüye Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük çıktı. Küçük "Bugün hem Fenerbahçe hem de Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştiriyoruz. Başkan adaylarımız, ilk defa stadyumumuzda üyelere hitap edecek, projelerini anlatacak." ifadelerini kullanırken başkan adaylarının konuşmalarında süre sınırlaması olmadığını, diledikleri kadar konuşabileceklerini, ancak sataşmaların olması durumunda, buna müdahale edeceğini hatırlattı.

Küçük, konuşmasının ardından hazirunu Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anısına saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

ASBAŞKAN ŞEKİP MOSTUROĞLU, FAALİYET RAPORUNU AÇIKLADI

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, faaliyet raporunu açıkladı. Mosturoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Şampiyonlar Ligi'nde yeni statüye göre Fenerbahçe Futbol Takımı'nın gruplara kalacağına inancımız tamdır. Avrupalı bir futbol adamı ile birlikte altyapı konusunda Türkiye'nin en kapsamlı projesini hayata geçireceğiz. Bu projeyle birlikte 3 Temmuz Akademisi'nden yetişecek futbolcularımız A Takımda yer alacaktır. Proje, ilk meyvesini 2 yıl içerisinde verecek."

"Fenerbahçe Kulübü hiçbir zaman bir sermaye grubuna ait olmayacaktır."

"3 Temmuz kumpas davasında sorumluların ceza alması için gereken davalar açılacaktır."

"Önümüzdeki dönem, 2011 yılının ardından çıkış sezonumuz olacaktır. Mali kaybımızın karşılığını bilmek mümkün değildir. Tazminat davalarıyla hesaplaşmayı yapacağız. Kumpas davaları kulübümüze yakışır kararlılıkla takip edilmiştir. Fenerbahçe Üniversitesi son hazırlıklarını tamamladı ve önümüzdeki dönem ilk kayıtlarını alacaktır. Tematik bir içerikte olacak üniversitemiz ülkemize katkı sağlayacaktır. Önümüzdeki dönemde mali, idari ve altyapı çalışmalarımızla rakiplerimizin üzerinde yer alacağız."

Fenerbahçe'nin son yıl gelirinin 148 milyon TL, giderinin ise 397 milyon TL olduğu açıklandı.

ALİ KOÇ TEZAHÜRATLARLA KARŞILANDI

Fenerbahçe başkan adayı Ali Koç, kongre alanına girişinde tezahüratlarla karşılandı. Fenerbahçe’de bugün yapılan seçimli genel kurulda başkan adaylarından Ali Koç stada giriş yaptığında üyeler tarafından coşkuyla karşılandı. Uzun süre yapılan tezahüratlara el sallayarak cevap veren Koç, daha sonrasında tribündeki yerini aldı.

AZİZ YILDIRIM, ÜLKER STADI'NA GELDİ

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Ülker Stadı’nda yapılan seçimli genel kurula giriş yaptı. Tribünlerden tezahüratlarla yönetim kurulu kürsüsüne ilerleyen Yıldırım, stadın yanında bulunan okulda sınav yapılmasından dolayı tribünlere sessiz olmasını rica etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)