E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTanju Özcan'ın sığınmacılara yönelik ilanları toplatıldı---

Tanju Özcan'ın sığınmacılara yönelik ilanları toplatıldı

Tanju Özcan'ın sığınmacılara yönelik ilanları toplatıldı
19 Mayıs 2022 - 21:54 borsagundem.com

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sığınmacılar için bilboardlara astırdığı “evinize dönün” ilanları savcılık kararıyla toplatıldı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sığınmacıların ülkelerine dönmesi için Arapça ve Türkçe yazılı ilanlarla ‘Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize’ çağrısı yapmıştı.

Kentin farklı noktalarındaki bilboardlara asılan ilanlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Şikayetler inceleyen Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı “nefret ve ayrımcılık” suçlamasıyla soruşturma başlattı. Bilboardlara asılan afişler ise polis ekipleri tarafından kaldırıldı.

ÖZCAN’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili konuşan Özcan, “Savcılık afişleri toplatma kararı vermiş. Böyle bir şey olmaz ki. ‘Sığınmacılar ülkemizde kalsın’ demek suç olmuyor da dönün artık ülkenize, sizinle paylaşacak ekmeğimiz kalmadı demek mi suç oluyor. Ben bu tavrımın arkasındayım” dedi.

“KAFASINDAN UYDURMUŞ”

Özcan, kendisi hakkında Zafer Partisi'ne katılacağına yönelik iddialarla ilgili ise şu ifadeleri kullandı;

Barış Yarkadaş benim geçmişte milletvekili olarak çalıştığım bir arkadaşım. Kafasından uydurmuş. Ümit Özdağ da benim geçmişte milletvekilliği yaptığım, şu anda bir siyasi partinin genel başkanı.

Ben Cumhuriyet Halk Partisi'ne sonradan gelmiş olanlardan değilim. Gençlik kollarından itibaren bu partinin neferiyim. Dolayısıyla ben Cumhuriyet Halk Partisi'nden kovulmadığım sürece herhangi bir partiye gitmem.

*Her partiye saygım var ama benim parti değiştirmek gibi bir düşüncem yok. Bunları da siyasi rant elde etme adına da söylemiyorum.

“YARGIYA TAŞIYACAĞIZ”

Öte yandan, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Bolu Belediye Başkanlığı’nın kentte yaşayan yabancılara yönelik su ve nikah ücretlerinde farklı tarife uygulanmasına ilişkin kararında ayrımcılık yasağı ihlali yapıldığına hükmetti. Bolu Belediyesi hakkında 40 bin TL idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

Karara ilişkin pişman olmadığını söyleyen Özcan, “Ceza verdiyse idari yargıya taşırız. Ben yaptıklarımın, söylediklerimin suç olduğuna inanmıyorum. Bir Türk milliyetçisi ve vatansever olarak bunları söylemeye devam edeceğim. Yaptıklarımdan ve söylediklerimden pişman değilim. Hiçbir zaman da olmayacağım” diye konuştu.

ABD Senatosu Ukrayna'ya 40 milyar dolarlık yardımı onayladı

 

Belarus Rusya'dan S-400 satın aldı

 

Salgında son durum: 1485 yeni vaka, 4 vefat

 

Mahkemeden Sezgin Baran Korkmaz kararı: Son söz Adalet Bakanı'nda

 

Erdoğan gençlere seslendi: İmkanların kıtlığına teslim olmayın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acil erken seçim.20 Mayıs 2022 10:14

    Başkanmım sizinleyiz. Ülke göçmen istilası altında ne idüğü belirsiz dünyanın her yerinden kopup gelen vasıfsız sorunlu insanlarla dolu . Onlara önlem yok  size mi tüm güçleri. Zafer partisini güçlü bir şekilde destekliyoruz. Herkes kendi ülkesine dönmeli burası sığınmacı kampı değil ülkemizi mahvettiler.

  • mustafa bozbıyık20 Mayıs 2022 10:02

    helal be sayın sözde değil özde milliyetçi başkan. Sen cumhurbaşkanı olacak tek aday olmalısın

  • Türkoğlutúrk 20 Mayıs 2022 09:26

    Gavur ile işbirliği yapıp müslüman Mahallesi'nde yangın çıkartanlarin onlara oy verenlerin ocaklarına ateş düşsün

  • komik20 Mayıs 2022 09:26

    Tüm suçlulara sorsan yaptıklarının suç olmadığına inanırlar yargıya hukuka gerek yok o zaman suçlulara soralım sana göre suç mu değil mi diye sonrada karar verilsin suçludur yada değildir diye....

  • Recep20 Mayıs 2022 09:20

    Bizim inancımız ve kültürümüzde misafirlik üç gün. 3 günden  sonra ev sahibine eziyet başlar. Memleketlerinden askerden,polisiten kaçan vatan kaçkınları bizim ülkemizde polsi aracının üstünde zafer işareti yaparak selfi yapıyor. Haberlerde gösteri. Sizde yurt dışı yapılacak. Miletin malına verdiği zarar, devleti küçük düşürmenin hesabı yok. Cuma günü yurt dışı, cumaertesi tekrar giriş. Adete Ankara- Kırıkkale arasından daha yakın oldu.

  • sözün özü20 Mayıs 2022 09:09

     3600 ek göstergeyi çıkarmayanlar, yakında onları bulundukları yerden emekli öğretmen, imam, .polis, hemşire hep beraber çıkaracağız.... AZ KALDI,,,, GAZANIN MÜBAREK OLSUN BU ÜLKENİN SAHİPLERİ......

  • Mucise Reis ;)20 Mayıs 2022 08:51

    Şimdi ilgili açıklama biraz marjınal. Gerçektende fakat, evinize dönün demek kadar, gelin buyrun ülkemize kapılarımız açık demekte bir o kadar marjınal. Burada Bizim milletimiz 10 milyon gelen insan ile, hastanede randevularda 10 gün fazladan bekliyor. okullarda aynı sıkıntı problem, toplu taşımalarda sıkış pışış otobüsler , ulaşım kapasiteleri birden daralma, bazı devlet kurumlarında uzun süren beklemede randevu günlerının uzaması vb. vb. yani düşünün ulke nufusu 85 milyon, alt yapın okulların ulaşım, konut, barınma, devlet kurumları vb. ülke şehirlerinin planına göre takviye yapılır, eğitim sağlık vb kurumlar nufus atrışına göre ek personel hastane bına vb yapar. birden gelen 10 milyon milletimizin bütün işlerinde büyük yük ve fedakarlık yapmasına neden oldu. 10 milyon multeci yunanıstana gitse çökerdi, çunku alt yapıalrı nufsuları 10 milyon yunanın... 

  • istanbul19 Mayıs 2022 23:58

    sayin baskan once maas asgari ucret4 kat yap huzur haklari iptal et sadece bunu yap nasil olsa korono bit maymun cicek hastalik diger hastalik cikacak

  • Orhan paşa19 Mayıs 2022 23:57

    Hiç kripto işine girmedim, ancak geçen aylarda kriptolarla ilgili yasal düzenleme falan getirileceği duyruldu hükümet tarafından, bugünde bu sözle adeta milleti ters köşe yaptılar, sadece kripto için demiyorum akp yatırımcı piyasa düşmanı gibi davranıyor, millet paramı kaybetmiş umurlarında değil, siz veya ben herhangi bir piyasa yatırım aracına sıcak bakmayabiliriz ama piyasayı bozucu insanları zarara sokucu laflardan eylemlerden uzak durulmalıdır, malesef akp son 1 yıldır bunu hep yaptı çok yazık

  • Ramiz Serdengeçen19 Mayıs 2022 23:35

    Farkındalık oluşturması bakımından Tanju Bey’in tavrını destekliyorum. Toplumun ezici çoğunluğu Tanju Bey gibi düşünüyor. Kaynak kıtlığı, bölüşüm sorunu olmaktan çoktan çıktı sığınmacı sorunu; mal, ırz ve hatta can güvenliği problemine dönüştü olay.

  • RAMO CANCAN19 Mayıs 2022 22:24

    umarım bunları yapanların ocakları dağılır başlarına bin bir felaketler gelmesini dilerim.