E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahvil Kralı'ndan borsa önerisi---

Tahvil Kralı'ndan borsa önerisi

Tahvil Kralı'ndan borsa önerisi
24 Ağustos 2021 - 08:12 borsagundem.com

Enflasyondaki yükseliş sonrası piyasaların en önemli gündemi haline gelen tahvil alımları ve faiz artırımı kısa vadede borsalar için en önemli risk olarak gösteriliyor

DoubleLine Capital'in kurucusu ve CEO'su Jeffrey Gundlach'a göre, Federal Rezerv'in tahvil alımlarını azaltma programının başlangıcına yaklaşırken yatırımcıların borsada hafif adımlar atmaları akıllıca olabilir.

"Tahvil Kralı" olarak da bilinen Gundlach, Yahoo Finance Live'a verdiği Fed'in daralmasının piyasalar üzerindeki potansiyel etkisi hakkında özel bir röportajda, "Bu kesinlikle borsa için olumsuz olacaktır" dedi. Federal Reserve'in, bu haftanın ilerleyen günlerinde sanal Jackson Hole konferansında pandemi dönemi tahvil alım programını durdurmanın başlangıcına işaret etmesi bekleniyor.

Gundlach, "Fed'in bilançosunun genişlemesi, S&P 500'ün kapitalizasyonuyla birlikte adım adım ilerliyor. 2018'de daralmaya çalıştıklarında borsanın küçük bir çöküş yaşadığını gördük" dedi.

Gundlach'ın görüşüne göre, hisse senedi yatırımcıları tarihsel olarak Fed'in tahvilleri daraltmasından hoşlanmıyor.

UBS Wealth Management S&P 500 için hedef yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)