E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTahvil faizleri yeniden yükselince satış baskısı arttı---

Tahvil faizleri yeniden yükselince satış baskısı arttı

Tahvil faizleri yeniden yükselince satış baskısı arttı
04 Mart 2021 - 09:05 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Aşı kaynaklı olumlu gelişmeler ile tedbirlerdeki kademeli normalleşme planları risk iştahını desteklerken, enflasyon endişeleri ve tahvil faizlerindeki yükseliş eğilimi risk unsurları olarak gündemdeki yerini koruyor. Ekonomik veri akışları, faizlerdeki seyir ve merkez bankalarının tahvil piyasasına yönelik olası hamle ve söylemleri fiyatlamalar üzerinde etkili olacaktır. Fed Başkanı
Powell'ın bugünkü konuşması piyasaların yakın takibinde yer alacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

18:00 ABD - Fabrika Siparişleri Önem: Yüksek
20:05 Fed Başkanı Powell'ın Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Yeni haftada risk iştahındaki toparlanmanın katkısıyla yukarı yönlü bir seyrin izlendiği küresel hisse piyasalarında dün ABD'de zayıf gelen ekonomik veriler ile tahvil faizlerde yeniden etkili olan yükseliş satış baskısını artırdı. BIST-100 Endeksi kapanışa doğru kazançlarını büyük oranda geri vererek günü %0,15'lik bir yükselişle 1.531,05 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında %2'leri bulan düşüşler hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,42 - 7,43 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 7,45'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün güne yükselişle başlayan ve devamında ilk kritik direnç olarak izlediğimiz 1.550 seviyesinin üzerini test eden endeks, öğleden sonra küresel piyasalardaki satışların etkisinde kaldı ve günü 1.531 seviyesinden tamamladı. Endeksle birlikte TL'de de zayıf bir görünüm oluştu. Dün test edilen 1.550 kısa vadede izlediğimiz ilk güçlü direnç olmaya devam ediyor ve dün de ifade ettiğimiz gibi burası geçilemediği sürece yükselişleri tepki hareketi olarak değerlendirmeye ve temkinli olmaya devam ediyoruz. Aşağıda ise bugün 1.515 takip ettiğimiz ilk ara destek olup 1.480 - 14.70 aralığı izleyeceğimiz ilk güçlü destek bölgemiz konumunda. Haftalık bazda endeksin bu bölge üzerinde kalması teknik baskıyı hafifletebilir.

Günün önemli şirket haberleri 04/03/2021

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Borsaları tedirgin eden gelişme!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)