E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaları tedirgin eden gelişme!---

Borsaları tedirgin eden gelişme!

Borsaları tedirgin eden gelişme!
04 Mart 2021 - 08:59 borsagundem.com

Bir süredir dalgalı bir seyir izleyen borsalar patinaj yapmaya devam ederken, yeni gelişmeler satış fırsatı olarak değerlendiriliyor.

Piyasalar için oldukça sancılı bir dönem... Borsanın TL bazında zirvesine gelmesi ve hisse senetlerinde pandemi sürecinde yüzde 80 oranındaki değer artışı aynı zamanda tedirginliğin yükselmesine yol açıyor. BIST 100 Endeksi 1549 seviyesinde.

İçinde bulunduğumuz mart ayında hisselerde bir süre bu seviyelerde yatay hareket ve fiyatlarda dengelenmeler görülebilir. Zeynep Aktaş’ın Milleyt’teki köşesindeki analize göre, yükseliş yönünde güçlü bir ataktan bahsedebilmek için 1550 - 1582 aralığındaki direnç bölgesinin aşılabilmesi önemli.

Ekonomik verilerde bozulma eğilimi devam ediyor ve nisanda da sürebilir. Bu nedenle bu 2 ay faizlerin de yüksek seyretmesi beklenmeli. Buna bağlı olarak hisselerde de dalgalanmalar yaşanabilecektir. Dolar kuruna yönelik yabancı raporlarında 6.70 - 6.50 hedeflerinin yanında yıl sonunda 9 TL öngörüsünde bulunan kurumlar da var. Standard Chartered analistleri, yıl sonu dolar/TL tahminlerini 9 olarak koruduklarını belirtiyor. Sıkı para politikasının sürmesi kurun yukarı hareketlerini baskılayacaktır.

Yurtdışı piyasalarda ya da dış ilişkilerde beklenmedik bir gelişme olmadıkça dolar kuru 7.50 - 7.30 bandında dengelenebilir. Aşağıda 7.30’un kırılması 7.11 - 7.08 seviyelerine getirecektir. Yukarı tarafta ise 7.50’nin aşılması 8.05’i gündeme getirebilir.

90 yaşındaki Buffett'tan 9 borsa tüyosu

 

Borsalarda dev rotasyon devam edecek

 

Borsa balonu fırsat mı yaratıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metin04 Mart 2021 18:04

    Ekonominin durumu,pandemi,enflasyon,Rusya'nın sessizliği, Abd nin Dedeağaç'da liman ve üs kurması,vb mart,nisan çetin geçecek gibi

  • Halk04 Mart 2021 10:05

    Dün öğlen Halkb hisse takasına baktığımda %72,41 Halk Y.. %5,04 Citi..İş %3.59..Deniz%2,20..Diğer %14,34..diğer kısmı denen kişi küçük yatırımcımı oluyor? Eğer böyleyse durum nasıl oluyorda bu tahta sürekli aşağı gidiyor. Bistte bir sürü hisse var ve hiçbiri böyle değil. Mal almak isteyen açığa mı satıyor.Tersi bir durum mu var bu tahtada. Dava demeyin lütfen inandırıcı değil. Bistte zarar eden, davalık birçok tahtalanın durumu bu değil. Yatırımcı mağdur ise açıga alış satış yasaklanmalı.Bir hissede açığa satış ile kazanan var ise art niyetlidir. Güveniyorsa elindeki lotla işlem yapsın.

  • Masal04 Mart 2021 18:23

    Bu hissedeki yatırımcıya itibar suikastı yapılıyor. Bu kadar öfkeyi ve bezdirmeyi başka hissede görmedim.Hissenin bu seviyede olması hissedara hakaret ama yıllardır önlem alalım diyeni duymadım. Bistte tüm hisseler yabancı yatırımcı ile mi %10 yapıyor onuda anlamıyorum. İyice beynim sulandı düşünemiyorum.

  • Vatandaş 04 Mart 2021 09:17

    Negatiflik vermeyin moral bozmayın borsa yatırım aracı olmalı (faize dövize yatırımın vatandaşa ülkeye faydası yok)

  • Sabahattin kalem05 Mart 2021 00:32

    Orası öylede bu açığa alış satışlarla küçük yatırımcının anası sıkılıyor. 20 sene sonra borsa ya geri döndüm gene anamı bellediler.şerefsizler.

  • Sadece soruyorum, bilmiyorum04 Mart 2021 10:11

    Borsa diye birşey olmasa vatandaşın hayatında ne etkilenir? Maaşlar mı düşer? Market ürünleri mi zamlanır? Alım gücü mü düşer?