E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Tahvil faizleri Fed ile yükseldi---

​Tahvil faizleri Fed ile yükseldi

​Tahvil faizleri Fed ile yükseldi
08 Ocak 2014 - 23:19 borsagundem.com

ABD'de Hazine tahvil faizleri 21 milyar dolarlık ihale ve Fed Aralık ayı toplantısı tutanakları ile yükselmeye devam etti

ABD Hazine tahvilleri, 21 milyar dolarlık 10 yıl vadeli tahvil ihalesinin ardından, ekonomik büyümenin Fed'in parasal genişlemeyi yavaşlatmasına yetecek oranda güçlendiği söylentileri ile geriledi. 

Gösterge faiz oranı, Fed'in son toplantısının tutanaklarında yetkililerin tahvil alımlarının faydasının azaldığı görüşünde olduklarının ve finansal istikrara yönelik endişeler belirttiklerinin görülmesi sonrasında yüksek seyrine devam etti. ABD tahvilleri erken saatlerde, özel sektör istihdam verisinin beklentilerin üzerinde yükselmesi ve hükümetin 10 Ocak'ta açıklayacağı istihdam verilerinde işsizlik oranının beş yılın en düşüğünde kalacağının beklenmesiyle gerilemişti. 

Bloomberg Tahvil İşlemcisi verilerine göre, ABD'de 10 yıllık tahvil faizleri 7 baz puan artarak New York saatiyle 14:03'te yüzde 3 olarak kaydedildi. Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvil fiyatı 97 27/32'ye geriledi. 10 yıllık tahvilin faizi 2 Ocak'ta, Temmuz 2011'den beri en yüksek seviye olan yüzde 3.05'e çıkmıştı.

10 yıl vadeli tahviller 2013 yılında yüzde 7.8 gerilerken, bu düşüş 2009'daki yüzde 9.7'lik düşüşten bu yana en dik yıllık kayıp olarak gerçekleşti. 

Bloomberg anketine katılan analistlerin tahminlerine göre, 10 yıllık tahvil faizlerinin Haziran sonuna doğru yüzde 3.15'e çıkarak 2 yıllık tahvillerle arasındaki faiz farkını yüzde 2.61'e çıkarması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)