E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTahliye planları var mı?---

Tahliye planları var mı?

Tahliye planları var mı?
23 Haziran 2014 - 03:27 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı'nın TOBB'a gönderdiği yazıda, Irak'taki riskli bölgelerde bulunan Türk şirketleriyle ilgili bilgiler istendi

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) gönderdiği yazıda bin 500’e yakın Türk firmasının bulunduğu Irak’taki riskli bölgelerde çalışan işçilerle ilgili tüm bilgilerin gönderilmesini istedi.

Bakanlık, firmalara “Irak’tan çıkış için bir tahliye planınız var mı” diye sordu. Türkiye’nin Almanya’dan sonra ikinci en büyük ihracat pazarı olan Irak’taki gelişmeler gözleri bölgede iş yapan firmalara çevirdi. Irak’ta 15 şehri riski bölge ilan ederek, “Bu yerleri terk edin” uyarısı yapan bakanlık, geçtiğimiz günlerde ise TOBB’dan şu bilgilerin bakanlığa gönderilmesi istendi:
“Irak’taki gelişmeler nedeniyle güvenlikli olmayan bölgelerdeki firmalarımız, temsilcilerini ve yanlarında çalışan işçilerini tahliye etmektedir. Firma mensuplarıyla işçilerin mağduriyete uğramamaları için belirtilen bölgelerde bulunan firma temsilcileri ve işçilerine ait bilgilerin Dışişleri Bakanlığı’na iletilmesi gerekmektedir.  Ayrıca firmalarımızın herhangi bir tahliye planı olup olmadığı, tahliye konusunda yaşadıkları zorluklar, bu bölgelerde kalmayı planlayanların isimleriyle adreslerinin de bakanlığımıza iletilmesi gerekir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)