E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTahıl gemileri rota değiştiriyor---

Tahıl gemileri rota değiştiriyor

Tahıl gemileri rota değiştiriyor
26 Ocak 2024 - 15:54 borsagundem.com

Kızıldeniz’de kuru yük gemisine yapılan saldırılar nedeniyle Süveyş Kanalı-Kızıldeniz rotasını kullanmaktan vazgeçen tahıl gemisi sayısı artmaya devam ediyor

Kpler'in verilerine göre Kızıldeniz'de gemilere yapılan saldırıların ardından bu hafta tahıl taşıyan daha fazla gemi Süveyş Kanalı'ndan Ümit Burnu çevresindeki seferlere yönlendirildi.

Kpler'in baş analisti Ishan Bhanu, "Bu hafta 16 geminin daha yönlendirildiği teyit edildi ve geçen hafta 3,0 milyon ton olan toplam tahıl yükü 3,9 milyon tona yükseldi" dedi.

Bhanu, "Yönü değiştirilen gemilerin birçoğu ABD tahıl yükü taşıyor ve bu yük konusunda dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor. ABD Körfezi'nden Çin'e doğru yola çıkan bir gemi aslında Süveyş Kanalı'nı güneye doğru geçtikten sonra 11 gün boyunca Süveyş'in güneyinde durdu ve tekrar kuzeye yönelip kanalı kuzeye doğru geçtikten sonra Cebelitarık'tan geçti."

Ancak Bhanu, önemli sayıda tahıl gemisinin hala Kızıldeniz'de seyrettiğini söyledi.

Ocak ayında yaklaşık 2,4 milyon ton tahılın Süveyş Kanalı'ndan geçeceğini tahmin ediyor.

Küresel ekonomide Kızıldeniz endişesi: Maliyetler katlanıyor

 

Deniz taşımacılığında 'Kızıldeniz' alarmı

 

Kızıldeniz'deki kriz enflasyon endişelerini tetikliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sai26 Ocak 2024 22:31

    Şia dedikleri, batılılara zor zamanlar geçirtirken biz de isveçe onay veriyoruz. :) din kandırmacalı bop projesi şahane dostum.