E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSuudi Prens Selman İngiltere’yi karıştırdı---

Suudi Prens Selman İngiltere’yi karıştırdı

Suudi Prens Selman İngiltere’yi karıştırdı
22 Nisan 2020 - 12:15 borsagundem.com

Suudi Veliaht Prens’in Newcastle United’ı satın alma girişimi, Premier lig’in resmi yayıncısı Katar merkezli beIN SPORTS’u kızdırdı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, İngiltere'de büyük çaplı bir krize sebebiyet verdi. Veliaht Prens Selman'ın Premier Lig ekibi Newcastle United'ı 300 milyon pound karşılığı satın almak için anlaşmaya varması, Premier Lig ve ligin diğer ülkeler için resmi yayıncısı beIN SPORTS'u harekete geçirdi.

Spor Arena’nın haberine göre Katar merkezli beIN SPORTS'un CEO'su Yousef Al-Obaidly, Premier Lig yönetimine ve 20 kulübe bir mektup yollayarak Newcastle United'ın Prens Selman liderliğindeki Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'na satılmasını engellemelerini istedi.

Kulüplere yazdığı mektupta oldukça net ifadeler kullanan beIN SPORTS'un CEO'su Yousef Al-Obaidly, Suudi Arabistan'ın illegal yatırımları olduğunu ve bunun Premier Lig markasına ve yayınlarına zarar vereceğini savundu.
 
beIN SPORTS'un CEO'su Yousef Al-Obaidly, mektubunda şu ifadeleri kullandı: 

“Premier Lig oluşumunun uzun süreli ortaklarından olarak bu kararı alırken çok dikkatli olmanız konusunda sizleri uyarıyoruz.
 
Dünyanın en büyük korsan yayın portalı olan beoutQ isimli platformun sahibi Suudi Arabistan. Bu şekilde birçok illegal kazanç yollarına giden bir oluşumu Premier Lig gibi bir markaya almanız bu markaya büyük zarar verecektir.

beIN SPORTS olarak Premier Lig'in uluslararası yayınları için 3 yılda 500 milyon pound'dan fazla katkımız var. Bu denli önemli bir kararda bizim de görüşümüze önem verileceğini düşünüyoruz.

Newcastle United gibi köklü bir kulübün kontrolünün, dünyada kendi vatandaşlarına yaptığı aksiyonlar ve maddi çıkar sağlamak için başvurduğu illegal yollarla nam salmış Suudi Arabistan hükümetine vermek, yakın, orta ve uzun vadede futbola ve Premier Lig markasına büyük zarar verebilir.

Korona virüsü salgını sebebiyle kulüpler kadar yayıncıların da zarara uğradığı aşikardır. Bunu mümkün olduğunca kulüplere yansıtmamaya çalışacağız.

Ancak, beoutQ gibi dünyada korsan yayıncılığın en büyük platformu haline gelen, yılda milyonlarca kişiye IPTV üyelikleri sağlayan bir oluşumun merkezinde olan Suudi Arabistan hükümetine değerli bir kulübün kontrolünü verirken bir kez daha düşünmenizi istiyoruz.”

Galatasaray'da Muslera imzayı atıyor

Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye çalım! Transfer bitti

Avrupa'da 5 ligde korona zararı 27 milyar TL

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş22 Nisan 2020 15:53

    nedim yanlış biliyosun bu kıllı katil yarasadır koronayıda büyük bir ihtimal bu yarasalar yaydı

  • Nedim22 Nisan 2020 17:59

    Hariçten gazel okumasak diyorum!  Güya muhalefet olacak ya dereden tepeden kıvıracak aklına geleni sallayacak ama ne anlatmaya çalıştığımızı bir türlü anlamayacak.  Aşağıdaki ergen neyse de bu da amcası galiba. Natu mermer nato kafa.  Küresel sermaye portakalları,  takkelileri, şalvarlıları,  smokinlileri böylelerini avutup duruyor!  Bu sersemler de bana laf yetiştirecek güya.

  • Nedim22 Nisan 2020 12:27

    İngilizler buna kokmuş çoraplarını, pis çamaşırlarını satsa bu köpek te koklaya  koklaya alır.  Bu kadar kompleksli ve sersemdir bunlar.  Kraliyet ailesi zaten İngiliz lültürü ve hayranlığı ile yetiştiriliyor.  Bu bilerek böyle yapılıyor.  Her bir ülkede farklı algı yerleştirilerek bölmek parçalamak  ile sömürmek ve kullanmayı  kolay hale getiriliyor.

  • Nedim22 Nisan 2020 17:28

    O cahil ve kıt aklın ile alaka kuramaman çok normal tabi;  Bu yazdıklarımı da öylesine yazmış olduğunu zan etmen de normal!  Velhasıl kelam ergen aklın ile sen dondurmanı ye  sütünü iç yat!  Seni nasıl yönlendirirler ise babanın deldiği delikten yürümeye devam et!      

  • Emrah22 Nisan 2020 16:56

    Ne alakası var adamın parası var dünyanın her ülkesinde yatırımları vardır zengin olduğu için.Türklerinde yurt dışında çoğu ülkede hem yatırımları hemde mülkleri var.Adam futbol kulübünü satın almak istiyor yazdığın yoruma bak.