E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSüper Lig'de dev randevu---

Süper Lig'de dev randevu

Süper Lig'de dev randevu
24 Aralık 2022 - 11:22 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig'de heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Trabzonspor ile Fenerbahçe bu akşam saat 19.00'da Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde lig tarihinde 99. kez karşılaşacak. Maçı Halil Umut Meler yönetecek

Dünya Kupasının sona ermesinin ardından yerel liglerde heyecan yeniden start alırken, Spor Toto Süper Lig de dev bir maçla dönüyor. Ligin 15. Haftasında, son şampiyon Trabzonspor'un konuğu lider Fenerbahçe olacak. Mücadele bu akşam saat 19.00'da başlayacak.

İki takım 48 yılı aşkın rekabetlerinde bu maçla birlikte lig tarihinde birbirlerine 99. kez rakip olacak. Geride kalan mücadelelere bakıldığında Fenerbahçe'nin galibiyet sayılarında üstünlüğü göze çarpıyor. Sarı lacivertliler 39 maçta sahadan üstün ayrılırken, bordo mavililer ise 25 galibiyet elde etti.

Trabzonspor, evinde baskın taraf

İki takımın Trabzon'daki mücadelelerine bakıldığında bordo mavililer'in üstünlüğü göze çarpıyor. Rakibini konuk ettiği son 4 lig maçının üçünü kazanan Trabzonspor, daha önceki 17 iç saha maçında aldığı galibiyet sayısını geride bıraktı. Hatırlanacağı üzere geçen sezon Trabzon'da oynanan maçı da Trabzonspor 3-1 kazanmıştı.

Dünya Kupası arasına 23 puanla 7. sırada giren Trabzonspor, Dünya Kupasına kadar geçen 14 haftanın son virajında aldığı art arda beraberliklerle dikkat çekti. Abdullah Avcı'nın ekibi, son 5 maçın dördünden beraberlikle ayrılırken bu süreçteki tek galibiyetini de evinde Demir Grup Sivasspor'a karşı elde etti. İç sahada Adana Demirspor'la ligin namağlup iki takımından biri olan bordo mavililer, bu zorlu 90 dakikayı da taraftarının desteğiyle kayıpsız geçmek istiyor.

Dünya Kupası arasına 29 puanla lider giren Fenerbahçe, oynadığı son lig maçında evinde Bitexen Giresunspor'a mağlup olarak beklenmedik bir kayıp yaşamıştı. Avrupa kupalarındaki başarılı performansıyla da dikkat çeken Jorge Jesus'un ekibi, yoğun maç temposuna rağmen sezonun ilk bölümünde taraflı tarafsız tüm otoritelerin takdirini toplamış durumda. Geride kalan 14 haftada rakip filelere 36 gol gönderen sarı lacivertliler, hücumdaki performansıyla da göz doldurdu.

Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe maçında Halil Umut Meler düdük çalacak. İl Spor Güvenlik Kurulu kararı gereği konuk takım taraftarlarının alınmayacak.

Öne çıkan notlar:

Trabzonspor ile Fenerbahçe, Süper Lig'de 99'uncu kez karşı karşıya gelecek. Bu rekabette bugüne kadar alınan galibiyet sayılarında sarı-lacivertli ekibin 39-25 üstünlüğü bulunuyor (34B).

Fenerbahçe'yi konuk ettiği son dört Süper Lig maçının üçünü kazanan Trabzonspor (1M), daha önceki 17 iç saha karşılaşmasında aldığı galibiyet sayısını geride bıraktı (2G 4B 11M).

Trabzonspor ile oynadığı son 11 Süper Lig maçının ikisini kazanan Fenerbahçe (6B 3M), bu ikisini de 2020/21 sezonunda aldı. Bordo-mavililere rakip olduğu son 14 maçta da gol sevinci yaşayan sarılacivertliler, bu rekabetteki en uzun serisini sürdürmek istiyor.

2022 senesinde Süper Lig'de Beşiktaş'ın (14) ardından en fazla beraberlik alan takım konumundaki Trabzonspor (13), son beş lig maçının dördünden eşitlikle ayrıldı (1G).

Deplasmanda oynadığı son iki Süper Lig maçını kazanan Fenerbahçe, bu sezon üst üste üç dış saha galibiyeti alan ilk takım olmak istiyor.

İstanbul takımlarını konuk ettiği son dokuz Süper Lig maçını kaybetmeyen Trabzonspor (3G 6B), son mağlubiyetini Şubat 2021'de Fenerbahçe'den aldı (0-1). Bordo-mavililer, İstanbul ekipleri karşısında daha uzun bir yenilmezlik serisini en son 1988-1991 arasındaki 16 karşılaşmalık süreçte yakaladı.

Süper Lig'deki son maçında Giresunspor'a 2-1 mağlup olan Fenerbahçe, Ekim 2021'den bu yana üst üste 2+ yenilgi almıyor. Sarı-lacivertlilerin o süreçteki ilk mağlubiyeti Trabzonspor deplasmanında gelmişti (1-3).

Süper Lig'de maçın oynandığı haftaya lider giren takımlara rakip olduğu son üç karşılaşmayı kazanan
Trabzonspor, daha önceki 13 maçlık süreçte aldığı galibiyet sayısını yakalamak istiyor (4G 2B 7M).

Bu sezon Süper Lig maçlarının 31-45 (7; Beşiktaş ile eşit) ve 76-90'ıncı (10) dakikaları arasında en fazla gol atan takım Fenerbahçe (17). Her iki devrenin son 15 dakikalarında toplamda sadece iki gol yiyen sarı lacivertliler, şu ana kadar hiçbir deplasman maçının bu zaman dilimlerinde rakiplerine gol izni vermedi.

Süper Lig'in 2022/23 sezonunda Galatasaray'ın (247) ardından en fazla şut çeken takım olan Trabzonspor (213), bu şutlardan 19 gol çıkarabildi ve 2016/17'den (yüzde 8.4) bu yana en düşük yüzdesinde kaldı (yüzde 8.9). Şu ana kadar çektiği şutların %19.9'unu gole çeviren Fenerbahçe (36/181) ise bu sezonki en yüksek yüzdenin sahibi.

Bu sezon Süper Lig'de en fazla penaltı golü atan iki takım Fenerbahçe (7) ve Trabzonspor (5). İki ekibin bu şekilde attığı 12 golün 10'unu kaydeden Enner Valencia (6) ve Anastasios Bakasetas (4) da bu alanda ilk iki sırada yer alıyor

Muhtemel 11'ler

Trabzonspor: Uğurcan | Eren, Hugo, Bartra, Larsen | Hamsik, Siopis, Bakasetas | Trezeguet, Visca, Umut

Fenerbahçe: Altay | Lincoln, Szalai, Henrique, Serdar, Ferdi | Arao, Crespo, İrfan | King, Batshuayi (Beinsports)

Dünya Kupası'nın en güzel golü seçildi: İşte o gol

Türkiye Kupası'nda son 16 turu eşleşmeleri belli oldu!

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda farklı kazandı

Fenerbahçe yeni 'Ferdi'sini Hollanda'da buldu!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)