E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSüper Lig'de dev maç---

Süper Lig'de dev maç

Süper Lig'de dev maç
05 Şubat 2023 - 09:26 borsagundem.com

Süper Lig'in zirvesindeki Galatasaray, saat 19.00'da geçen sezonun şampiyonu Trabzonspor'u ağırlayacak. Süper Lig'in 23. haftasındaki kritik maçı Halil Umut Meler yönetecek

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftası dev bir maça sahne olacak. 

Galatasaray ile Trabzonspor, lig tarihinde 100. kez birbirlerine rakip olacak. Lig tarihinde iki takım arasında geride kalan 99 maçta Galatasaray'ın galibiyet sayılarında 42-34 üstünlüğü bulunuyor.

Galatasaray bu zorlu maça ligde 11, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 3 olmak üzere son 14 maçı kazanmış olmanın özgüveniyle lider olarak çıkacak. Rekor üstüne rekor kıran Okan Buruk ve öğrencileri, bu süreçte iç sahada oynadığı 10 maçta 8 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde ederek yüzde 80'lik bir galibiyet yüzdesi yakaladı. Son olarak hafta içi mesaisinde HangiKredi Ümraniyespor'u konuk eden sarı kırmızılılar, iki kez geriye düşmesine karşın sahadan 3-2 üstün ayrılarak zorlu maç öncesi kayıp yaşamadı.

Son şampiyon apoletiyle başladığı sezonda zirvenin 13 puan uzağında kalan Trabzonspor ise Galatasaray deplasmanına Fraport TAV Antalyaspor galibiyetiyle geliyor. Dış sahada oynadığı son 5 maçı kazanamayan, son 3 deplasman mücadelesinde ise kaybeden Karadeniz ekibi, ligde deplasmandaki son galibiyetini 1 Ekim 2022'de Yukatel Kayserispor'a karşı almıştı.

İki takım arasında son yıllarda oynanan lig maçlarında Trabzonspor'un üstünlüğü göze çarpıyor. Bordo mavililer, rakibine karşı son 4 karşılaşmada kaybetmezken, son 7 lig maçında da yalnızca 1 kez sahadan puansız ayrıldı. Öte yandan iki takım arasındaki son 11 Süper Lig maçının sekizinde de futbolseverler karşılıklı gole şahit oldu.

Saat 19.00'da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadı'nın ev sahipliği yapacağı Galatasaray - Trabzonspor maçında Halil Umut Meler düdük çalacak.

SEYRANTEPE'DE İLK 11'LER BELLİ OLDU

Galatasaray XI: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Dubois, Torreira, Oliveira, Barış, Mertens, Kerem, Icardi

Trabzonspor XI: Uğurcan, Larsen, Hugo, Denswil, Eren, Siopis, Bakasetas, Abdülkadir, Trezeguet, Lahtimi, Gomez 

Maç öncesi hava durumu nasıl?

Yurdun büyük bir kesimini etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava fubolseverleri düşündürüyor. Geçen sezon yine kış mevsiminde İstanbul'da oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçında kar yağışı etkili olmuştu. Bu yüzden dev maçın sonucu kadar hava durumu da merak ediliyor. İstanbul'da yer yer görülen kar yağışının maç saatinde etkisini artıracağı bekleniyor. 

DEV MAÇIN ÖNE ÇIKAN NOTLARI

Galatasaray-Trabzonspor, Süper Lig tarihinde 100 maça ulaşan dördüncü rekabet olacak. Bugüne kadar oynanan 99 karşılaşmada alınan galibiyet sayılarında sarı-kırmızılı ekibin 42-32 üstünlüğü bulunuyor (25B).

Trabzonspor'un Süper Lig tarihinde toplamda (42) ve deplasmanda (26) en fazla mağlup olduğu rakibi Galatasaray.

Bu sezon oynadıkları Süper Lig maçında 0-0 berabere kalan Galatasaray ile Trabzonspor, lig tarihinde sadece 1997/98'deki iki karşılaşmada yenişemedi.

Trabzonspor'u konuk ettiği son Süper Lig maçını kaybeden Galatasaray, bu rekabette üst üste iki iç saha mağlubiyetini sadece 2003-2005 arasında aldı. Bu stattaki son üç karşılaşmadan galibiyet çıkaramayan sarıkırmızılılar (1B 2M), Trabzon ekibine karşı daha uzun bir seri yaşamadı.

Galatasaray ile oynadığı son dört Süper Lig maçını kaybetmeyen Trabzonspor (1G 3B), daha uzun bir seriyi en son 1981-1984 arasındaki yedi karşılaşmalık süreçte yakaladı.

Süper Lig'deki son 11 maçını kazanan Galatasaray, kulüp tarihinin en uzun galibiyet serisini tekrarlamak istiyor (Nisan-Eylül 1988 arasında 12 maç).

Süper Lig'deki son sekiz maçının beşini kazanan Trabzonspor (3M), aldığı galibiyetlerin tamamında kalesini gole kapattı ancak puan çıkaramadığı üç karşılaşmada 11 gol yedi.

Okan Buruk, Süper Lig tarihinde tek sezonda üst üste 12 galibiyet alan ilk Türk teknik direktör olmak için sahaya çıkıyor. Lig tarihinde yerli çalıştırıcılar arasındaki en uzun galibiyet serisinin sahibi olan Mustafa Denizli (Nisan-Eylül 1988 arasında Galatasaray'ın başında), 12 maçlık o süreci iki sezona yaymıştı.

Trabzonspor'un başında görev yaptığı son üç deplasman maçını kaybeden Abdullah Avcı, teknik direktörlük kariyerinde tek sezonda üst üste dört dış saha mağlubiyetini sadece Ağustos-Eylül 2007 arasında aldı.

Bu sezon Süper Lig'de Galatasaray'dan (9) daha fazla gole kapama yapan tek takım Trabzonspor (11). Sarı-kırmızılı ekip sadece bir iç saha maçında gol yemezken, bordo-mavililer sadece iki dış saha karşılaşmasında rakiplerine gol izni vermedi.

Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde maçın oynandığı haftaya lider giren takımlara rakip olduğu üç Süper Lig karşılaşmasından da galip ayrıldı. Galatasaray ise 2014/15 sezonundan bu yana liderlik koltuğunda başladığı haftada çıktığı 28 iç saha maçının hiçbirini kaybetmedi (21G 7B).

Bu sezon ilk golü yediği Süper Lig maçlarından en fazla galibiyet (4) ve puan (12) çıkaran takım Galatasaray. Trabzonspor ise deplasmanda açılışını yaptığı beş karşılaşmanın ikisini kazanabildi ve bu şekilde 7 puan kaybetti (2B 1M) (BeinSports)

Galatasaray'dan ezeli rakiplerine çağrı: Adaleti birlikte getirelim!

Galatasaray-Trabzonspor derbisinin hakemi belli oldu

Trabzonspor Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti

Fenerbahçe taraftarı, Riva'da TFF'yi protesto etti

Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği'nden Palabıyık için suç duyurusu

Demir Grup Sivasspor: 1 - Beşiktaş : 0

Atlantis Yatırım Holding ve Trabzonspor Sportif sorusu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 9,55
En Yüksek: 9,84
En Düşük: 9,47
Değişim 0,42 %
FK: 28,56
PD / DD: -5,46
İşlem Hacmi 756.777.443
Toplam Adet: 78.378.931
Ağırlıklı Ort.: 9,66
Son Değer: 2,15
En Yüksek: 2,22
En Düşük: 1,99
Değişim 5,39 %
FK: 0,00
PD / DD: -3,43
İşlem Hacmi 718.449.432
Toplam Adet: 334.531.981
Ağırlıklı Ort.: 2,13
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)