E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaŞükran Günü performansı Wall Street için neden önemli?---

Şükran Günü performansı Wall Street için neden önemli?

Şükran Günü performansı Wall Street için neden önemli?
23 Kasım 2023 - 11:04 borsagundem.com

Amerikan borsaları tatil dönemlerinde çok daha düşük hacimle işlem görüyor. Uzmanlara göre hisse senetlerinin tatil haftasındaki performansları kasım ayı rallisinin gidişatını belirleyebilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları bugün Şükran Günü tatili nedeniyle kapalı olacak. Ancak son bir aydaki rallinin ayın sonuna kadar sürdürülüp sürdürülmeyeceğini görmek için borsanın bu haftaki performansını izlemek oldukça önemli.

Kasım ayı boyunca Wall Street hisse senetleri güçlü bir ralli gerçekleştirdi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD borsalarının gösterge endeksi niteliğindeki S&P 500 Endeksi ay başından itibaren %8,6 yükseldi. Endeks yılın başında itibaren kaydettiği yükselişse %18,6 oranında.

MarketWatch’un haberine göre LPL Financial Baş Küresel Stratejisti Quincy Krosby borsa rallisinin geleceğine ilişkin açıklamasında, “Piyasa bu noktada konsolide olursa bu normal bir durumdur. Aşırı alımların olduğu bir piyasa için bu normal” ifadelerine yer verdi.

Ancak konsolidasyon süreci önemli bir satış dalgasına yol açarsa ve S&P 500 Endeksi 4.400 puanın altına düşerse Krosby’e göre bu durum piyasalar için endişe kaynağı olabilir. Baş stratejist, “Ne zaman kilit bir seviyeyi, uğruna mücadele edilen bir seviyeyi ihlal etseniz, bu hep daha korkunç bir şeyin gerçekleştiğine dair endişeleri beraberinde getirir” diyor.

Yine de mevsimsel etkiler borsalara bir kuyruk rüzgarı sağlayabilir. Zira tarihsel verilere göre üç büyük ABD endeksi de yılın dördüncü çeyreğinde daha iyi performanslar gösteriyor.

AXS Investments CEO’su Greg Bassuk enflasyonun yavaşlamaya devam etmesi, ABD Merkez Bankası’nın (FED) daha güvercin politikaları benimsemesi ve yatırımcıların da nispeten güçlü bilanço verilerini benimsemesi durumunda yıl sonuna kadar güçlü bir ralli bekleyeceğini belirtiyor. Ancak CEO’ya göre önümüzdeki birkaç hafta içerisinde borsalarda bazı dalgalanmalar da olabilir.

ABD’de tatil nedeniyle kısalan işlem haftalarında borsalar genellikle daha düşük işlem hacmi görür. Dow Jones piyasa verilerine göre, 2019'dan bu yana toplam piyasa hacminin beş günlük hareketli ortalaması yaklaşık 52,5 milyar iken, Şükran Günü haftası için 5 günlük ortalama hacim 44,7 milyar.

Krosby, “Hacim düştüğünde veya alıştığımızdan daha sığ olduğunda, piyasa başka bir yöne doğru kayabilir” diyor.

Yatırımcılar tatil sezonunda tüketici harcama verilerini de yakından seyrediyor. Navellier & Associates'in kurucu başkanı olan Louis Navellier, konuyla ilgili paylaştığı yorumunda hisse senetlerinin pozitif momentumunun devam ettiğini ve tatil harcamalarıyla ilgili belirgin sorunlar olmadıkça, yıl sonuna kadar tatmin edici bir performans ortaya koyacağını öngördüğünü belirtti.

ABD hisse senetleri çarşamba günü yükseldi. Dow Jones ve Nasdaq’ın %0,5 yükseliş kaydettiği günde S&P 500 Endeksi’ndeki artışsa %0,4’ü geçti. Amerikan borsaları perşembe günü kapalı olacak. Cuma günü ise yine Şükran Günü nedeniyle seans yarım gün sürecek.

Piyasalardaki Fed baskısı hafifledi

 

Piyasalar şükranlarını sunuyor

 

ABD'de tüketici güven endeksi kasımda yukarı yönlü revize edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asena23 Kasım 2023 11:18

    Şükran günü diyip de bize hisseleri geçirmeyin şerefesizlerrrrrrrrrrrrrrrr.....ALLAH Belanızı versinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.......................................................................