E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSuçlu yine sincap mı?---

Suçlu yine sincap mı?

Suçlu yine sincap mı?
24 Ağustos 2013 - 07:25 borsagundem.com

ABD tarihinin en büyük borsa kazasında işlemler 3 saat boyunca durdu, ABD basını sordu...

ABD tarihinin en büyük borsa kazasında işlemler 3 saat boyunca durdu. ABD basını, tarihe geçen iki olayı hatırlatıp “Suçlu yine sincap mı?” diye sordu.
EKONOMİ SERVİSİ
Wall Street’te işlem gören binlerce hisse önceki gün uzun süre işlem göremedi. Apple ve Facebook gibi büyük şirketlerin kote olduğu Nasdaq Endeksi, teknik bir arıza nedeniyle önceki gün üç saat boyunca işlemlere kapandı. TSİ 19.30’da dondurulan işlemlere TSİ 22.30’da devam edilebildi. Daha önce Wall Street’te hiçbir endeks gün içinde bu kadar uzun süre işlemlere kapanmamıştı.
SİNCAP ŞEBEKEDE ÖLÜ BULUNMUŞTU
ABD’nin SPK’sı olan SEC’in başkanı Mary Jo White, meydana gelen teknik arızada nedeniyle Wall Street liderlerinin bir araya gelerek hisse senedi piyasasının düzenli bir şekilde çalışmasını sağlamalarını istedi. Nasdaq işlemlere tekrar açıldıktan sonra günü yüzde 1 artışla tamamladı. Ancak, teknik arızanın endeksin kârından birkaç yüzbin dolar eksiltmiş olabileceği söyleniyor. Nasdaq’taki bu aksaklık ise akıllara önceki işlem sorunlarını getirdi. 1987 yılında bir sincap elektrik şebekesine dokununca New York Borsası’ndaki tüm işlemler 82 dakika boyunca durmuştu. Daha sonra sincap elektrik şebekesinde ölü bulunmuştu.
TARİHTE İKİ FARKLI ÖRNEĞİ VAR
Nasdaq’ta işlemlerin durması da bir sincap vakası olarak yorumlandı. 1994’te de Nasdaq’ta yine bir sincap elektrik şebekesine girmiş ve işlemler askıya alınmıştı. Bu kez işlemlere sadece 34 dakika ara verilmiş ve yine sincap ölü olarak bulunmuştu. Son kazada ise sincap kanıtı yok.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)