E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemStoltenberg: Türkiye ile ilgili ciddi endişelerimiz var---

Stoltenberg: Türkiye ile ilgili ciddi endişelerimiz var

Stoltenberg: Türkiye ile ilgili ciddi endişelerimiz var
16 Mart 2021 - 00:10 borsagundem.com

Avrupa Parlamentosu'nda konuşan NATO Genel Sekreteri'ne göre, Türkiye ile ittifak arasında ciddi görüş ayrılıkları var. Stoltenberg, "Buna rağmen NATO bu görüş ayrılıklarını tartışmak için bir platform oluşturuyor" dedi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Parlamentosu'ndaki savunma ve dışişleri komisyonlarının toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye ile ilişkilere dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin eylemleri nedeniyle "ciddi endişeleri" olduğunu ifade eden Stoltenberg, "Ciddi endişelerimi dile getirdim; hepimizin bildiği gibi Doğu Akdeniz, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 savunma sistemlerini alma kararı ve Türkiye'deki demokratik haklara ilişkin ciddi görüş ayrılıklarımız ve bazı sorunlar var" dedi. Ancak NATO'nun aynı zamanda bu konuları tartışmak için "önemli bir platform sunduğunu" ifade eden Stoltenberg, bu sayede farklı konuların gündeme getirilebileceğini, ciddi tartışmalar yapılabileceğini ifade etti.

Stoltenberg, her biri farklı tarihe, coğrafyaya ve politikaya sahip 30 üyesi olan bir ittifakta her zaman görüş ayrılıkları yaşanacağının altını çizdi.

Stoltenberg, Doğu Akdeniz konusunda Türkiye ile Yunanistan arasında diyalog kurulmasında NATO'nun üstlendiği role de atıfta bulundu. NATO Genel Sekreteri, NATO tarafından hayata geçirilen askeri gerilimi yatıştırmaya yönelik güvenlik mekanizmasının iki ülke arasında ilk müzakerelerin yürütülmesine olanak sağladığını belirtti.

NATO dışişleri bakanlarının gelecek hafta Brüksel'de ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin temsilcileri ile ilk kez yüz yüze bir araya gelmesi bekleniyor.

Türkiye'nin Rusya'da S-400 savunma sistemleri alma kararı Türkiye ile NATO arasında gerginliğe yol açmıştı. ABD yönetimi, aralık ayında Türkiye'ye yaptırım uygulamaya başlamış ve dört yetkili yaptırım listesine alınmıştı. (DW)

Türk SİHA'larıyla ilgili NATO çıkışı!

 

NATO: AB savunmasını AB üyesi olmayan ülkeler üstleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • GMas16 Mart 2021 17:11

    Yunanistanın ayak oyunu gibi. ABni kullanıyor NATOyu da Türk düşmanlığına ikna edin demeye getiren Yunanistan. Sn Stolberg hem ABye havuç Türke ikaz işaretine kalkışıyor. Türkiye Menderesi ve Deniz Gezmiş yedirdikten sonra hele AKDENİZ ve EGEyi zırnığını yedirmez size AB NATO FETO

  • AhmetK16 Mart 2021 13:37

    Biizm için de nato endişe kaynağıdır. Bizi kimseye karsı korumayacagı kesındır

  • BİR DOST16 Mart 2021 12:46

    Stoltenberg,  Olumsuz bir şey demiyor,  ABD dilinde, Türkiye'nin Nato çatısı altında ekip oluşturalım tezlerini desteklemiş gözüküyor.

  • R.Demir16 Mart 2021 10:52

    Nato ben sana soyleyim fazla endişe kalp ten goturur Adamı kısaca bahset Turkiye Akdeniz deki Hazineyi Bize birakmicak vede BP Shell olarak soyle Bizi rahatsiz ediyor de Turkiye Gercek kimliginiz BP Ve Shell Dunya yi Sömuruyonuz Ama buraya Not Duseyim insanlar eğitimli olmaya basladi siz biran once Marsa kacin...

  • Arabuluculuktan bahsetmiş16 Mart 2021 09:54

    Adam aslında Amerika ile Türkiye; Nato platformunda tartışabilir uzlaşabilir demek istiyor.. "Türkiye geleceğini Avrupa'da görüyor".. "Avrupayı koruyan devletlerden birisi Türkiye".. "Haritaya bakınca önemli bir ülke".. Bu açıklamalardan sonra sıkıntı mümkün değil 😊

  • Nedim16 Mart 2021 09:04

    Herkes aynı fikirde olduğu halde soytarının biri  dislike vermiş!  Bu tilki den yana olup ta şeytanlık yapamayacağı için böyle yapmış!

  • Nedim16 Mart 2021 07:54

    Endişen daha da artacak sonunda da hiç kalmayacak!  Biz hazırız sen hazır mısın?  

  • Arif gsli16 Mart 2021 06:16

    Türkiye hep haklıdır. Çünkü zulümü iyi kalpli insanlık görür.

  • Trakyalı16 Mart 2021 02:42

    Türkiye öpsün ananızı

  • HSN Akbük 16 Mart 2021 01:56

    Bizde sizden endişe ediyoruz çünkü dost deyil düşmansınız

  • Aloo16 Mart 2021 01:55

    Düne kadar sesin çıkmıyodu birisi kulak çekti heralde

  • pazarci16 Mart 2021 00:27

    tutustumu......