E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemStoltenberg: S-400 Türkiye’nin ulusal kararı---

Stoltenberg: S-400 Türkiye’nin ulusal kararı

Stoltenberg: S-400 Türkiye’nin ulusal kararı
04 Aralık 2019 - 17:25 borsagundem.com

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İngiltere'nin başkenti Londra'da NATO Liderler Zirvesi sonrası düzenlediği basın toplantısında, YPG’nin terör örgütü olarak tanınmasına ve Türkiye’nin S-400 satın almasına dair soruları yanıtladı.

Stoltenberg, Türkiye’nin Rusya’ya ait S-400 hava savunma sistemini satın almasına ilişkin gelen soruya, "S-400, Türkiye’nin ulusal kararıdır. Bu konuda çok sayıda müttefik endişelerini dile getirdi, ben de endişelerimi dile getirdim. Ancak şunu söyleyebilirim ki, Rus hava savunma sistemi asla NATO’ya entegre olmayacaktır, NATO’nun bir parçası olmayacaktır" yanıtını verdi.

"YPG’NİN NASIL TANIMLANACAĞI KONUSU TARTIŞILMADI"

Jens Stoltenberg, YPG’nin terör örgütü olarak tanınmasına ilişkin soruya, "NATO müttefiklerinin, YPG/PYD’nin nasıl tanımlanacağı konusunda farklı düşünceleri ve görüşleri olması bilinen bir durumdur. YPG’nin nasıl tanımlanacağı konusu spesifik olarak tartışılmadı. Ama terörizm ile mücadelede elde ettiğimiz çıkarımların riske atmamak konusunda tüm müttefikler hemfikir" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selahattin Ölmez04 Aralık 2019 21:32

    Daha öncede aynı sözler söylenmiş idi sonra  döviz patlamış idi.bunlara asla inanmam.

  • Genel sekreter04 Aralık 2019 20:23

    Bizimle aleni dalga geçiyor.

  • DarkNight04 Aralık 2019 19:24

    Bir Alman yetkiliye sordum, PYD yi bir Terör örgütü olarak görüyormusunuz ? Cevabi su oldu; Orada toplumdan ayri dagda yasayan bir örgüt yok ki onu Terör örgütü olarak görelim, adamlar sabah kalkiyorlar evlerinden cikiyorlar Türkiye ye karsi haklari icin savasiyorlar aksam evlerine geri dönüyorlar dedi.Oradaki Kürt halki tamamen destek veriyorlar haklarin ariyorlar dedi. Biz onlari Kürt milisler olarak görüyorum dedi. Bir cok ülke PYD ye destek veriyorlar ve bunlar bizim Nato da ortaklarimiz.

  • terörü yok edin04 Aralık 2019 17:44

    ypg de işıd da  pkk da  feto da meto da hepsi terör örgütüdür.. hepsinin militanlarını örgütlerini  yok etmek tüm devletlerin görevi olmalıdır..

  • Selahattin Ölmez04 Aralık 2019 21:33

    sen galiba M.Ö. de yaşıyorsun.bütün terör örgütlerini abd rusya israil ingiltere fransa ve almanya kurar donatır ve kullanırlar.eğer onlar olmaz ise bunların  silah sanayileri dönmez.