E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaStanChart: Gelişen piyasalar toparlanacak---

StanChart: Gelişen piyasalar toparlanacak

StanChart: Gelişen piyasalar toparlanacak
30 Kasım 2018 - 11:29 borsagundem.com

Standard Chartered Bank'tan Eric Robertson gelecek sene bazı dış faktörlerin etkisiyle gelişen piyasalarda toparlanma olacağını bildirdi

Standard Chartered Küresel Makro Strateji ve FX Birimi Müdürü Eric Robertson gelişen piyasaların bu yıl artan ticaret savaşları, güçlenen dolar, istikrarsız petrol fiyatları ve artan faiz oranlarından olumsuz etkilendiğini belirtti.

Robertson "Bu yıl Fed'in faiz artışları, yükselen petrol fiyatları gibi dış kırılganlıklar gelişen piyasaları etkiledi ancak bu etkilerin çoğu stabilize oldu. Ticaret savaşı ve ABD - Çin riskleri hala sürüyor ancak temkinli iyimser olduğumuzu söylemeliyim" diye konuştu.

Gelecek sene doların zayıflayacağını ve ABD uzun vadeli tahvil faizinin düşeceğini öngören Robertson bunun da cari açığı olan ülkeler üzerindeki baskıyı hafifleteceğini söyledi.

Uzman, tüm gelişen ülke piyasalarında bir toparlanma beklemese de belli piyasalarda iyi fırsatlar olacağını dile getirdi. Robertson, gelecek sene doların düşmesiyle Döviz piyasalarında volatilitenin de düşeceğini öngörerek "Doların tepe yapma sürecinde olduğu görüşündeyiz" dedi.

Robertson Türkiye, Brezilya, Pakistan'da iç siyasi sorunlar olduğunu, ABD - Çin ticaret savaşının Malezya gibi ülkeler üzerinde ek baskıya neden olduğunu bildirdi, gelecek yıl Hindistan, Endonezya ve Tayland gibi bazı Asya ülkelerinin genel seçimler nedeniyle siyasi çalkantılar yaşayabileceğine dikkat çekti.

Robertson ticaret savaşları devam ederse Kore ve Tayvan gibi Kuzey Asya hisse senedi piyasalarının düşük performans göstereceğini de sözlerine ekledi.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın bu haftaki konuşmasında faiz oranlarına ara verilebileceği sinyaliyle gelişen ülke para birimleri 4 ayın zirvelerine yükselmiş, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi açıklamalar sonraıs 3 haftanın zirvesien çıkmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)