E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSpotify’ın kurucusu Arsenal’e talip oldu---

Spotify’ın kurucusu Arsenal’e talip oldu

Spotify’ın kurucusu Arsenal’e talip oldu
24 Nisan 2021 - 10:55 borsagundem.com

Spotify'ın kurucusu Daniel Ek, milyarder Stanly Kroenke satmayı kabul ederse Arsenal’I satın alabileceğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dijital müzik şirketi Spotify'ın CEO'su ve kurucu ortağı İsveçli milyarder Daniel Ek Cuma günü yaptığı açıklamada, eğer takımın şu anki sahibi Stanley Kroenke satmak isterse İngiliz futbol kulübü Arsenal'i satın almaya açık olacağını söyledi.

Ek, Twitter'da “Büyürken bir çocuk olarak, hatırlayabildiğim kadarıyla hep Arsenal'i alkışladım” diye yazdı.

 

Avrupa Süper Ligi'nden çıkma tazminatı 150 milyon euro

Ek'in servetinin çoğunluğu, 2006'da kurulmasına yardım ettiği Spotify'daki % 9 hissesinden geliyor. Forbes'un hesaplamalarına göre, ilk olarak 2019'da, şirketini halka açtıktan bir yıl sonra milyarder oldu. Ek şimdi 4,7 milyar dolarlık servete sahip. Spotify, 54 milyar dolar değerine ulaştı.

İngiltere'nin iyi takımlarından biri olan Arsenal’in sahibi olan Stanley Kroenke, Walmart mağazalarına yakın alışveriş plazaları inşa ederek bir servet kazandı. Stanley Kroenke, Forbes’e göre 8.2 milyar dolar servete sahip. Kroenke, Los Angeles Rams ve Denver Nuggets gibi çok sayıda Amerikan takımını içeren bir spor imparatorluğunu yönetiyor. Aslında 2019'da çoğunluk hissesini aldıktan sonra Arsenal'in tek sahibi oldu ve defalarca satmak istemediğini söyledi.

Forbes'in hesaplamalarına göre Arsenal, 2,8 milyar dolar değeriyle dünyadaki en değerli sekizinci futbol takımı. Ek, takımı satın almak için servetinin % 60'ını harcar mı? Biraz zorlama gibi görünüyor. Ancak Ek teorik olarak Arsenal'i satın alacak olsaydı, bunu ortaklarla yapmak zorunda kalacaktı.

Bir Spotify sözcüsü, Forbes ile iletişime geçtiğinde, "Daniel'in tweet'inden sonra bu konuda yorum yapmıyoruz" dedi.

Arsenal zor bir yıl geçirdi, ve İngiltere Premier Ligi'nde 9. sırada yer alıyor. Arsenal dahil Avrupa'nın en büyük 12 takımının geçtiğimiz Pazar günü yeni bir Avrupa Süper Ligi'ne katılacaklarını duyurmasının ardından, futbol dünyası ayaklandı. Yarışma taraftarlar, diğer takımlar, ulusal ligler ve hatta politikacılar tarafından kınandığı için Çarşamba günü çöktü. 12 orijinal kulüpten sekizi Süper Lig'den çekildi.

Taraftarlar sokaklara çıktı, takım sahiplerini bu yeni lige katıldıkları için kınadılar ve onları kendi ceplerini doldurmakla suçladılar. Kroenke de dahil olmak üzere birçok takım sahibi ateş altında kaldı: #KroenkeOut Twitter'da trend oldu ve taraftarlar Arsenal'in stadyumu dışında protesto yapmaya devam etti.

Arsenal'i yönetmeye yardımcı olan Kroenke ve oğlu Josh, Süper Lig fiyaskosu için taraftarlardan kamuoyundan özür diledi, ancak takımı satmaya niyetleri olmadığını yineledi.

Arsenal'den Yusuf Yazıcı için 60 milyon euro

 

JPMorgan’dan Süper Lig açıklaması: Pişmanlık duyuyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)