E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan bir kişiye idari para cezası---

SPK'dan bir kişiye idari para cezası

SPK'dan bir kişiye idari para cezası
23 Ağustos 2017 - 20:40 borsagundem.com

SPK, DESA pay piyasasında kanuna aykırı işlem gerçekleştirmesi sebebiyle bir kişiye idari para cezası uygulayacak

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Desa Deri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (DESA) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda bir kişiye idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

SPK haftalık bülteninde konu ile ilgili yer alan bilgilere göre, DESA pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerin 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 104. maddesine aykırılık teşkil etmesi sebebiyle Selçuk Patlar'a 28.765,62 TL idari para cezası uygulanacak.

Sermaye Piyasası Kanunu 104. madde

DESA pay piyasasında gerçekleştiği belirlenen kanuna aykırı eylem, Sermaye Piyasası Kanunu'nda 'Piyasa bozucu işlemler' başlığı altında 104. maddede düzenleniyor. Söz konusu maddenin içeriği ise şu şekilde:

"MADDE 104 – (1) Makul bir ekonomik veya finansal gerekçeyle açıklanamayan, borsa ve teşkilatlanmış diğer piyasaların güven, açıklık ve istikrar içinde çalışmasını bozacak nitelikteki eylem ve işlemler, bir suç oluşturmadığı takdirde, piyasa bozucu nitelikte eylem sayılır. Kurulca belirlenen piyasa bozucu eylemleri gerçekleştiren kişilere Kurul tarafından yirmi bin Türk Lirasından beş yüz bin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir. Ancak, bu suretle menfaat temin edilmiş olması hâlinde verilecek idari para cezasının miktarı bu menfaatin iki katından az olamaz." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • desa25 Ağustos 2017 00:45

    eğer bu hissenin fiyatına bu ceza verilmişse borsa bitmiştir

  • FACEBOOK doalndırıcısı24 Ağustos 2017 09:08

    face, watsapp, twitter gibi her yerde sanal gruplar oluşturdular. ahal ayhan ö. denen dombili ile dolandıcılık suçu işliyorlar. SPK bunlara para cezası değil, direkt tutuklatıp hapis cezası verdirmeli. bu cezalar ödül bu adamlar için.. her türlü numara var bunlarda. sülün osman gibiler..