E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK halka açık şirketlerin bağış koşullarını gevşetti---

SPK halka açık şirketlerin bağış koşullarını gevşetti

SPK halka açık şirketlerin bağış koşullarını gevşetti
09 Şubat 2023 - 22:53 borsagundem.com

SPK halka açık şirket, yatırım ortaklığı ve aracı kurumların bağış yapma koşullarını gevşetti.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bültenine göre halka açık şirket, yatırım ortaklığı ve aracı kurumların bağış yapma koşulları gevşetildi.

Kurul'un kararında, bağış yapmak isteyen ancak genel kurullarınca belirlenmiş bağış tutarı yeterli olmayan şirketlerin, yönetim kurulunda karar alarak söz konusu sınırı aşabilecekleri belirtildi.

SPK'dan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili Kahramanmaraş, Kilis, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana etkileyen depremler nedeniyle bağışta bulunmak isteyen şirketler bakımından, diğer mevzuatın yardım ve bağış yapılmasına ilişkin düzenlemeleri saklı kalmak kaydıyla;

Bağış yapmak isteyen ancak genel kurullarınca belirlenmiş bağış tutarı yeterli olmayan ve hiç belirlenmemiş olan halka açık ortaklıkların, yönetim kurulu kararı ile varsa genel kurul kararında belirlenen sınırı aşacak, böyle bir sınır belirlenmemişse, yönetim kurulu kararında öngörülecek tutarda bağış yapabilecekleri, yönetim kurulu kararı ile yapılacak bağış ve ödemelerin tutarı ve bağış yapılan tarafın, kurulun özel durumların kamuya açıklanmasına ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde kamuya duyurulması gerektiği, söz konusu yönetim kurulu kararının yapılacak ilk genel kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulması gerektiği hususlarında bilgilendirilmelerine karar verilmiştir."

SPK bu hafta 14 izinsiz foreks sitesini yakaladı

 

SPK'dan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yeni ilke kararları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş10 Şubat 2023 19:17

    depremden sonrak, tüm ,şlemleri iptaletmezseniz suçkusunuz spk ve bist

  • Öneri10 Şubat 2023 17:43

    Bist halka açık şirketler temettü vermek yerine 2022 karlarının tamamını bankalar başta deprem için versinler.

  • A10 Şubat 2023 12:40

    Son üç günü iptal et spk

  • VS10 Şubat 2023 12:33

    sayın spk yetkilileri son yüzyılın en büyük depremi ülkemizde olmuş sen borsayı kapatmıyorsun ve yanlışa yanlış ekleyip son günün işlemleri iptal diyorsun diğer 2 günün kayıpları ne olucak enkaz altındaki yatırımcının hakkı ne olucak bunun vebalini nasıl ödeyeceksiniz

  • Okie Dokie10 Şubat 2023 14:52

    Tabi ki mahkemelerde tazminat davaları ile ödeyecekler. Haftaya binlerce tazminat davası açılmasını bekliyorum.

  • Bik10 Şubat 2023 11:34

    SPK kararları  hukuki olmalı. Hukuk, arkadan gelir anlayışıyla yönetilen ülkede bir gün çiğneyenlere de gerekecek.

  • Okie Dokie10 Şubat 2023 09:06

    Sakıncalı bir karar. Yönetim kurulunun aldığı bağış miktarı genel kurulda onaylanmazsa o paraları yönetim kurulundakiler ceplerinden mi ödeyecek? Halka açık şirketlerin bağış miktarları tüm ortakların kararı olmadan belirlenemez. SPK yine acitasyon yapmış. Sen önce son üç günün takasını iptal et. Yemezler eyyy ZPK.