E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P'den Fed tahmini---

S&P'den Fed tahmini

S&P'den Fed tahmini
03 Mayıs 2023 - 00:57 borsagundem.com

S&P Global Başekonomisti Paul Gruenwald, Fed'in 3 Mayıs toplantısında 25 baz puan faiz artışına gidebileceğini belirterek "Enflasyon konusunda petrol fiyatlarından kaynaklı engeller çıkabilir" dedi.


S&P Global Başekonomisti Paul Gruenwald Bloomberg HT’nin sorularını yanıtladı.

Gruenwald “Enflasyon özellikle ilk başlarda gıda ve enerji kaynaklıydı. Şu anda enflasyonu yükselten sebeplerin azaldığını görmeye başladık. Enflasyon fazla talepten ve gevşek para politikalarından kaynaklanıyor” dedi.

Küresel resesyonu tanımlamanın zor olduğunu söyleyen Gruenwald “ ABD tarafındaki çeyreklik büyüme verisi beklentilerin altında geldi. Asya tarafında ise çok hızlı bir toparlanma oldu. Çin’de büyümenin yüzde 5,5 olarak öngörüyoruz; ama yukarısı da olabilir. Küresel bir resesyon beklemiyoruz; fakat bazı büyük ekonomilerin resesyona göz kırptığını göreceğiz” dedi.

Gruenwald “3 Mayıs toplantısında çok büyük ihtimalle 25 baz puan faiz artışına gidecek. Bize göre hâlâ Fed’in yapması gerekenler var. Çekirdek enflasyon hâlâ yüzde 4,5’in üzerinde. Enflasyon konusunda petrol fiyatlarından kaynaklı engeller çıkabilir” şeklinde konuştu.

ABD borsaları Fed kararı öncesi düşüşle kapandı

 

Altın Fed'i bekliyor

 

Petrolde 'Fed' baskısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)