E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Sözleşmeliye kadro' için sunulan yasa teklifi kabul edildi---

'Sözleşmeliye kadro' için sunulan yasa teklifi kabul edildi

'Sözleşmeliye kadro' için sunulan yasa teklifi kabul edildi
19 Ocak 2023 - 22:53 borsagundem.com

TBMM'de sözleşmelilere kadro düzenlemesiyle ilgili kanun teklifi görüşüldü. Binlerce sözleşmeli personelin kadroya geçişine imkan tanıyan teklif, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek kanunlaştı

Yaklaşık 500 bin kişiyi ilgilendiren sözleşmeli personele kadro verilmesine yönelik kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yasayla birlikte 28 Kasım 2022 tarihinden önce kamuda sözleşmeli olarak işe başlayanlar bekleme süresi olmadan kadroya geçebilecek.

YAKLAŞIK 500 BİN KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

Yasayla birlikte 458 bin 615 kişi kadroya geçebilecek. 28 Kasım 2022'den önce göreve başlayanlara doğrudan kadro hakkı tanınacak.

TÜM HAKLARA SAHİP OLACAKLAR

Kadroya geçen personeller, görevde yükselme ve tayin gibi tüm haklara sahip olabilecek. Öğretmenler, tayinleri konusunda, kadroya geçmeden önce sözleşmeli çalışırken doldurdukları süreyi koruyabilecek.

EBE, HEMŞİRE VE MÜEZZİNLER DE DÜZENLEME KAPSAMINDA

Vekil ebe ve hemşireler, vekil imam hatip ve müezzin-kayyımlar ile belediyelerdeki sözleşmeliler de düzenleme kapsamına alındı.

3 YILIN ARDINDAN KADROYA GEÇİLECEK

Öte yandan yasa yürürlüğe girdikten sonra mahalli idarelerde çalışmak için KPSS şartı aranacak. Yasa yürürlüğe girdikten sonra sözleşmeli göreve başlayanlar ise 3 yıl çalıştıktan sonra kadroya geçebilecek. Kadroya geçmek istemeyen sözleşmeli personelin hakları, görevi sona erene dek şahsa bağlı olarak korunacak.

Memura zam teklifi Meclis Genel Kurulu'nda: İşte detaylar

 

Sözleşmelilere kadro teklifi komisyondan geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ssk20 Ocak 2023 11:55

    2000 sonrasi emekliler intibak bekliyoruz biz arada ezildik duyun sesimizi

  • Turkogluturk 20 Ocak 2023 09:02

    Emekliye yüzde 30 denilen zam yüzde 25 yatırıldı.yalana ne gerek vardı.

  • Mucise Reis : )20 Ocak 2023 06:29

    GErçekten yazık günah ve haksızlık... şimdi kpss yi hedef yapan çalışan hazırlanan biri otomatıkman dolan bu kadrolar ile hemde kasım 2022 de işe başlayanlar , ama eş dost akraba torpil vb... kpss kadroları kapandı. eee yazık değilmi emek harcayıp mesayi yapıp kpss hayali kuran ve bedava kadroyu kaybedene ? Kesşke zamanında bu kadroları kpss ile doldursalar idi. sözlşeme denen sistem o zamansa kalksın artık. kadrolaşma kalksın ve sınav sistemi ile artık girişler olsun. büyük haksızlıklar oluyor. covidde kadro verilmeyenler, ssçeime 5 kala kadro alıyor :D garip işler

  • xyz20 Ocak 2023 11:53

    sen haksizligi gecmiste chp doneminde ara mogoltay adelet bakanligina 10 0000 yandas alip kadro verdi kendinede sorulunca niye hep chp li aldin diye ne yapacaktim mhp li alacaktim diye cevap vermisti kim kayirmaciymis adeletsizmis hatirlatiyim dedim

  • xyz20 Ocak 2023 08:27

    Adında ADALET olan partinin nasıl hakkaniyetten yoksun olduğunu gördük. Bunların herşeyleri şekil üzerine. Adındaki KALKINMA ise hep nepotizm üzerine. Ülkenin yirmi yılı çalındı.

  • İşçi20 Ocak 2023 01:18

    Belediye işçileri kadroda geçiyor mu?

  • Murat 19 Ocak 2023 23:05

    BağkursuzEYTolmaz

  • Mucise Reis : )20 Ocak 2023 06:31

    Toplam 5 bin prim yap. işyerini eş dost akraba emekli birine çevir. Sen son 3,5 yıl sgk lı ol ve öde. yoksa 9 bin prim beklersin.... yaş eğer çok ileri ise, 3600 kısmı emekli yaşlılık emeklı 55 yapabilirsin. 8/9/1999 isen. EYt lile riçinde bağkurlu işveren göremedik meydanlarda :D hep işçiler mücadele etti. Bağkur hapis yok, haciz yok, ödemeden yıllarını geçirdiler...