E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSözcü Ünal'dan CHP'ye sert eleştiri---

Sözcü Ünal'dan CHP'ye sert eleştiri

Sözcü Ünal'dan CHP'ye sert eleştiri
30 Ağustos 2017 - 14:26 borsagundem.com

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP'nin Adalet Kurultayı sonrasında açıklanan sonuç bildirgesine ilişkin, "Siyaset tarihimize bir utanç belgesi olarak geçecek" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Adalet Kurultayı ve sonrasında açıklanan sonuç bildirgesine ilişkin şu ifadeleri kullandı: "CHP'nin düzenlemiş olduğu sözde Adalet Kurultayı, adalet mefhumunu istismar etme tarzıyla siyaset tarihimize bir utanç belgesi olarak geçecek bir sonuç bildirgesi yayımlamıştır. Kurultayın sonuç belgesi; adalet, ekonomi, inanç özgürlüğü, eğitim, farklı yaşam tarzlarının güvence altına alınması, medya çeşitliliği konularında AK Parti iktidarlarının sağladığı yüksek başarıları inkar etmenin yanında, belgedeki asıl amacın 'Türkiye'de hukuk yok' mesajı ile uluslararası alanda FETÖ davalarını hükümsüz kılmak olduğu açıkça görülmektedir.

BİLDİRGENİN TEMEL HEDEFİ, ADALET İSTENCİNİ İSTİSMAR EDEREK ...

Bildirgenin temel hedefi, adalet istencini istismar ederek, uluslararası alanda Türkiye'ye saldıran kesimlere altlık oluşturmak ve onlar adına uluslararası kamuoyuna içeriden seslenmektir. Şüphesiz bu ülkenin tüm siyasi partileri, her konuda görüşlerini ifade edebilir, bu minvalde sorunlu gördükleri konulara dair öneri ve eleştirilerini dile getirebilir. Adalet mücadelesi ise tüm tartışmaların da ötesinde, meşruluğu tartışma konusu dahi yapılamayacak kadar kutsal bir mücadeledir. AK Parti hükümetleri 2002'den bu yana Adalet mücadelesini meşru zeminde, millet adına en etkin şekilde yapabildiği için milletimizin takdirine mazhar olmuşlardır.

DEVLETİN ÇÖKTÜĞÜNÜ SÖYLEMEKLE NE YAPILMAK İSTENDİĞİ GAYET AÇIKTIR

Kılıçdaroğlu CHP'si böylesine kutsal bir mücadeleyi meşruiyet zemininde yürütmek yerine, devletin, anayasanın, mahkemelerin meşruiyeti olmadığını ifade etmektedir. Ağır bir darbe girişimi yaşamış ve bunun sonuçlarını yönetmeye çalışan, terör örgütleri ile zorlu bir mücadele verilen ülkemizde devletin çöktüğünü söylemekle ne yapılmak istendiği gayet açıktır.

FETÖ'CÜLERİN DOĞRUDAN AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ'NE BAŞVURU YOLLARI AÇILMAYA ÇALIŞILMAKTADIR

'Türkiye'de hukuk yok, mahkemelerde adalet yok, hakimler iktidardan talimat almaktadır' açıklamalarıyla iç hukuk yolları yok sayılmakta, bu yolla FETÖ'cülerin doğrudan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru yolları açılmaya çalışılmaktadır. Keza yargılamalar sonuçlandıktan sonra ise AİHM'e bu açıklamalar ile yargı kararlarını bozmak için bir altlık sunulmaktadır. FETÖ'nün düzenlendiği MİT tırları operasyonu üzerinden Türkiye'yi yargılatmayı amaçlayan büyük kumpasın bir parçası olan Kılıçdaroğlu, bugün Türk yargısına saldırarak 15 Temmuz işgalcisi FETÖ'cülerin yargılanmasını uluslararası alanda hükümsüz kılacak bir girişim içindedir.

ADALET MÜCADELESİ, CUMHURBAŞKANINI 'DİKTATÖR' İLAN EDEREK SOKAK VE ÖRTÜLÜ İSYAN ÇAĞRISI YAPARAK YAPILMAZ

Ahlaki ve siyasi meşruiyeti gözeten bir adalet mücadelesi, Anayasayı 'gayrımeşru', seçilmiş hükümeti 'sivil dikta', seçilmiş Cumhurbaşkanını 'diktatör' ilan ederek sokak ve örtülü isyan çağrısı yaparak yapılmaz.  

KILIÇDAROĞLU'NUN BU TUTUMU ANAYASA'NIN 138. MADDESİNE UYGUN MUDUR?

Kılıçdaroğlu'nun CHP'si hangi Anayasal düzen içerisinde adalet aradığını topluma açıklamak durumundadır. Devam eden yargı süreçlerine bu kadar aleni bir şekilde saldıran Kılıçdaroğlu'nun bu tutumu Anayasa'nın 138. maddesine uygun mudur? Bunu da aziz milletimizin takdirine bırakıyoruz." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Baybars30 Ağustos 2017 23:29

    Erdogan yatsin kalksn bahceli ve kilcdarogluna ve ekibine dua etsn.yoksa iktidara gelemez ve iktidarda tutunamzdi bunca sure bu kadar yosuzluga ,becerkszlige ragmn

  • Bilen var mı?30 Ağustos 2017 23:28

    CHP nin gladyosu FETÖ yü kurdu ise, Beraber yürüdük biz bu yollarda,Ne isteğiniz de vermedik,cemaate terör örgüt diyene kargalar bile güler,Hoca Efendi,Yurduna dön bu hasretlik bitsin diyenler kimlerdi acaba?Ankara'yı parsel parsel FETÖ ye veren kimler dı?

  • En yeni Türkiyeli 30 Ağustos 2017 23:18

    Yeni Türkiye biziz . Yeni Türkiyeli de ben . Eskiyi de artık sen tahmin edersin . .. değilsin ya ...

  • Yanisi neyse?30 Ağustos 2017 23:00

    Yeni TÜRKiYE/Türkiye'lı (ne demekse).Eski Akp Yeni Akp gibi mi?

  • Kral çıplak 30 Ağustos 2017 22:23

    Bilen var mı ? Acaba 1960 larda neşvü nema bulan FETÖ yü 2002 de kurulan AK PARTİ mi örgütledi ? Yoksa cehape nin kurduğu gladyatö mü ?

  • Aslı Aslansoy30 Ağustos 2017 22:22

    Akp artık son dakikalarını oynuyor. 2019 da işleri bitecek ve adalet nasıl işliyor göreceğiz.

  • Yeni Türkiyeli 30 Ağustos 2017 22:18

    Kemal Arakan da vahşet var kınıyorum diyor . Ama Suriye'de yanıbaşımızda olanları göremiyor, görmek istemiyor . Niçin ? ... ülkemizde devlet yapılanmasında cemaatlere tarikatlere ez cümle inanç gurublarına yer olmamalı diyor ama FETÖ pkk vs uzantılarını meclise sokmada bir beis görmüyor ? Neden ... Halbuki Atatürk ün partisini bir kısır mezheb partisi haline getirip sözüm ona iktidar yapmak istemiyor mu ? Yine mezhebi etkenler ile zalim Esed i desteklediğini cümle alem biliyor da bizler farkında değiliz mi sanıyor ? Zavallı cehapeli kardeşlerim ... dönün ve partinizin ne hale geldiğine son bir kez daha uzunnnn uzun bakın . Zira 2019 son bakışınız olacak ...

  • Bilen var mı?30 Ağustos 2017 22:15

    CHP son 15 yılda ne zaman iktidar oldu da hizmet etmedi.Ya da hizmette kusur etti.Ya da ülkenin arazilerini parsel parsel FETÖ ne peşkeş çekti?

  • zeki30 Ağustos 2017 22:06

    bu millet CHP,ye neden oy vermiyor yav.?

  • tarik30 Ağustos 2017 21:53

    zavalli CHP zavalli secmeni zavalli baskani bir secim bile kazanamamis ,car car car millete hic hizmeti yok.?

  • Bilen var mı?30 Ağustos 2017 21:45

    Akp li MV ve BAŞKANLARIN kardeşi,kız kardeşi, damadı,kızı,oğlu,dayısı,amcası Vs Vs FETÖ cü oluyor da ne hikmetse bizzat SİYASİLER nasıl oluyorda FETÖ cü olmuyor.

  • Kemal Saltik30 Ağustos 2017 18:37

    Bu ülkenin en büyük utanci sizin gibi bir hükümetin halen görevde olması. Gerisi fasa fiso.

  • aydın30 Ağustos 2017 14:51

    akp seçime gitmekten korkuyor çünkü,400 milletvekilini alabilir ama ikinci turda halk eger erdogan gelirse 400 milletvekiliyle her istedigini yapar diye ,çekinir ve vermez,bu yüzden uyumlu ve merkezde bir aday korkulu rüyaları akp nin