E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSoylu: Benim gördüğüm en ağır sel felaketi---

Soylu: Benim gördüğüm en ağır sel felaketi

Soylu: Benim gördüğüm en ağır sel felaketi
13 Ağustos 2021 - 00:36 borsagundem.com

Selin vurduğu Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde konuşan Bakan Soylu, "Benim gördüğüm en ağır sel felaketi burası" dedi. Bozkurt'ta arama kurtarma çalışmalarında sona gelindiğini ifade etti. Bakan Kurum ise yaraların hızlıca sarılacağını söyledi

İçişleri Bakanı Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, selin yıktığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde açıklamalarda bulundu. Afetin büyüklüğüyle ilgili konuşan Bakan Soylu sesi titreyerek, "Benim gördüğüm en ağır sel felaketi burası, Dereli'de karşı karşıya kaldığımız felaketin 5 misli diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Batı Karadeniz'deki sel felaketinin ardından hemen bölgeye intikal eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu be Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgedeki incelemelerine devam ediyor. Toplamda 17 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bölgede çok sayıda ev ve araç da hasar gördü. Yıkımın büyük olduğu sel bölgelerinde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, Bakan Süleyman Soylu ve Murat Kurum kameralar karşısına geçti.

"SES YÖNTEMİYLE ÇALIŞIYORLAR"

Bakan Soylu, evlerdeki arama faaliyetlerinin devam ettiğini belirterek, "Bozkurt ilçesindeki sel felaketinde bu gece arama kurtarma ekiplerimiz tüm evlerde hem ses yöntemiyle hem arama tarama yöntemiyle çalışmalarına devam ediyorlar" dedi.

"HES PATLADI İDDİASI DOĞRU DEĞİL"

Hidroelektrik Santrali'nin patladığı iddialarıyla ilgili de konuşan Soylu, "Bir patlama söz konusu değil, çünkü patlayabilecek bir şey yok, böyle bir haznesi olan veya baraj tutulumu olan mekanizması yok buranın" açıklamasında bulundu.

Bakan Soylu, selin yıktığı Bozkurt'ta konuştu: Gördüğüm en ağır sel felaketi, Dereli'deki felaketin 5 misli

"DERELİ'NİN 5 MİSLİ BİR DURUM VAR"

Konuşmasının devamında sesi titrediği görülen Bakan Soylu, Kastamonu'daki durumun Giresun Dereli'deki sel felaketinden daha büyük olduğunu ifade ederek, "Buradaki tabloyu gördüğüm an hakikaten hem etkilendiğimi hem de bir kıyas olarak o saatten bu saate kadar hep arama kurtarma çalışmaları yaptık ve kendi zihnimde 5 Dereli gibi bir rakam çıkardığımı söyleyebilirim. Dereli'de karşı karşıya kaldığımız felaketin 5 misli bir süreç var burada. Etki alanı geniş, aynı zamanda vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı risk yüksek" sözlerini kullandı.

Bakan Soylu, selin yıktığı Bozkurt'ta konuştu: Gördüğüm en ağır sel felaketi, Dereli'deki felaketin 5 misli

Bakan Soylu'nun açıklamalarının devamı şu şekilde:

Rize, Arhavi, ondan önce Dereli'de sel felaketleriyle karşı karşıya kaldık. Ama benim gördüğüm en ağır sel felaketi burada. Şu ana kadar hem etkililik alanı hem de şiddeti açısından.

"ARAMALAR 8'E KADAR DEVAM ETTİ, GECE DE EDECEK"

Bu kurtarmalarda çocuk, yaşlı, sedyeye bağlı hasta var; burada aileler, bebekler var. Akşam saat 8'e kadar arama kurtarma çalışmaları devam etti. Bozkurt'ta arama kurtarma çalışmalarında sona geldik diyebilmem mümkün ama arama kurtarma ekiplerimiz bu gece çalışmalarına devam ediyorlar.

"İLÇE İKİYE BÖLÜNDÜ"

Bu ilçe ikiye bölündü. İlçenin diğer tarafıyla bu tarafındaki ilişki, iletişim, ulaşım bu sabah saat 4-5'e kadar yokmuş zaten. İki ayrı alanda iki ayrı çalışma gerçekleştiriliyor. Altyapı hasarları çok, esnafımızın karşı karşıya kalmış olduğu hasar çok, vatandaşımızın etkilenmesi çok.

Karadeniz'den peş peşe acı haberler geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aktrol13 Ağustos 2021 10:16

    Tsunamı japonyad aoldu. Dedilerki japonya bile diz çöktu doğa karşısında. Evet öyle oldu. Acil bir heyet kuruldu. Ülkenin muhdensizleri, yurtdışından özel insanlr uzamnlar heyet kurdu. aynı felaket olmasın, nerede hata yaptık dediler. en baştan daha gelişmiş sistemler kurdular. erken uyarı sistemlerı kurdular, özel kaçış planları yaptılar, bölgede farklı denız dalgaları kesen icat ettıkları farklı mımarıler yaptılar. Olacak aynı tıp senaryoya karşı ekstra onlemler geliştirdiler. diğer şehirlerdeki hayalı durumlarıda guncellediler. Biz ne yapıyoruz ? . bir sonraki sel felaketi nerede olacak ? oraya yaraları sarmaya gidecek ekip kuruyoruz. önlem, değişim, çözüm, inceleme, hiç bişe yok. laf muhabbet sohbet laga luga. vatandaş sokakda sohbet eder böyle konuşur ama, yöneticilerin bu tarzda konuşup, devletin yapabileceklerini yapmadan , sadece Allah a havale etmesi çok yanlış. Mantığım kabul etmıyor bu denklemı. 

  • ASTOR13 Ağustos 2021 09:03

    bu kadarı da olmaz . yazık bu millete. ama herkez ektigini biçermiş.

  • emekci13 Ağustos 2021 08:54

    bu kadar bela sebepsiz değil. halk düşünsün aldığı kararları tekrar.

  • : )13 Ağustos 2021 08:50

    Yahuz siz deilmisiniz, kötlü kemesin ağacı, köylü akan dereye dokunma hes istemiyoruz. devletin kolluk askeri gücü milletin karşısınza disip, ağaçları kesen, dere yataklarından kum alıp taşeronlerın yollarda ucuz maliyetli asfatyapmasına izin veren. siz deilmisiniz, 100 yaşına ermiş doğal ormanları yok ederek, yerlerine kültür fidanı diken. FİDAN dedim aklıma geldi. bulunduğum yerde fidan diktiler, karşısında orjınal yabanı aynı agaç var.  Aynı boya geldi bunlar. Yabani ağaçda, sincap yaşıyor. kargalar kumrular gelip dal kopartıp gagaları ile yuvalarına taşıyor. Bir tanede kumru yuvası var.  Kültür ağacınce 1 tane canlı yok. Yaşamıyor. Ya bilim insanları bunu açıklasın. Orjınal anadolu ağacı ile aynı tip kültür fidan ağacı farkı ne ? hayvanlar beyenmıyor ? doğayı yok ediyoruz kultur fidanlar ile. 

  • Naim13 Ağustos 2021 08:16

    20 yıldır memleket küle döndü bir tane istifa eden görmedik.

  • Mucise Reis ;)13 Ağustos 2021 07:59

    Gerçektende ihmaller zincirinin bedelini ödüyoruz. Bizleri bu kadar üzmeye hakkınız yok. Yeni yapılan hastane sular altında. Kim oraya hastane yapım izni verdi ? imzaları atanlar kimler? hangi bilim insanı, doğa insanı uzman araştırmacı imza attı milletin paraları ile oraya hastane yapıldı ? . Suç doğa düzenine atılıyor. Japonya da 8 şiddetinde deprem oluyor evler yıkılmıyorsa, bizde 5 şiddetinde İstanbul da evler yıkılıyor. bu işte büyük sorun var demektir. Sorun, en ucuz ve hiç hesaplama yapılmadan yapılan denetimsizliklerle oluşturulan ucube baraj, hep proje, süslü püslü görsel çow devlet binaları, vb. bedeliödeyen , faturayı ödeyen millet. Belirli merkezlerde kızılay, afat helkopter kullanmalı. Hastane helikopterleri de olabilir. mudehale 10 saatten sonra olan bireyler var.

  • Nuri13 Ağustos 2021 07:47

    3 gündür küre inebolu arası ulaşım yok.yol yaptık diye övünmeyin.3 gündür sular inebolu ve kürede akmıyor.marketlerde su kalmadı.karayolları ve başkanlarınıbaşkanlarınuıız uykuda.

  • Çiğdem13 Ağustos 2021 07:46

    En büyük felaket sizlersiniz

  • pala13 Ağustos 2021 08:55

    Çanakkale savaşından sonra ülkenin başına gelen en büyük felaket bunlar. bir nesli tarumar ettiler

  • Haremizadeler 13 Ağustos 2021 03:47

    Amma uğursuz sunuz be memleketinbkunu çıkardınız....

  • ....13 Ağustos 2021 10:46

    Nesini begenmedinde kırmızıya bastın.