E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSon şampiyon Fransa'da çeyrek finalde---

Son şampiyon Fransa'da çeyrek finalde

Son şampiyon Fransa'da çeyrek finalde
04 Aralık 2022 - 20:05 borsagundem.com

Son Dünya Şampiyonu Fransa, unvanını korumak için geldiği Katar'da yoluna devam ediyor.

Dünya Kupası'nın son şampiyonu Fransa, unvanını korumak istediği Katar'daki turnuvada Polonya ile Son 16 Turu'nda kozlarını paylaştı. Al Thumama Stadı'nda oynanan ve Venezuelalı hakem Jesus Valenzuela'nın yönettiği maçı 3-1 kazanan Didier Deschamps'ın öğrencileri adını çeyrek finale yazdırdı. Horozlar'a çeyrek finali getiren goller; 44. dakikada Olivier Giroud ile 74. ve 90+1. dakikalarda Kylian Mbappe'den geldi. Polonya'nın tek sayısını ise 90+9. dakikada penaltıdan Robert Lewandowski kaydetti.

Yeni rekor Giroud'nun!

Giroud, Avustralya karşısında attığı 2 gol sonrası Fransa Milli Takımı tarihinin en golcü oyuncusu unvanına 51 golle ortak olmuştu. Giroud, bugün attığı golle 52’ye ulaşarak Thierry Henry’ye ait olan unvanın yeni sahibi oldu. Gol sonrası efsaneyi unutmayan Giroud, Thierry Henry’nin yaptığına benzer bir gol sevinci gerçekleştirdi. Didier Deschamps’ın sistemindeki en önemli isimlerden olan 36 yaşındaki golcü, daha önce 34 yaşında Dünya Kupası’nda gol atan Zinedine Zidane’ı geride bırakarak Dünya Kupası’nda gol atan en yaşlı Fransız oyuncu olmuştu.

Olivier Giroud, Polonya'ya attığı golle Thierry Henry'yi geçerek Fransa Milli Takımı tarihinin en golcü oyuncusu oldu.

Giroud, 52 golle Fransa Milli Takımı’nın en golcü oyuncusu olurken ikinci sırada 51 golü olan Thierry Henry, üçüncü sırada 42 golle Antoine Griezmann, dördüncü sırada 41 golle Michel Platini yer alıyor. 34 yaşındaki Karim Benzema’nın 37 golü bulunurken onuncu sıradaki 23 yaşındaki Kylian Mbappe’nin de 29 golü bulunuyor.

İngiltere-Senegal maçının galibiyle karşılaşacak

Karim Benzema, Kante ve Pogba gibi isimlerden sakatlık nedeniyle yararlanamayan, kupanın ilk maçında sol beki Lucas Hernandez'i de aynı sebepten kaybeden Horozlar, D Grubu'nda gol averajı sayesinde 2. Avustralya'nın önünde lider olarak bir üst tura çıktı. Son 16'da Polonya engelini aşan Avrupa devi, çeyrek final biletini cebine koydu. Horozlar, 10 Aralık'taki çeyrek finalde İngiltere-Senegal maçının galibiyle karşılaşacak.

Lewandowski'li Polonya veda etti

3 maçta 1 kez ağları havalandıran Robert Lewandowski'li Polonya, C Grubu'nu averajı sayesinde Meksika'nın önünde ikinci bitirerek 1986'dan (Brezilya'ya 4-0 yenildiler.) sonra ilk kez Son 16'ya kaldı. Yıldızlar topluluğu Fransa'ya 3-1 kaybeden Polonya, 2022 Dünya Kupası defterini kapattı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)