E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSomali'de 37 kişi koleradan yaşamını yitirdi---

Somali'de 37 kişi koleradan yaşamını yitirdi

Somali'de 37 kişi koleradan yaşamını yitirdi
01 Ağustos 2022 - 06:15 borsagundem.com

Açlık,kuraklık ve salgın hastalıktan acil durumun ilan edildiği Somali'de koleraya bağlı ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. DSÖ, 2022 yılının başından ortalarına kadar 37 kişinin öldüğünü açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yayımlanan raporda, ocak-haziran aylarında Somali'de 8 bin 41 kolera vakası tespit edildiği ve 37 kişinin salgından yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu yıl hastalığa yakalanan kişilerin yaklaşık yüzde 54'ünün iki yaşın altındaki çocuklardan oluştuğu kaydedilen raporda, yüzde 49'unun kadın olduğu ve yüzde 28'inin de ciddi şekilde susuz kaldığı aktarıldı.

Raporda, "Somali nüfusunun yalnızca yüzde 52'sinin iyileştirilmiş içme suyuna veya güvenli bir şekilde yönetilen içme suyu hizmetlerine erişimi olması ve mevcut kuraklığın suyu daha da kıt hale getirmesiyle, topluluklar suyla bulaşan hastalıkları uzak tutmak için mücadele ediyor" sözleri kullanıldı.

Somali'de 2017'de kolera nedeniyle 78 bin 865 vaka ve 1160 ölüm bildirdiğinde ilk kez oral kolera aşıları uygulanmaya başlanmıştı.

Somali hükümeti ve DSÖ, geçen ay 4 bin 984 sağlık çalışanı görevlendirerek, 934 bin 511 kişilik hedeften 1 yaş ve üstü 897 bin 86 kişiyi aşıladı.

Hükümet dünya ülkelerinden yardım istemişti

Somali'de hükümet, ülkede yaşanan kuraklığın ölümcül etkileri nedeniyle 10 Kasım'da küresel yardım çağrısı yapmış, 23 Kasım'da da ülke çapında "acil durum" ilan etmişti.

Birleşmiş Milletler, Somali'deki kuraklığın 1 milyona yakın insanı su, yiyecek ve hayatta kalmak için evlerini terk etmeye zorladığını duyurmuştu.

Gelecek yıl 7,7 milyon Somali vatandaşı, kuraklık nedeniyle insani yardıma ihtiyaç duyabilir.

Somali'de 2011'deki kuraklık ve gıda krizi nedeniyle yaklaşık 260 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Somali Cumhurbaşkanı'nı karşılıyor

İngiltere: Mariupol büyük bir kolera salgını riski altında

Yemen’de koleradan ölenlerin bin 847’e yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)