E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞok iddia! Putin hasta mı?---

Şok iddia! Putin hasta mı?

Şok iddia! Putin hasta mı?
02 Nisan 2022 - 18:40 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında çarpıcı iddialar ortaya atıldı. Bir araştırma şirketinin yayınladığı belgelerde, Putin'in kanser olduğu ve bunun gizlendiği yazıldı.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in ölümcül bir hastalığı olduğu ve Ukrayna savaşını bu nedenle başlattığı iddiaları dünya medyasında uzunca süre konuşulmuştu. Putin'in sağlığı ile ilgili iddialar son günlerde yine gazete manşetlerinde.

Rusya merkezli bir araştırma platformu olan Proekt tarafından yayınlanan belgeler Rus medyasında geniş yer aldı. Yayınlanan belgelere göre Rusya Devlet Başkanı Putin'e yaptığı ziyaretlerde en az 5 farklı doktor eşik ediyor. Tiroid Kanseri konusunda uzmanlaşmış Kulak Burun Boğaz uzmanı Yevgeny Selivanov ise Rus liderin yanından hiç ayrılmıyor.

Rus medyasında çıkan haberlerde Moskova Merkez Klinik Hastanesi'nin tanınmış cerrahlarından olan Selivanov'un 'Tiroid kanserli yaşlı hastaların teşhis ve cerrahi tedavisinin özellikleri' ile ilgili tez yaptığı ve Putin ile beraber en az 35 kez Soçi'ye uçtuğu belirtildi.

Rus liderin steroid tedavisi gördüğü iddia edildi

Rusya’da yayın yapması yasaklanan araştırma şirketinin yayınladığı belgelerde "Kremlin'in ana sırrını açıklıyoruz ve elbette Putin'in sağlığından bahsediyoruz" ifadesi yer aldı. Yayınlanan belgelerde 70 yaşına girecek olan Rus liderin steroid tedavisi gördüğü bu nedenle ani öfke patlamaları yaşadığı ve yüz ve boyun çevresinde şişlikler olduğu iddia edildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; şirket Putin'in sağlığı ile alınan önlemlerin 2016-17 yıllarından itibaren artırıldığına dikkat çekerken, seyahatleri sırasında Putin'e eşlik eden diğer doktorların da isimlerini açıkladı. Bu doktorlar arasında beyin cerrahı Oleg Myshkin, yaralanmalar ve zehirlenmeler konusunda uzman Dr Dmitry Verbovoy ve ortopedik travmatolog Dr Konstantin Sim de yer aldı.

Kremlin yalanladı

Haberlerin çıkmasının ardından Kremlin'den hızlı bir cevap geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Proekt'in haberinin "hayal ürünü olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını" belirterek iddiaları yalanladı. Peskov açıklamasında Putin'in kanser olmadığının altını çizdi.

Putin’e 321 milyar dolarlık hayat öpücüğü

 

Putin'in lüks zevkleri

 

Rusya'daki petrol tesislerine saldırı müzakereleri etkileyecek mi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)