E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSocGen'den Türk Lirası yorumu---

SocGen'den Türk Lirası yorumu

SocGen'den Türk Lirası yorumu
12 Eylül 2018 - 08:51 borsagundem.com

Societe Generale'e göre Türk Lirası, Güney Afrika Randı ve Malezya Ringiti en hassas EM paraları arasında bulunuyor

Societe Generale SA'ya göre Türk Lirası, Güney Afrika Randı ve Malezya Ringiti, ABD faiz artırımına ve gelişen piyasalara yönelik güveni olumsuz etkileyebilecek diğer unsurlara karşı en hassas EM paraları arasında bulunuyor.

SocGen EM strateji birimi yöneticisi Jason Daw tarafından kaleme alınan müşteri notunda ayrıca Hint Rupisi ve Endonezya Rupisi'nin de risk altında olduğu belirtildi.

SocGen'in puan çizelgesine dayanan sıralamalar, dış pozisyonlanma, kısa vadeli dış borç, yabancı para cinsinden borç, mali pozisyon, rezerv yeterliliği ve yabancı tahvil sahipliğini dikkate alıyor.

Kuruma göre Meksika Pesosu, Şili Pesosu, Brezilya Reali, Kolombiya Pesosu, Çek Kronu, Macaristan Forinti ve Polonya Zlotisi orta ölçekli kırılganlıpğa sahip para birimleri.

Societe Generale'e göre Tayland Bahtı, Güney Kore Wonu, Çin Yuanı ve Rus Rublesi ise düşük kırılganlığa sahip paralar.

Daw'ın notunda “Ucuz dolar dalgası çekiliyor ve bazı ülkeler çıplak yakalanacak. Dolarda yüksek fonlama maliyeti en azından yatırımcıları riskli varlıklarda daha seçici yapacak.” ifadesi yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)