E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSızdırma bilgiler Pulitzer getirdi---

Sızdırma bilgiler Pulitzer getirdi

Sızdırma bilgiler Pulitzer getirdi
15 Nisan 2014 - 00:51 borsagundem.com

Washington Post ve Guardian, NSA'in yasadışı dinleme faaliyetleri ve Snowden'ın sızdırdığı belgelere dayanarak yaptıkları haberlerle ödül aldı

Washington Post ve Guardian gazeteleri, Amerikan istihbarat teşkilatı NSA’in yasadışı dinleme faaliyetleri ile ilgili CIA eski çalışanı Edward Snowden’ın sızdırdığı belgelere dayanarak yaptıkları haberlerle dünyanın en saygın gazetecilik ödülü olan Pulitzer’e layık görüldü.

Hürriyet'teki habere göre New York’ta gerçekleşen ödül töreninde Pulitzer komitesi, gazeteleri “NSA’in yaptığı geniş çaplı gizli dinleme faaliyetlerini ortaya çıkarttıkları ve agresif bir habercilikle hükümet ve halk arasında güvenlik ve özel hayat konusunda bir tartışma başlattıkları için” tebrik etti. Guardian gazetesinde ödül getiren haberleri Glenn Greenwald, Ewen MacAskill ve film yapımcısı Laura Poitras; Washington Post gazetesinde ise Barton Gellman yapmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)