E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSızdırılan belgeler Moskova'nın gizli planını açığa çıkardı---

Sızdırılan belgeler Moskova'nın gizli planını açığa çıkardı

Sızdırılan belgeler Moskova'nın gizli planını açığa çıkardı
07 Mayıs 2023 - 12:29 borsagundem.com

Wagner lideri, son olarak Rusya Savunma Bakanı Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Gerasimov'a söverek gündem oldu

Sızdırılan gizli Pentagon belgeleri, Rus paralı asker şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeni Prigojin'le Savunma Bakanlığı ve ordu arasındaki mücadeleye ışık tuttu.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post'un incelediği belgelerde, Prigojin'le Rus ordusu arasında son dönemde gündemden düşmeyen gerginlikle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Prigojin, dün yayımladığı videoda Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov'a söverek, şubat ayından beri dile getirdiği mühimmat talebini yineledi.

Wagner lideri, mermilerin gönderilmemesi halinde yoğun çatışmaların yaşandığı Donetsk'teki Bahmut şehrinden askerlerini çekeceğini de belirtti.

Pentagon belgelerinde, ordudaki yetkililerin Wagner'in gerçekten mühimmat alıp almadığına dair net bilgisi olmadığı öne sürüldü. Buna göre mühimmat doğrudan Savunma Bakanlığı'ndan değil Bahmut'taki bir özel görev gücü tarafından dağıtılıyor.

Bu görev gücünün hangi birime bağlı çalıştığına dair bilgi paylaşılmazken, ordudaki bazı yetkililerin "Prigojin'in iddialarının doğru olabileceğini" düşündüğü bildirildi.

Prigojin, marttaki açıklamasında, yoğun mühimmat talepleri nedeniyle devlete ait ilgili birimlere erişiminin durdurulduğunu da öne sürmüştü.

Wagner çalışanlarının Rus ordusu karargahlarına girişinin yasaklandığını iddia eden Prigojin, savaşçılarını zor durumda bıraktığı için Kremlin'i ihanetle de suçlamıştı.

Belgelerde, Prigojin'in uzun süredir devam eden eleştirilerinden rahatsız olan Savunma Bakanlığı'ının, Wagner liderini durdurmak için onun hakkında bir karalama kampanyası yürütmeyi planladığı savunuldu.

Ancak bakanlığın, açıklama yapması Kremlin tarafından yasaklanmadığı sürece Wagner lideriyle mücadele edemeyeceğini düşünerek, plandan vazgeçtiği ileri sürüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FSB07 Mayıs 2023 15:07

    Wagner tipi yapılanmalar çok tehlikeli bir strateji. Dengesiz Tetikçi bir arkadaş ile yaşamak istermisiniz.

  • baran07 Mayıs 2023 14:00

    Sai denen mal ne anlatıyorsun sen Millet ittifakı  1- Fetoşçuları af edeceğim 2-pkk lı teröristelri af edip görev iyadesi yapacağım  3- Öcalan  a özgürlük diyor. 4- Bebecan Türk kelimesi ile Savunma sanayii ile uğraşacakmış  5-  Peki aleni düşmanlığı olan Yunan ve Ermenilerin de Amerika nın da niyeti bu zaten!  Senin anlamadığın ne?  Bu kadar mal olman için sebep ne?  Aslında bal gibi anlayıp mal gibi yazıyorsun.

  • baran07 Mayıs 2023 12:52

    Pentagon un  planlarından bahsetseniz ya mesela  Türkiye yi bölmek.  Terör devleti kurdurmak.  Bunun için masayı kullanmak. Moskova nın değil Pentagon un planlarıdır Türkiye ye zarar veren insanlığı bitiren. Zaten hepiniz sömürü ve aşağılık kapitalist düzenin bekçisisiniz.  Komünizm Faşizm Emperyalizm gibi ideolojileri insan ırkının sonunu getirmek için çok rahatlıkla kullanır kılınızı kıprdatmazsınız. 

  • AHMET ÖZBİLEN07 Mayıs 2023 13:19

    Sen ne diyon kardeşim ali babacan ve partilileri basına çıkıp, Türk dilini ve Türklüğü Anayasadan çıkartıp yerine kürt dili ve kürtlüüğü anayasaya sokacağız, kürtlere özertlik ve eyales sistemi vereceğiz diyip ülkeyi masa başında bölme değilmi bu, sonra tiha siha kızılelmayı üreten BAYKAR MAKİNA ya dokunacağız demiyormu adam karadenizde doğalgaz çıkarttık hala inanmıyorlar bir kaç önce oraya gitti yine de inanmadı adam.bugünde çıkmış kemal kılıçtoğlu 15 mayısta borsadakilere soruşturma açakmış böyle bu ülkenin hali ne olacaktır.ülkeyi ekonomik ve askeri olarak çökertip abd ye teslim etmek değilde nedir bu.

  • Sai07 Mayıs 2023 13:14

    Eskiden suriyede pyd diye birşey yoktu. 2000 lerde biz kuzey ıraka operasyon yapıp terörist avlar geri dönerdik. 2000 2002 yılı mayın şehitleri dışında şehit yok. Akp nin yapması gereken son noktayı koymaktı, ama onlar ne yaptı hendek hendek kazdırıp binlerce askerin ölmesine, olmayan pyd nin suriyede güçlenmesine, işidin boşalttığı yerlerin pyd nin almasına göz yummak oldu. O sıralar bunların kim olduğu belli değil miydi.???Masal anlatmayın. Operasyonda10km ötedeki kobaniye tek kurşun sıkamayan ekonomist çıkmış şimdi operasyon diyerek sizin gazınızı almaya devam ediyor, ama arka planda zaten bopa uygun olarak hem terör devleti kuruldu kurulacak, hem de türkiyede ki türk nufusunu azaltıp yabancılarla doldurup demografik işgalle türkiyeyi ikinci bir suriye yapma yolunda son basamak atılacak. Ekonomistin yanında türk kelimesi geçse, tüyleri ürperir onun. MHP nin oyuna muhtaç olmasa türk kelimesini bırak, türk bayrağı bile olmaz seçim meydanlarında.