E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaŞirketler Messi taktiği ile vergi kaçırıyor---

Şirketler Messi taktiği ile vergi kaçırıyor

Şirketler Messi taktiği ile vergi kaçırıyor
01 Haziran 2014 - 18:38 borsagundem.com

Madrid borsasında işlem gören en büyük 35 şirketten 33'ü vergi kaçırmanın kolayını buldu

İspanya’nın en büyük borsası IBEX’te 35 tane firma işlem görüyor. Bu firmaların 33 tanesi ise vergi ödememenin bir kolayını bulmuş. Observatorio RSC isimli bir araştırma şirketinin yaptığı çalışmanın sonuçlarına göre 2012 yılında İspanya’da vergi cennetlerine para yatıran şirketlerin sayısı 2010 yılına göre yüzde 31.9 artmış.
 
DELAWARE 1 NUMARA
 
Hürriyet’in haberine göre firmalar en çok Amerika’nın Delaware eyaletinde paralarını yatırmayı tercih ediyor. Delaware’in ardından Hollanda, Lüksemburg ve İrlanda yer alıyor. İspanya’nın en büyük borsası IBEX’te işlem gören 35 şirketten 33’ünün ülke dışındaki 17 vergi cennetinde 449 tane hesabı bulunuyor.  İspanya’da vergi kaçakçılığı büyük bir problem. Barcelonalı süperstar Lionel Messi’nin de vergi kaçırdığı iddia ediliyor.
 
SİSTEM NASIL İŞLİYOR?
 
Şirketler kurumlar vergisi ve diğer vergilerin İspanya’ya göre daha az alındığı ülkelere gelirlerini yatırıyorlar. Böylece ödedikleri vergi de söz konusu ülkelerin vergi hesabına göre yapılıyor. Böylece firmaların kasasından daha az para çıkıyor.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı01 Haziran 2014 21:30

    Bizim şirketler de yurt dışında düşük vergi olan ülkelerde şirket kuruyor, özellikle döviz cinsinden şirket kurmak avantaj sağlıyor. Türkiye'de bankada tutsalar kur farkı geliri nedeni ile anaparadan vergi gidecek. Bu normal bir işlem.