E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaŞirketini milyarlarca dolara sattı sadece iki hisseden aldı---

Şirketini milyarlarca dolara sattı sadece iki hisseden aldı

Şirketini milyarlarca dolara sattı sadece iki hisseden aldı
08 Haziran 2020 - 12:38 borsagundem.com

Chewy’i 3,35 milyar dolara satan Ryan Cohen elde ettiği gelirle sadece iki hisse aldı: Apple ve Wells Fargo

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

2017 yılında evcil hayvanların ihtiyaçları için kurduğu Chewy’i, 3,35 milyar dolara satan Ryan Cohen, elde ettiği gelirle sadece Warren Buffett’ın şirketi Berkshire Hataway’ın de en çok elinde tuttuğu şu iki hisseye yatırım yaptı: Apple ve Wells Fargo.

Bloomberg News’e verdiği röportajda neye yatırım yapacağı konusunda çok titiz olduğunu söyleyen Cohen ayrıca yatırım fırsatı gördüğü hisselere tamamen girdiğini belirtti.

Well Fargo yatırımını ise çok başarılı olmuş gibi durmuyor. Bloomberg News’e verdiği röportajda Well Fargo için ortalama maliyetinin 46 dolar olduğunu söyledi. Korona virüs krizi sırasında banka hisseleri değerinin altında çok altında kalırken Well Fargo hisselerinin bugünkü değeri 32 dolar civarında.

Diğer taraftan Apple hisselerinden yüklü bir kazanç sağlamış gibi gözüküyor. Apple hisseleri aynı zaman dilimi içerisinde %120 oranında değer kazandı. Cohen’in portföyünün büyük bir bölümü Apple hisselerinden oluşurken Bloomberg hesaplamalarına göre iki hissenin toplam hisse performansı aynı dönemdeki S&P 500 endeksinin performansını geçiyor.

Portföyünü Apple ve Well Fargo’yla doldurmasının efsanevi yatırımcı Warren Buffet’ın hayranı olmasının etkili olduğunu kabul eden isim Buffett gibi çeşitlendirmenin aşırı dozunun da getiri oranını düşüreceğini iddia etmekte.

Gelişmekte olan piyasaların rallisi durdurulamıyor

Küresel piyasalar yeni haftada Fed'e odaklandı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)