E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişmekte olan piyasaların rallisi durdurulamıyor---

Gelişmekte olan piyasaların rallisi durdurulamıyor

Gelişmekte olan piyasaların rallisi durdurulamıyor
08 Haziran 2020 - 10:30 borsagundem.com

Riskli varlıklar üzerinde olumlu bir ivme varken önümüzdeki günlerde gelişmekte olan piyasaların rallisini neyin durdurabileceğini görmek zor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Beklenenin üzerinde gelen ABD istihdam verileri ve petrol ihraç eden ülkelerin bir ay daha rekor petrol kısıntısına devam edecekleri kararları ekonomik toparlanmayı ve riskli varlıklar üzerindeki iyimser beklentiyi arttırdı.

Allied Investment Partners’ın stratejisti Iyad Abu Hweij, Kovid-19'un şirket kazançları üzerindeki etkisi hala belirsizliğini korusa da bu yılın ilerleyen dönemlerinde ekonomilerin yeniden açılmasıyla kârlılıklarda bir toparlanma göreceğiz. Hweij’e göre belirsizlik ortamı göz önüne alındığında, yatırımcıların yeni normale uyumlu bir portföy oluşturmak için uygun bir zaman olabilir.

ABD Merkez Bankası FED’in faizleri Çarşamba günü sıfırda tutması beklenirken gözler yeni teşvik paketlerinde olacak. Teknik göstergeler, dolar küresel piyasalar üzerinde değer kaybetmeye devam ettiği bu günlerde gelişmekte olan ülke varlıklarına yöneliş olduğunu gözükmekte. MSCI Inc.’in gelişmekte olan ülke para birimleri göstergeleri Cuma günü 100 haftalık hareket ortalamasının üzerine çıktı.

Araştırma firması BCA Research’ün yatırımcılarına tavsiyesi ise gelişmekte olan piyasalara yatırım yapanların ya da bu ralliden uzakta kalmak istemeyenlerin ralliyi takip etmesi yönünde.

Borsa İstanbul çıkışını sürdürüyor

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Yüksek volatilite dönemi sona erdi mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)