E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri​Şirketi 24 saatte 1 milyar dolara sattılar---

​Şirketi 24 saatte 1 milyar dolara sattılar

​Şirketi 24 saatte 1 milyar dolara sattılar
22 Ağustos 2015 - 05:03 borsagundem.com

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi tarafından geliştirdikleri ilaca ruhtas verilmesinden tam 24 saat sonra şirketlerini 1 milyar dolara sattı

Cindy ve Robert Whitehead tarafından 2010 yılında kurulan Sprout Pharmaceuticals, önceki gün Valeant Pharmaceuticals şirketinin 1 milyar dolarlık teklifine “Evet” diyerek anlaşma yaptı.

Bu satışın, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA), Sprout şirketinin geliştirdiği küçük pembe haplara onay vermesinden 24 saat geçince gerçekleşmesi ise dikkat çekti.

Hazır almışlardı!

Whitehead çiftinin bu başarılı satışının hikayesi, 2011 yılına kadar uzanıyor. Nitekim çift, daha önce sahibi oldukları Slate Pharmaceuticals şirketini satarak, Alman Boehringer Ingelheim adlı muhafazakar Alman firmadan “fibanserin”i satın almışlardı. Alman şirket, FDA’ya başvurmuş, ancak “eksikleri bulunduğu” gerekçesiyle geri çevrilmişti. Bu ilacı satın aldıktan sonra onay için gerekli eksikleri tamamlayan Whitehead çifti, ardından da ilacın kabulü yönünde lobi faaliyetlerine girişmiş, kadın kuruluşlarını da arkasına almıştı.
Bu satın alma, Kanadalı Valeant için önem taşıyor. Valeant, daha önce satın aldığı makyaj ve dermatoloji ürünlerinde uzman üç şirketle, kadınlara yönelik özel ürünler sunan bir grup haline gelmeyi amaçlıyor. Bayan Whitehead, Valeant’la çalışmaya başlayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)