E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSilivri'deki tesis Avrupa'nın en büyüğü---

Silivri'deki tesis Avrupa'nın en büyüğü

Silivri'deki tesis Avrupa'nın en büyüğü
18 Aralık 2022 - 00:01 borsagundem.com

Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi, 4,6 milyar metreküpe ulaşan yeni kapasitesiyle hizmete alındı. Bakan Dönmez tesis ile ilgili, "Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya hesabından Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi ile ilgil videolu paylaşımda bulundu. Bakan Dönmez paylaşımına, "Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu" notunu düştü.

Türkiye'nin, enerji arz güvenliği alanındaki dev yatırımları arasında bulunan tesisin kapasite artırma çalışmaları tamamlandı.

Yeni kapasitesiyle kendi alanında, denizlerde Avrupa'nın en büyük depolama tesisi unvanının da sahibi olan tesisin genişletilmiş fazı, Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle devreye alındı.

Tesisin kapasite artırma çalışmaları kapsamında, Silivri açıklarında deniz üstünde Piri Mehmet Paşa ve Ali Paşa olmak üzere yüzde 100 yerli 2 platform kuruldu.

Aynı zamanda Türkiye'nin ilk yeraltı doğal gaz depolama tesisi olan Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi'nin kapasitesinin artırılmasına yönelik toplam 18 kuyuda genişletme çalışmaları yapıldı.

Çalışmaların tamamlandığı tesiste 3,2 milyar metreküp depolama kapasitesi 4,6 milyar metreküpe, 28 milyon metreküp günlük üretim kapasitesi ise 75 milyon metreküpe çıkarıldı.

Tesis, günlük geri üretim kapasitesiyle Türkiye'nin, en sert kış günlerinde günlük gaz ihtiyacının dörtte birini tek başına karşılayabilecek altyapıya sahip bulunuyor.

Elektrik ihtiyacının tamamı 4,2 megavat kurulu güce sahip rüzgar türbiniyle karşılanacak tesis, aynı zamanda Türkiye'de karbon ayak izi sertifikası alan ilk tesisi olarak da öne çıkıyor.

TUZ GÖLÜ DOĞALGAZ DEPOLAMA TESİSİ'NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan, Tuz Gölü Yeraltı Doğal Gaz Depolama Tesisi'nde de genişletme çalışmaları devam ediyor. Tamamlandığında tesisin halihazırda 1,2 milyar metreküp depolama kapasitesi 5,4 milyar metreküpe çıkacak. Çalışmaların 2 yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.

Erdoğan: Doğalgaz referans fiyatı Türkiye'de oluşacak!

 

Akdeniz'de dev doğal gaz keşfi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet 20 Aralık 2022 20:19

    Silivri de yaşıyorum gostermelik ne en büyüğü Allah aşkına inanmayan gelsin baksın tesise

  • Mucise Reis : )19 Aralık 2022 08:15

    Geç yapılan atılan adımlar. Bir çok sorunu çözmeleri gerekli. Malesef çösemeye öözemeye yılla geçti geldi sçeime... hala litre mazor 20 tl lerde geziyor. ne önlem ne adım atsalarda bozdukları ekonomi sistemini millete veremiyorlar. Geçen sene sanayi bölgelerinde gazlaro zorunlu kestiler, üretim durdu. o zaman kafalara dank etti biz neden depolama yapmadık diye.... Bu sene umarız bu depolama sistemleri ile, sanayi bölgelerinin enerjı ihtiyacı kesilmez....Akıllanmaları güzel, ilgili kurumun... Boşu boşuna önce bedel ödeniyor, sonradan iş insanları önerileri ile adım atılıyor. keşke olaylar başa gelmeden, önlşem alınabilecek kabilyette yöneticiler olsa artık... SEKA kurulmadı hala, kağıt ithali yapıyoruz ? buna bir çözüm iretecek bir düşünen yönetici var mı ? satmak haricinde... :D eserler arasında yok galba

  • yorum 18 Aralık 2022 13:05

    meral hnmın oğluyla imamoğlu arasında kurulan şirkette aynısını yapar tasalanmayın

  • xyz19 Aralık 2022 08:55

    yorum denen kumpascı sahtekar Yatacak yerin yok.

  • geçmiş olsun 18 Aralık 2022 13:03

    kılıçtaroğlu öteki oğuldan istifasını istemiş :'(  :'( kur ne olur acaba dalgalanırmı

  • xyz18 Aralık 2022 12:05

    Alım gücünde, ulusal paramızın değeri, hukuk, yolsuzluk, eğitim, uyuşturucuyla mücadele vb. Dünyada en büyük müyüz bana onu söyleyin. Hep göz boyama ve makyaj. Tamam buda güzel bir şey ama ileri ve moder ülkeler yukarıdaki değerlerle saygınlık kazanıyor. Yoksa en büyük havalanı veya hastane fakir halk bunlara anca bakar.

  • Bülent18 Aralık 2022 11:44

    Ben cebime girene bakarım oyumu ona göre veririm. Cebime girenden daha çok para çıkıyor. Anladınız siz.

  • borsacı18 Aralık 2022 00:20

    halk dünyanın en büyügü olduguna bakmaz paramız pul oldu alım gücümüz eridi ona bakar .dünyada en çok deger kaybeden TL nin degerine bakar .