E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSığınmacıları Türkiye'ye gönderelim planı---

Sığınmacıları Türkiye'ye gönderelim planı

Sığınmacıları Türkiye'ye gönderelim planı
18 Mart 2021 - 18:47 borsagundem.com

İngiltere basınında, İçişleri Bakanı Priti Patel'in, ülkeye yasadışı yollarla sığınan mültecileri ücret karşılığında aralarında Türkiye'nin de olduğu ülkelere gönderme planı üzerinde çalıştığı iddia edildi.

Britanya'da Muhafazakar Parti hükümetinin sığınmacıları anakara sınırları dışına gönderme, para ödeyerek üçüncü ülkelere yerleştirme planı için düşünülen ülkeler arasında Türkiye'nin de olduğu belirtildi.

DENİZAŞIRI BÖLGELERE YERLEŞTİRME PLANI

İngiliz basınına göre Avustralya'nın çok eleştirilen modelinden esinlenen İçişleri Bakanı Priti Patel, Britanya'ya yasadışı yollardan ulaşarak sığınma başvurusunda bulunanları, başvurularıyla uğraşacak denizaşırı bölgelere yerleştirme planı üzerinde çalışıyor.

GÜVENLİ ÜLKE ÜZERİNDEN GELENLERİN BAŞVURULARI KABUL EDİLMEYECEK

Patel'in gelecek hafta açıklaması beklenen plan kapsamında gönderileceklerin başını Manş Denizi'nin tehlikeli sularını bot veya teknelerle geçenler çekiyor. Zira Britanya'ya Fransa gibi güvenli bir ülkeden gelenlerin başvuruları 'kabul edilemez' sayılacak.

"ÜÇÜNCÜ ÜLKELERLE GÖRÜŞMELER YÜRÜTÜLÜYOR

İngiliz basınına göre gönderilecekleri yerler arasında Britanya'ya bağlı Atlantik'teki Man Adası ve Cebelitarık ile Pasifik'teki Ascension ve St. Helena Adası'nın yanısıra Türkiye gibi üçüncü ülkeler de değerlendiriliyor, hatta bu konuda üçüncü ülkelerle görüşmeler yürütülüyor.

TÜRKİYE Mİ YOKSA DAHA YAKIN SEÇENEKLER Mİ?

Planı hayata geçirmek için yasa değişikliği isteyen İçişleri Bakanı, böylece kendi ülkelerine veya geldikleri güvenli ülkeye geri gönderilmeyi beklemek üzere sığınmacıları Türkiye gibi üçüncü bir ülkeye yollamayı amaçlıyor.

Türkiye bir seçenek olarak öne çıkarken, İskoçya kıyılarındaki Man Adası veya İspanya ile paylaşılamayan Cebelitarık gibi eve daha yakın seçenekler de üst düzey yetkililerce tartışılıyor.

"MAHKEMELİK OLMASI KAÇINILMAZ"

STK'ler planı 'insanlık dışı' diye nitelerken, bir göçmenlik uzmanı hukukçu planla ilgili mahkemeye davası açılması gerektiğini söyledi. The Times'a konuşan hukuk uzmanı, "İnsanların üçüncü bir ülkeye gönderilmesini açıkça engelleyen bir yasa yok" diyerek ekledi:

"Ancak bu tartışmaya açıktır ve bununla ilgili bir mahkemede dava açılması kaçınılmazdır, zira her iki yönde de savlar olacaktır. Üçüncü bir ülkeye gönderilmek istemeyecek sığınmacının avukatlara bunu engellemek için dava açma yoluna gidecektir."

Plan, hazırlayan bakanın göçmen kökenli olması bakımından da tartışma yarattı. 1972'de Britanya doğan Patel'in anne ve babası, 1960'larda Uganda'dan gelmişti. Hintli aile daha önce de Hindistan'dan Uganda'ya göçmüştü.

MANŞ DENİZİNİ GEÇEREK GELENLERDE REKOR

Daily Mail'e göre Britanya'ya Fransa ile arasındaki Manş Denizi üzerinden gelen göçmenlerin sayısı geçen yıl 8420'yi görerek yeni bir rekor kırdı. Bu yıl şimdiden Manş Denizi üzerinden 800'den fazla göçmen geldi.

Biden ABD'ye yıllık 125 bin mülteci kabul edecek

 

Erdoğan, İngiltere Başbakanı Johnson ile görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eyyup Sağırkaya19 Mart 2021 09:14

    Suriye'yi Rusla ve ABD işgal eti bir milyon Suriyeliyi Öldürdüler on miyyonunu sınırdışı ettiler aynısını Irakta ABD yaptı Bizimkiler niçin demiyorki bunları Rusyaya ve ABD'ye yollayın.

  • Demircan KIZILCANLAR19 Mart 2021 00:01

    bizler iş ve aşı zor buluyor iken birde yenilerini alamayız.

  • emre18 Mart 2021 22:14

    bu akıllılar türkiye isteseydi zaten gelir di burada girdi çıktı sorun değil yol geçen hanı ne de olsa onlar daha iyi ülke istemişler para verseler anca gelir zaten türkiye ye enayi ve besleyen  ülke nede olsa,,,

  • cahil adam18 Mart 2021 22:11

    dnyadaki tüm göçmenleri ülkemize kabul etmemiz türklüğün şiarındandır.gelsinler hepsi gelsin,alayı gelsin.

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ18 Mart 2021 21:58

    Zamınında elini verir isen adamlar kolunu değim tüm gövdeni isterler.RTE zamanında bunu politik koz olrak kullandı malesef olayın altında kaldı.o zamanlar net hareket etse idi bugün bunlar üzerimize gelmezler idi.

  • ZEKERİYE ZİRVETAKI18 Mart 2021 21:35

    Eskiden şehirlerimizde yabancı pek görmez idik kafamızı çevirdiğimizde artık hep yabancıları görür olduk.bizim çoluk çocuk issiz bunlar geldi işlerini güçlerini birer birer ellerinden alıyorlar.yakında bunlar bu ülkenin asli bizler ise göçmenleri olmaz isek iyi.her konuda veya işine gelince referandum yapılıyor bu konuda hükümet neden referandum yapmıyor.bizler hükümete bizi yönet dedik isek her konuda da yetki vermedik ya.Döviz için tüm göçmenleri ülkemize kabul ederler ise benim için süpriz olmaz.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU18 Mart 2021 21:21

    bugün ki olumlu esen sıcak rüzgarın sebebleri netleşmeye başladı.RTE bu konuda büyük hata yapmış idi bir daha yapar ise bedelini millet ödetir.umarım bir yanlış daha yapmaz.bizler para verelim onlar baksınlar.

  • Oflu18 Mart 2021 21:15

    Helal be ingiltere ülkeni vatandaşını koruyorsun sana boşuna büyük devlet demiyoruz

  • manyak herif18 Mart 2021 20:57

    ülkeme dışarıdan mülteci gelmesini ve bilhassa dost ülke ingiltereden  afrikalı siyah tenli  göçmen kaçakçıların gelmesini onaylıyor ve destekliyorum.onlara her türlü imkan aş,iş,yatacak yer,konut vs.daha birçok kolaylığın sağlanmasını diliyorum.göçmen yurttaşların da yaşama hakkı olduğunu düşünüyorum.insan hakları zaten bunu gerektirir.

  • Kaçan Grup18 Mart 2021 20:32

    gelsinler. hele bir de araplarsa biz üste para verir alırız

  • Atakan18 Mart 2021 19:56

    Dünyada en çok mülteci ülkemizde dert babasımıyız çok mu zenginiz ikiside Hayır bu neyin nesi bakmaya mecbur değiliz nereye gönderiyorsanız gönderin ama bizi aklınızdan geçirmeyin

  • Ahmet sağlam 18 Mart 2021 19:55

    Bizdede para yok.Bizimkiler geleceği düşünmeden 2 kuruşa alırlar.Bizim millet olmaz almazlar der gerçekleşincede mort olur.

  • Hadi18 Mart 2021 19:46

    Valla gelsinler biz memnunuz mülteci sığınmacı canımız kardeşlerimizde hatta para vermesinler biz veririz onlara maaş ve ssk hizmetleri

  • alper18 Mart 2021 19:37

    bu düşünce bile ülkeme hakaret.yabancıların böyle düşünmesi sağlayanda ülkeyi suriyelisi afganı ıraklısı yolgeçen hanına çeviren iktidardır.

  • Nedim18 Mart 2021 19:19

    Bak sen şu şerefsizlere;  bunlar insan müsvettelerinin  en kahpelerindendir.  Çanakkale zaferinin yıl dönümünde tekrar sizinle hesaplaşacağız sonunda bu nların içerideki dışarıdaki şeytanların da maskesi düşecek!   Bakın daha düne kadar jonson denen şahsiyetsiz Türkiye ye geldi  güya bir sürü anlaşma yaptı!   Gerçekte  gıda maddelerinden başka aldığı bir şey yok.  Dünya da neresinde bir sıkıntı zulüm varsa arkasında bu aşağılık yalancılar vardır; Hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

  • AHMET ÖZBİR18 Mart 2021 22:25

    HELAL Nedim kardeşim, İslâm'ın ve Osmanlı'nın en büyük düşmanı İngiliz kâfirleridir diye buyuruyor İslâm âlimlerimiz. Kibir paçalarından akıyor tipi bozukların. Ancak BİR GÜNEŞ DOĞUYOR, "İĞRENÇ BATI ÇÖKÜYOR!"

  • fafa18 Mart 2021 19:18

    Buldunuz enayi milleti,biraz pohpohlarsanız,Afrika'yı da besletirsiniz.Aslında ülkem adına utanılacak iş.Bu teklifi yapma cesaretini nereden buluyorlar?