E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden ABD'ye yıllık 125 bin mülteci kabul edecek---

Biden ABD'ye yıllık 125 bin mülteci kabul edecek

Biden ABD'ye yıllık 125 bin mülteci kabul edecek
14 Kasım 2020 - 10:44 borsagundem.com

ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden ülkeye kabul edilecek mültecilerin sayısını yıllık 125 bine yükseltmeyi planlıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) seçilmiş başkanı Joe Biden, ülkeye alınacak mülteci sayısını artırmayı planlıyor.

Biden Cizvit Mülteci Servisi (JRS) adlı yardım kuruluşunun 40. yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, ABD'nin alacağı mülteci sayısını yıllık 125 bine yükseltmeyi planladığını söyledi.

Biden açıklamasında, "Biden-Harris yönetimi Amerika'nın zayıfların korunması ve sığınmacıların haklarının savunulması için tarihi rolünü her yerde yeniden inşa edecek" ifadesini kullandı.

ABD'de sığınmacı ve mültecilere yardım konusunda başı dini kuruluşlar çekiyor. Ülkede sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayan dokuz kuruluştan altısı kiliselere bağlı.

ABD Başkanı Donald Trump görev süresi içinde ülkeye alınan mültecilerin sayısını azaltmış ve son olarak ülkeye alınacak mülteci sayısını yıllık 15 binle sınırlandırmak istediğini açıklamıştı. Eski Başkan Barack Obama döneminde ise bu sayısı zılda 110 bindi.

Mültecilere 'bize gelmeyin' demişti, sınır dışı edildi

 

Biden, Trump'tan artan korona vakalarına karşı acil harekete geçmesini istedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)15 Kasım 2020 14:34

    Adam yaşlılara oynadı. trump tamtersini yaptı.... Yabancı manşet haberde yazıyordu. Trump, ticaret için insanların koronaya kapılmasına musade etti. ileri yaşlardaki kişileri tehlikeye soktu diyor. Biden ise, ekonomimiz güçlü. güçünden bir şey kaybetmez. Ama covid ile müdadelemizde BİLİM İNSANLARINI dinleyeceğim. Ticaret kurallarımız da önemli ama bilim insanı söyler, önlem ve tedbir alırım. buna görede ticareti şekillerindiririm diyordu. ki bir çok mektupla oy kullananlar ortave ileri yaşlı insanlarmış. Yani insanlar, önce CAN GÜVENLİĞİM, COVİD İLE MÜCADELE, SONRASINDA EKONOMİ VE İŞLEYİŞ diyor. ABD ekonomisi zaten iyi, ABD liler ekonomi diyince, yemek, eğlenmek, gezmek, turistik ziyaret, haftada 40 saat çalışmak. para kazanmak,  ev alma, otomobil alma, vb vb  anlıyor. bizdki gibi al 1 ekmek eve götür makarna yanında karnını doyur anlamıyor. Bizdeki durum olsa, ABd halkı ertesi gün sokaklada dökülür. Rahatı seven millet,

  • Kamil14 Kasım 2020 23:07

    Fırsat bu fırsat , Suriyelileri göndermeye başlayın

  • Selim canlar14 Kasım 2020 13:09

    Modern slave dedikleri modern köleye ihtiyaçları varmış.ucuz işgucune ihtiyaçları var ..millet ne yapsın kendi ülkesinden ekonomi ve pahalılık yüzünden gitmek istiyor..gidin kardeşim Amerika özgürlükler ülkesi herkes şansini denesin..kolunda altın bilezigi mesleği olan kazanır..korkmayın bir macerada orada yaşayın zaten hayat geçiyor..arabalar ucuz ama dikkat edin yeni araba aldığınız zaman kullandıkça her sene değeri dusuyor..