E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakSertifikayla konut alma dönemi başlıyor---

Sertifikayla konut alma dönemi başlıyor

Sertifikayla konut alma dönemi başlıyor
04 Ağustos 2016 - 07:01 borsagundem.com

SPK’nın “Gayrimenkul Sertifikaları Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ”i Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi

Yeni tebliğ kapsamında gayrimenkul sertifikalarına ilişkin genel esaslarda değişikliğe gidilirken, kentsel dönüşüm amaçlı projeler kapsamında da ihraç edilecek gayrimenkul sertifikaları olarak yeni bir bölüm eklendi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sertifika almayı tercih eden hak sahiplerine, yeterli sayıda sertifikaya sahip olmaları şartıyla, tamamlanan projeden talep ettiği daireyi alma imkanının getirildiğini belirterek, “Kentsel dönüşüm amaçlı ihraç edilen sertifikalarda ayrıca ihraççı tarafından önceden belirlenen ve kamuya açıklanan dönemlerde sertifikalara geri alım garantisi getirilmiş, bu suretle sertifika sahiplerinin zarar etmesi önlenmiştir” dedi. Sertifikalara ihraççı tarafından belirli periyotlarda geri alım garantisi verileceğini, böylece vatandaşların sertifikalarını kolaylıkla nakde dönüştürebileceğini ifade eden Canikli, “İhraç edilecek sertifikalar, isteğe bağlı olarak borsada alınıp satılabilecektir. Yeni sistemle sertifikalar özel sektörün konut ve ticari alan projelerinde finansman kaynağı olarak kullanılabileceği gibi kentsel dönüşüm kapsamındaki projelerde de yeni bir finansman yöntemi olarak kullanılabilecektir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)