E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSert yükselişler sürecek mi? ---

Sert yükselişler sürecek mi?

Sert yükselişler sürecek mi?
25 Ekim 2021 - 08:58 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan bültende endeksin güne satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P, beklentiler doğrultusunda Türkiye'nin kredi notu ve görünümünde değişikliğe gitmezken, ihracattaki güçlü toparlanma ve yurt içi faaliyetlerin salgına karşı dirençli kalmasıyla Türkiye ekonomisinin bu yıl %8,6 seviyesinde büyüyeceğini öngördü. ABD'de bilançolar endeksleri desteklemeye devam ederken, Asya piyasalarında Evergrande şirketinin durumu yakından izleniyor. Bugün içeride Kabine toplantısı takip edilebilir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Türkiye – Reel Kesim Güven Endeksi Önem: Orta
• 11:00 Almanya – IFO İş Ortamı Güven Endeksi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

BIST 100 Perşembe gününün ardından cuma günü de kur ve yurtdışı piyasalardan pozitif ayrışan taraftaydı. TCMB’nin perşembe günkü sürpriz faiz indirimi ardından iki günde toplamda son zamanların en sert yükselişlerinden biri yaşandı. İşlem hacmi de görece olarak oldukça yüksekti. Cuma günü biz kapandıktan sonra ABD endekslerinde volatil bir günün ardından karışık kapanışlar gördük. Bu sabah ise vadeliler yatay seyrediyor. Asya piyasaları haftaya karışık bir başlangıç yaptı. Avrupa’da ise yataya yakın karışık bir açılış beklentisi var. Cuma günü endeks kapanışında 9,60’ın hemen üzerinde olan Dolar/TL bu sabah 9,74 civarında seyrediyor. Bu görünüm altında endeksin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Endeks özellikle perşembe ve cuma günü gerçekleştirdiği yükselişe mart ayındaki TCMB Başkan değişiminin ardından gördüğü en yüksek seviyelere bir kez daha ulaşmış oldu. Bu hafta endeksin
1.485’teki bu kısa vadeli zirvelerin üzerinde tutunup tutunamayacağını takip edeceğiz. Haftaya satıcılı bir açılışla başlamasını beklediğimiz endekste 1.485 üzerinde tutunulamaması, daha önceki konsolide kanalı içindeki hareketin devam edeceği beklentisini kuvvetlendirerek endeksin ilk etapta 200 günlük
ortalamasının bulunduğu 1.447 civarına geri dönmesine neden olabilir. İzleyeceğimiz ilk güçlü destek de burası olacak. Olası bir satışta bu seviyenin de altına sarkılacak olur ise 1.415 – 1.430 aralığı yeniden gündeme gelecektir. 

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Günün önemli şirket haberleri 25/10/2021

 

Ege Endüstri ve Europap Tezol Kağıt sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)