E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSert düzeltme ne zaman bitecek?---

Sert düzeltme ne zaman bitecek?

Sert düzeltme ne zaman bitecek?
20 Nisan 2021 - 09:22 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne alıcılı başlaması bekleniyor

Borsa İstanbul 23 Mart’ta görülen 1.377 dip seviyesinden yükselen çizgi üzerinde güne başlayacak. Güne tepki alımlarıyla başlaması beklenilen borsalarda bugün takip edilecek önemli bir veri bulunmuyor.

Odaklar 22 Mart haftasından itibaren yaşanan sert düzeltmenin ne zaman biteceği ve tepki alımlarının istikrar kazanacağında toplanmış durumda. Borsa İstanbul aylık bazda bakıldığında küresel borsa endekslerine göreceli olarak ortalama %15 daha az getiri sağladı.

Küresel çapta korona virüs vaka sayıları artmaya devam etti. Euro Bölgesi'nde cari işlemler fazlası, Şubat ayında 34,7 milyar’a 25,9 milyar’a geriledi. ABD endeksleri bir miktar geri çekildi, Dolar endeksi DXY kaybetti ve uzun dönemli ABD tahvillerinin getirileri de bir miktar geri çekildi. Goldman Sachs’ın raporunda ABD ekonomisinin, tarihinin en gevşek para politikası koşullarında olduğu belirtildi.
Bugün Asya borsalarının geneli alıcılıyken Avrupa borsa vadelilerinde karışık bir seyir takip ediliyor.

BIST100

BIST-100 dünü 1.377 seviyesinden, 23 Mart dip noktası olan 1.256’dan gelen trend çizgisi üzerinde kapadı. Güne alıcılı başlaması beklenilen endeksi 1.377 seviyesinin üzerine çekecek olan yükseliş hareketini 1.392 ve 1.400’e kadar takip edeceğiz. 20 günlük ortalamanın 1.403’ten geçtiği bu haftada 1.400’ün üzerinde tutunulduğu takdirde tepki alımlarının hızlanmasını, şimdilik haftanın ilerleyen günlerinde bekleyebiliriz.

Yabancılar hangi hisselerde alım satım yapıyor

Günün önemli şirket haberleri 20/04/2021

Datagata Bilgisayar ve Atlas Yatırım Ortaklığı sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)