E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSermaye piyasalarında büyük ortaklık---

Sermaye piyasalarında büyük ortaklık

Sermaye piyasalarında büyük ortaklık
21 Ağustos 2013 - 12:33 borsagundem.com

Ünlü işadamları Ali Bayramoğlu ve Galip Öztürk’ün şirketleri birleşme ve satın alma görüşmelerine başlıyor

BORSAGUNDEM.COM
Sermaye piyasalarında büyük bir ortaklık doğuyor. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaların ardından sektörde heyecan uyandıran ortaklığın ilk adımı Galip Öztürk ve Ali Bayramoğlu'nun sahibi olduğu ‘aracı kurumlar’dan geldi.
Borsanın iki aracı kurumu Metro Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile Neta Yatırım Menkul Değerler A.Ş. yaptıkları açıklamalarda devralma şeklinde birleşme görüşmelerine başlanması kararı verdiklerini duyurdular.

Birleşmenin gerçekleşmesi durumunda iki aracı kurum, SPK'nın aracı kurumların sermaye yeterliliği kararıyla ilgili ilk adımı da atmış olacaklar. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından sermaye piyasasında işlem yapan aracı kurumlara yetkileri doğrultusunda 2 milyon lira ile 25 milyon lira arasında değişen asgari sermaye şartı getirilmişti.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından hazırlanan Aracı Kurumların Sermaye Yeterliliğine İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'e göre dar yetkili aracı kurumların 2.000.000 lira, kısmi yetkili aracı kurumların 10.000.000 lira ve geniş yetkili aracı kurumların 25.000.000 lira asgari özsermayeye sahip olması gerekiyor.
Metro Turizm'in yüzde 5'i Bayram Ali Bayramoğlu'na satılacak
Galip Öztürk'e ait olan Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding'den KAP’a yapılan açıklamada Holding Yönetim Kurulu, iştiraklerinden 100.000.000TL sermayeye sahip Metro Turizm Seyahat Organizasyon ve Ticaret, hisselerinden yüzde 5'ine kadarının Ak Parti eski milletvekili, MÜSİAD eski Genel Başkanı, BAB Group sahibi Bayram Ali Bayramoğlu'na satılması yönünde görüşmelere başlanmasına karar verildiğini duyurdu. Satış konusunda bir mutabakata varılması halinde, Metro Turizm'in SPK onaylı bir değerleme firmasına şirket değerlemesi yaptırılacak.
Metro Turizm, Ali Bayramoğlu'nun şirketini alacak
Öte yandan, Metro Turizm Seyahat Organizasyon ve Ticaret de Bayram Ali Bayramoğlu'na ait Barşan Turizm Ticaret Ltd. Şti. unvanlı şirketin hisselerini satın almak üzere görüşmelerini sürdürecek. Bab Grup bünyesinde yer alan Barşan Turizm, turizm sektöründe acenta kanalıyla bilet satıştan organizasyona, otel rezervasyonlarından araç kiralamaya, VIP Hac ve Umre organizasyonundan atıl konutların turizm amaçlı kullanımına ve gelişen teknolojiye paralel olarak ve pazarın talebi doğrultusunda online satış mekanizmalarına kadar her türlü hizmeti veriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)