E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSendeleyen inşaat çelik satışlarını durdurdu---

Sendeleyen inşaat çelik satışlarını durdurdu

Sendeleyen inşaat çelik satışlarını durdurdu
24 Temmuz 2023 - 12:59 borsagundem.com

MEPS, büyük küresel ekonomilerde azalan konut inşaatı faaliyeti eğiliminin devam edeceğinin beklendiğini ve bunun fiyatları etkileyen çelik talebindeki düşüşe katkıda bulunacağını gösterdiğini belirtti.

MEPS yaptığı değerlendirmede, yüksek enflasyon ve yükselen faiz oranlarının, Avrupa, ABD ve Çin'deki konut inşaatları için bastırılmış bir görünüm yaratığını kaydetti.

MEPS International analisti değerlendirmesinde “Yılın ilerleyen dönemlerinde bir durgunluk potansiyeli varken, konut inşaatının can sıkıcı durumda kalmasını bekliyoruz. Şu anda birçok ülkedeki zorluk, endüstriyel emisyonları azaltmak, bu nedenle daha büyük altyapı projeleri hala geçerliliğini koruyor” ifadelerini kullandı.

MEPS'e göre ekonomistler, Çin'in şu anda acilen yeni teşvik önlemlerine ihtiyacı olduğunu ve ABD'de inşaat, imalat inşaatı için destekleyici politika ortamının faydasını hissettiğini belirtiyor.

Emtia piyasasında yön yukarı

 

Platin fiyatı tekrar 1000 doların üzerine çıkabilir

 

Bakır düşüyor, demir fiyatları yükseliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)